Atopický ekzém a stravovanie
Prosím vas mamicky co davate vasim detickam jest
Ktore maju atopicke exemy? Nas syncek ma 10mesiacov a tyzden dozadu sme zistili ze je atopik.Vadi mu petrzlen, karfiol atd....dajme mi nejake vase rady ako tomu pomoct alebo predist aspon potravinami
Vsetko od kravy tabu.nakolko skoro vždy ide o alergiu na kazein. Plus vysoké dávky D a C a zvládneš za krátky čas.
@michaelaaa37 Nám veľmi pomohol krém na atopiu od značky KAMEDIS-topic krém na tvár a telo. Nebála som sa to malej dať lebo je na prírodnej báze a je vhodný už od narodenia.
dcera mala velmi tazky ekzem, pritom nikdy jej nebola potvrdena alergia na nic. teraz ma takmer 3 roky a papa viac menej vsetko-okrem cokolady. ale v najhorsom papala fakt len borkolicu, fenikel, ryzu,...najlepsie si odsledovat, co nerobi dobre. tiez odporucam vygooglit pani Veru Zikovu a drzat sa jej rad....nas previedla celym ekzemom a zvladli sme to bez kortikoidov.
Dievcata, maly ma uz vyse tyzdna obrovske cervene az suche flaky na kolennych zahyboch zo zadu...zvacsilo sa to potom, ako sommu nohy natrela excipial kids 😱 mozno to tu vobec nepatri, no nasla som tuto diskusiu u plnil ne nahodou. Viete mi poradit kam s malym ist? Alergolog? Koziar? Ci prv k nasmu pediatrovi-teraz cez rozne choroby tam nechcem moc chodit... boli sme tyzden na chate, preto som k dr nesla...vcera som mu tie nohy excipialom natrela a horsie to je..zajtra tak ci tak dr telefonujem. Avsak, ak ste nahodou z BA, viete mi prosim poradit? Maly ma 1,5 roka...dakujem
atopikom vacsinou vadia orechy, mlieko, lepok alebo muka vseobecne a mozu byt aj jahody a take ....
ak nekojis, tak skus vymenit mlieko za bezlaktozove, co to spravi... ale chce to cas.. lebo to mlieko je v 90% pripadoch na vine..
Ale mozno ti z toho maly casom vyrastie a potom mozes skusit sa postupne k nemu vratit a zacni potom kyslomliecnymi vecami, jogurty a pod.. MOja dcera z toho ekzemu tiez vyrastla.

@michaelaaa37 ahoj, na ceskom modrom konikovy je skupina,,poradna pro atopicky ekzem,, odporucam