icon

Artroskopia u detí

novacesta
10. feb 2016

Dobrý deň.
Mám 17 - roč.syna, aktívne hrá futbal, občas tenis.
Od novembra minul.roku ho začalo bolieť koleno. Bol na ortop.vyšetr. u viac.lekárov, bol aj na mag.rezonancii, taktiež aj na rehabilitáciach.Nič mu nezistili.Užíva výž.doplnky na kĺby a svaly, nič mu nezaberá.
Teraz ho objednali na ortop.vyšet.v Žiline na artroskopiu.
Máte niekto skúsenosť s takýmto problémom u dospiev.detí? Syna to veľmi bolí, aj pri chôdzi, aj v pokoji, teraz vôbec nešportuje, nemôže.
Ak ste mali podob.problém, ako ste to riešili?
Ďakujem Vám vopred za odpoveď, želám pek.deň.

janinah
10. feb 2016

Koleno 17 r. športovca už isto nevyzerá ako detské,to len k nadpisu....Neviem aké iné riešenie máš na mysli ako to,čo máte- teda urobiť vyšetrenie,optikou pozrieť do kolenného klbu a príp. riešiť zásahom čo treba- či meniskus,či skrížené väzy......podľa toho sa uvidí aká bude prognoza,či bude môcť aktívne športovať alebo nie

novacesta
autor
17. feb 2016

Dobrý deň,
ďakujem za oba príspevky,aj keď neskôr, ale predsa 🙂... áno po artroskopii budeme múdrejší 🙂, akurát že musíme počkať do kon.februára ☹..potom uvidíme, čo a ako. Zatiaľ synovi nehovorím o športovaní nič, všetko sa ešte len rieši....akurát neviem, čo mu dávať od pichav.bolesti ☹...má na to maste aj lieky ako Ibuprofen, nič nepomáha...

saona
21. sep 2016

@novacesta ahoj, chcem sa spýtať, či bol syn na tej artroskopii, ak áno, koľko sa zotavoval a za aký čas mohol úplne športovať,

novacesta
autor
22. sep 2016

@saona Ahoj,
áno, syn bol na tej artroskopii.
Zistili mu ,,rozstrapkanú chrupavku" pri kolene, tak začali v nemocnici s liečbou.
Bol na 1.sérií injekcií , bral 5 týždňov po sebe naraz po 2 inj.do toho kolena .
Po pár týžd.prestávke začal brať 2.sériu, dnes má ísť na tú 10. V pol.tejto 2.série mu to začali pichať 1inj.zač.týždňa a 1 koncom týždňa. No to koleno ho stále bolí, dokonca začalo aj to druhé ☹. Avšak priznám sa , výživ.doplnky- ich jedenie syn trošku zanedbal, nakoľko ja som sa s ich otc.rozviedla, syn býva pri otcovi. Avšak každý deň si voláme a pripomínam mu, či si to zjedol, či si odpočinul a podob. Chcem, aby to riadne užíval, dlhšiu dobu a potom uvidíme. A samozrejme, ešte stále nešportuje. ☹ Avšak verím tomu, že mu to všetko spolu pomôže. 🙂.

saona
22. sep 2016

@novacesta ďakujem pekne