icon

Atopický ekzém u deti

dianna3571
25. apr 2023

Zdravím.. Chcem sa tých mamičiek, ktorých detičky majú od narodenia atopicky exem aké kremy resp. mastičky sa vám overili?
My sme dlho používali Biodermu Atoderm ale chceme skúsiť niečo iné..
Ďakujem za každú odpoveď

Strana
z2
ivanaa346
14. jan 2024

@hendikep A tiež mala po tých nozkavh také červené drsnejšie miesta ? Lebo našej sa okrem tohto ešte aj také malinké vyrazocky ako bodky robia po krku ,hrudi .Tu masť mám zrovna doma skúsim .A čom premastujete vy keď sa jej to vysuší .Čo potom dávate ?

stormie
14. jan 2024

@ivanaa346 prosim ta chodis aspon k dermatologicke? Ta by ti vsetko vysvetlila, vypytaj si vymenny listok od pediatricky. Ak je ekzem mokvavy treba vysusit - bud zinkovou ale v lekarni zarabanou mastou s ichtyolom. Ak je ekzem suchy tak sa pouziva mast s kyselynou mliecnou, tu tiez zarabaju v lekarni. Obe maste ti dermatolog noze predpisat, alebo ako samoplatca bez receptu si kupis ale cena je dost vysoka.
Takisto by ti vysvetlila ako sa v domacnosti zariadit, comu sa vyhnut, oblecenie najlepsie bavlna a svetle farby, pranie, umyvanie pokozky atd

ivanaa346
14. jan 2024

@stormie Chodím ku koznej a dala jej kortikoidnu masť po ktorej jej to zmizne ale o 3 dní to má opäť a ešte viac ako predtým .Ťa masť nám to iba zhoršila .Na začiatku mala iba 3 ložiská a teraz to má všade . Ja všetko dodrsiavam čo ste písala ,aj to pranie ,bez aviváže ,svetle veci ,iba bavlna ,strava ,malej dávam probiotiká ,nejem alergény ,ju sledujem keď jej zavediem novú potravinu ...len stále sa jej to vracia a stále vo väčšom a väčším

hendikep
14. jan 2024

@ivanaa346 ano mala aj drsnejsie, ked som to premastovala tak to menilo charakter stale, bud to vyzeralo ako cervene suche jasne ohranicene mapy, alebo to potom zbledlo a skor ako nejake potnicky … az som potom nasla clanok o kvasinke, tu viete rozlisit od ekzemu tak ze ked to namocite tak to este viac scervenie … no a moja to tak mala ked sa jej to urobilo prvy den a kupala som ju si pamatam ze som sa vydesila ze jej to tak “ zareagovalo “ .. clanok posielam sem, je tam aj ako upravit stravu, ako to vyzera ked sa to hoji a aj s cim premastovat … ja zatial stale “ vysusujem” lebo uz to bolo na premastovanie suce ale mala tretie ockovanie a v ten den sa to zas zvyraznilo na tri dni cize vysusujem zinkovou, nesvrbi ju to uz vobec tak chcem si byt ista ze sa to nevrati tak s premastovanim este cakam

https://www.modrykonik.sk/zdravie/kvasinkova-infekcia-u-deti/

stormie
14. jan 2024

@ivanaa346 kortikoidy neliecia ale len zmiernuju priznaky, takisto ako ostatne maste ale kortikoidy su velmi silne (nejdem pisat ze silna chemia….). To ci si vysadila vsetky alergeny je otazne lebo nevies co je alergenom pre tvoje dieta, to zistis len na zaklade testov. Ja som tiez uz zila skoro len z ryze a zemiakov, dieta (dojcene) stale ekzem a nechapala som ze preco, po prvom lepkovom prikrme (jedna mini lyzicka bio spaldovej kase) sa tak zgrcal a reval asi 2 hodiny v kuse ze uz aj pediatricka nevedela a vystavila vymenny listok na alergologiu. Vratit cas a vediet co viem teraz tak si ho pytam uz ovela skor, nakoniec vysledky boli take ze zemiak a lepok silny alergen, ryza hranicna 🤷‍♀️+ vela dalsieho

lubkovaandrejka
14. jan 2024
lubkovaandrejka
14. jan 2024

@ivanaa346 nasej robili pred dovrsenim 1.roka, ale najst alwrgologa, ktory berie rocne deti bolo umenie.😨a vajcia jedavas? Nasa ma najvavsiu alergiu na vajecny bielok a hned za nim zltok, a ked bola kojena, tiez som vysadila vsetko okrem vajec a kes si spomeniem, kolko som ich jedavala v tej dobe.🤔

ivanaa346
14. jan 2024

@lubkovaandrejka To fakt ? No tak tie jem a tiež často ? Veď to už celkom nov jesť nebudem 🤦Ale vysadím ich a uvidím .Pre ňu všetko . A po akom dlhom čase od vysadenie si videla že sa jej to zlepšuje ? Potom už bolo dobré ?

ivanaa346
14. jan 2024

@lubkovaandrejka Dakujeeeem pomohlo 🙂

lubkovaandrejka
14. jan 2024

@ivanaa346 pozerala som stare fotky, no uz po styroch dnoch od vysadenia vajca bolo vidiet zlepsenie, ale kym to uplne zmizlo trvalo to asi 3,5.tyzdna. Skus, ja viem,ze clovek sa musi hrizne obmedzovat,ale je velmi vela alternativ cim sa to da nahradzat. A cim nahradzas mlieko? Lebo ak sojovym napojom, aj na soju moze mat. Vidis, nasa mala soju na urovni vajca,co sa tyka alergie. Akoze soju som nejedla ale sojove lecitiny mas skori vsade ci v chlebe ci keksoch a o vajciach ani nehovorim.🥺Ak papier pom9hol,som rada, to mame od dermatologicky 🙂

ivanaa346
14. jan 2024

@lubkovaandrejka Nahradzan skôr ryzovym,mandľovým ale ako píšeš sójové lecitiny sú všade .No zamerané sa nato a uvidíme .A pomohlo ďakujem veľmi pekne za ochotu .

sasha871
4. jún 2024

@ivanaa346 to akoby som o nas citala

ivanaa346
4. jún 2024

@sasha871 Napíšte mi správu ,my sme už bez exemu úplne skoro pol roka

Strana
z2