Asi máme slintavku
Vie mi niekto poradiť, ako pomôžem dcérke? Mala vysoké horúčky, tak sme išli doktorovi a ten jej predpísal ATB záver bol "angína". Dnes je tretí deň a dcérka mám plnú pusu áft. z ústočiek jej zapácha a nemôže papať, tak som usúdila, že je to asi Slintavka. Som z toho nešťastná, a neviem jej pomôcť. Všetko jedlo a pitie prechádza cez bolesť a trápenie teda ak niečo tekuté do nej dostanem. Popri ATB užíva aj probiotiká, B komplex a kúpila som jej aj Nutridrink, aby mala nejaký prísun stravy. Potieram jej afty s gélom proti aftám aby ju to tak nebolelo.
Vyplachovala som jej pusu bylinkami, ale všetko ju bolí ....
S vďakou o radu M.
moja dcéra už druhý krát v priebehu pol roka prekonáva slintačku. prvý krát mala streptokokovú angínu a po antibiotikách jej opuchli ďasná a následne sa jej začali robiť afty. Bolo to otrasné nejedla nepila len plakala cez deň v noci. asi pred týždňom sa jej znova vrátila streptokoková angína znova jej nasadili tie isté antibiotiká. kúpila som jej tie najsilnejšie probiotiká čo sú na trhu pre deti, lebo biogaja je úplne neúčinná, asi tam dávaú vodu. Predvčerom sa pri hre kusla do jazyka a včera ju to začalo silno bolieť prestala jesť a večer už mala 37,7 teplotu. ráno lekárka povrdila moje obavy slintavka. teraz má teplotu 38 a viac. má oslabený imunitný systém a po liečbe antibiotikami má zničenú mikroflóru v ústach preto stačí len kusnutie do jazyka aby sa vytvoril zápal. Najviac na to zaberá hypermangán na dezinfekciu len prvé dva dni a potom tinctúra gingivális, lieky na bolesť a čo najskôr si nechať pichnúť B12. okrem toho vit C a B v kvapkách
moj syn ma styry mesiace..na hornej pere zvnutra ma take biele povlaky.najprv tam mal iba taky maly biely pluzgierik...teploty nema no je mi akoby zachripnuty ked place..ma pritom aj sopliky, no von mu nejdu ani odsat...a slinky stale vypluva..moze ist o slintavku alebo afty???

@erika1977 Reagujem na to, co si pisala o nakazeni z jogurtu alebo z milacika: Este raz tu davam link na clanok, co je vlastne tato "slintacka" http://detskechoroby.rodinka.sk/detske-choroby/...
Jedineeee - ze by nakazena osoba (s aktivnym oparom na ustach) oblizla lyzicku s jogurtom (milacikom) pri krmeni dietata a takto ho infikovala. A potom to v nevedomosti zvali na danu potravinu.
BTW - kto Ti povedal, ze to mozes aj Ty dostat? V dospelosti je len malo ludi, ktori sa s virusom oparu este v zivote nestretli (a aj TI, co sa s nim uz stretli, o tom nemusia vediet, kazdy mame inu imunitu, reagovat mozme inak, nakaza prebehne, ani si to nevsimnu) . Ak uz si sa s tymto virusom stretla, virus "drieme" v Tvojom tele a vyruti sa na kozi napriklad vplyvom prudkeho slnka, stresu, po fyzickej namahe a pri oslabenej imunite. Preto si nemyslim, ze Tvoje dieta je pri slintacke pre nejakeho dospeleho nebezpecne.