Asfyxia, USG nález na mozgu a centrálna tonusová a koordinačná porucha
Syn (7tyzdn.) ma centralnu tonusovu a koordinacnu poruchu, porod sa skomplikoval Apgar bolo 4/7/8, dieta ozivovane a nasledne prevezene na Kramare, tam zistili vrodenu vadu- nepriechodny nostek... okrem toho bola porodna hypoxia a asfyxia mierna a stredna... 3.den zivota bol aj nalez na USG mozgu (periventrikularne casti, ktore suvisia s DMO), ktory vsak po tyzdni zmizol - teraz po mesiaci sme boli na dalsom USG a tiez bolo OK ....desim sa, co z toho bude ...Mate niekto skusenost s takym nalezom na mozgu, ktory do tyzdna zmizol? Moze ist o DMO aj ked tento nalez zmizol?
@deedol aha jasne prosím Vás a ako
Ak si pamätáte bol na tom vtedy mentálne nastupovali neskoršie aj gestá, ako tapy ťap- papa, ukazovanie prstom, aká bola naprikald relácia na meno keď bol na brušku, ako sa hral a podobne ?🙂 nepôsobil do vtedy tak trosku zadumane ?
@jarkasmejka nepôsobil tak trocha zadumane či bol skôr stále taký vysmiaty a podobne
@jarkasmejka nepôsobil tak trocha zadumane či bol skôr stále taký vysmiaty a podobne
@jarkasmejka nie neposobil, bol zivy a akcny, ale tak to je povaha
@maminuska ...este na JIS, ked mal tyzden, tak ma ucila rhb dojcensku gymnastiku - ano, cvicim denne 3x a od buduceho tyzdna uz s fyzioterapeutkou
nie je to teda tak, ze ak teraz nalez na USG nie je, tak je v pohode a ziadne nasledky mu nehrozia?
@cinicka vam sa ako dari? 🙂

@deedol aha jasne prosím Vás a ako
Ak si pamätáte bol na tom vtedy mentálne nastupovali neskoršie aj gestá, ako tapy ťap- papa, ukazovanie prstom, aká bola naprikald relácia na meno keď bol na brušku, ako sa hral a podobne ?🙂 nepôsobil do vtedy tak trosku zadumane ?
@jarkasmejka gesta v pohode, prstom ukazovat nechcel dlho, na meno reagoval primerane. Este som si spomenula, ze dlho sam nesedel, az v 11m. Dlho mal moorov reflex a zle spaval cez den. Na brusku sa hral ok, mali sme vela hravych cvikov od fyzio, tak tie sme s nim robili kazdy den okrem vojtovky.