icon

Astigmatizmus - liečba

katika1811
27. máj 2021

Ahojte malo niekoho dietatko astigmatizmus ociek? Ako sa to dalej riesilo... Da sa to nejako vyliecit? Alebo len operacia? Nasej 3.5r dcerke to zistili na kontrolnom merani v skolke avsak mensie odchylky len..mame ist znovu na kontrolne meranie. Dakujem za rady

Strana
z2
sono2
27. máj 2021

@renab https://www.bausch.cz/pece-o-zrak/onemocneni-a-...

Toto robili tvojmu dieťaťu podľa mňa

tinqua
27. máj 2021

@katika1811 ahoj moja dcéra má tiež, my chodíme do Uvea Mediklinik v Martine, vyliečiť sa to nedá, ale pri malých deťoch to vedia zlepšiť, chodili sme tam na rehabilitáciu a aj doma sme cvičili a naozaj sa to výrazne zlepšilo

renab
27. máj 2021

@sono2 tupozraky nie je. To som si myslela aj ja najskor, lebo ja som tupozraka. Ale to vylucili.
Neboli by ho operovali, keby nezacal velmi skulit a vlastne prestaval pouzivat jedno oko. Diagnozu ma astigmatizmus a strabizmus a navyse je farboslepy, ale to s tymto nema nic spolocne.

sono2
27. máj 2021

@renab no veď to som vyšie presne kopírovala

nikitta77
27. máj 2021

Tato tema ma zaujala, vopred sa ospravedlnujem ak trosku odbocim od temy -kde v BA a okoli /okrem kliniky VESELY robia ortopticke cvicenia? vopred dakujem za kazdy tip.

katika1811
autor
27. máj 2021

@nikitta77 ahoj co su to konkretne za cvičenia?

matejcukova
24. júl 2021

@katika1811 Ahoj my mame tiež tento problém dcere zistili v škôlke na screeningu astigmatismus ,išli sme k očnej a tá jej namerala + dioptrie na jednom oku +4 na druhom +5 skoro má tam vystrelo lebo do vtedy má 6 rokov sa nikdy nestazovala na bolesť hlavy , nikdy si nebrhlila oči , úplne precízne kresla maľuje proste nič , Dr mi povedala že pokial dieťa neskuli ťažko sa to zisti , takze od včera mame okuliare na ktoré sa veľmi tešila tak začíname ich nosiť , pravda ale je že dosť má to vzalo že sa nato prišlo až teraz keďže astigmatismusma má vraj vrodeny .Tak dúfam že plusové hodnoty sa jej zlepšia a potom bude nosiť šošovky. Uvidíme ako bude v skole keď pôjde .Hlavne treba to dať poriadne vyšetriť ja som bola u dvoch očných dr .

katika1811
autor
25. júl 2021

@matejcukova fuha no dost veľké 🙄my sme boli na ocnom a všetko vporiadku ze nieje potrebne okuliare uplne len minimálna odchylka tak kontrolu mame o rok

12martina123
8. jún 2022

@katika1811 ahoj prosím ta chcela som ti písať spravu ale nedá sa mi neviem prečo napíšeš mi prosím ta ty chcem sa opýtať ohľadom tvojho príspevku. Dakujem

sonaboris
22. nov 2023

@katika1811 Dobrý den, našej 3,5 r dcérke dnes zistili v škôlke to iste ako u vás. Viete mi prosím napísať aké hodnoty ste mali vy ? Moc krát ďakujem. Nina

623gabulienka
20. mar 2024

@matejcukova dobry den, zaujal ma vas prisoevok. Mame rovnaky problem. Dcera prvacka sa stazuje, ze nevidi na tabulu. Výsledok u ocnej astigmatizmus, dioptrie +4 a +4,5, k tomu aj dalekozrakost - 3 a - 2. No som v soku, v rodine nikto okuliare nenosime, dcera sa nikdy na mic nesťažovala, ja by som si to sni nevšimla. Vcera sme boli vybrat okuliare.. Chcem sa spytat, ci sa dcére casom zmensili dioptrie. Ocna hovorila, ze rastom by sa mohli zmensit snad na 2ky..ja som úplne vykolajena z toho...

Strana
z2