icon

Aspergerov syndróm a nevysvetliteľné správanie

4. apr 2025

Pekny vecer, ma tu prosim niekto priamu skusenost s aspergerom? Chcem sa spytat ci je taketo spravanie u nich bezne.
Mali sme od minuleho leta asistentku s tymto symdromom pre clena rodiny. Prikladne sa onho starala. To, ze ma aspergera som sa dozvedela asi po 4 mesiacoch, ked sa jej parkrat stalo, ze prisla neskoro. Zdovodnila to tym, ze trpi poruchami spanku a rano zaspala, lebo jej psychiatricka zmenila liecbu. Tym, ze inak svoju pracu vykonavala vyborne, sme to neriesili, vzdy sa ospravedlnila a nakoniec prisla, aj ked o nieco neskor.
Po 8 mesiacoch vsak jedneho dna neprisla, nedala nic nevediet, nebrala mi telefon, nereagovala ani na spravy. Je to uz vyse tyzdna, vidim ze je online na soc.svieti a moje spravy zamerne neotvara. Velmi ma to cele mrzi, nerozumiem co sa stalo, nikdy ani naznakom nedala najavo, ze jej praca nevyhovuje, prave naopak - velmi si ju pochvalovala.
Ti, co mate skusenost s aspergerom - je to u nich normalne? Ze takto zareaguju a uplne sa odstrihnu bez jedineho slova a bez vysvetlenia?

Strana
z4
elenita
10. apr 2025

@autorka A ako ste vlastne zistili, ze sla na dovolenku? Ozval sa niekto z jej okolia?

autor
10. apr 2025

@elenita uplna zhoda nahod - kolega byva na rovnakej ulici a pozna sa s jej rodinou. Vedel o tom, ze k nam chodila a videl moj inzerat, tak sa ma pytal co sa stalo. Ona sa cely cas vobec neozvala, ani neotvorila ziadnu z mojich sprav.

autor
10. apr 2025

@0silvia0 dovolenky sme riesili z jej iniciativy - sama sa ma na to pytala v polovici marca. Silno pochybujem, ze by si v priebehu 2 tyzdnov necakane vybavila 2-tyzdnovu dovolenku mimo EU. Mozem tu ale polemizovat kolko chcem, iba ona vie co ju k tomu viedlo. Ja si akurat tak mozem povedat, ze keby som vedela, ze sa takto zachova, tak ju k svojmu dietatu nepustim. Naviazalo sa na nu za ten cas a kazdy den sa ma pyta, kde je..

0silvia0
10. apr 2025

A nasli ste uz nahradu?

autor
10. apr 2025

@0silvia0 zatial mame iba na skusku jednu pani na vikend, uvidime ako to pojde

Strana
z4