Ahojte rodičia. Máte prosím niekto skúsenosť s touto vrodenou chybou (atrézia ezofágu)? Náš maličký bol operovaný hneď po narodení, zatiaľ je všetko ok, pomaly prechádzame na tuhšiu stravu (kašičky), ale chcela by som poznať niekoho, kto má podobné skúsenosti, poprípade, kto by mi vedel poradiť ako postupovať...
@jul77 https://www.facebook.com/groups/774853972654039...
toto su ti Atrezáčci 🙂
a toto https://www.facebook.com/groups/667052923364624...
tie Dětičky s pegem
aj tam aj tam sa da 🙂))
Pekny den sa praje 🙂)
uz mame po...
No... tak leto uz pomaly konci...
Aboj mamicka... ako pokracujete s touto diagnozou? Ja som porodila 1.8.2018 a malej zistili ttiez tento probldm. Hned po porode bola operovana. Terax mame skoro 4mesiace a zatial ok.
@kamara1 ahoj mati 🙂 My sme teraz viac menej vsetky nasackovane na FB. Tam je taka skupina atrezacci. https://www.facebook.com/search/str/atrezáčci+%...
Je tam asi sto takychto deticiek a aj uz dospelakov z touto diagnozou. A zije to tam 🙂)) skus sa pripojit ...
Ahojte maminy,ste tu este niektora?
@gabikazajacova ak zavolas prindem 🙂))
ahojte dievčatá, chcem sa opýtať ako sú na tom Vaše detičky po dlhšom čase? A vedeli ste pred narodením že budú mat nejaké problémy? V ktorom týždni ste porodili? Ja zatiaľ len čakám babatko, zistili mi viac plodovej vody a vraj mi teraz nevedia povedať či nebude mat atreziu pažeráka S fistulou, vraj sa to zisti až po pôrode...
@barca29 to sa dozvies az potom, mne nic nezistili, mame skupinku na Fb a obcas tam pridu maminky s podozrenim, ani raz sa nepotvrdilo a tiez mali viac vody. Ja som mala viac vody a mozno by to bolo vidiet na 3D ultrazvuku, ale az vo vyssom stadiu tehotenstva. Kedze som rodila predcasne, zistit sa to nedalo. Takze kliidecek, jo 🙂))) A ked to bude, tak potom sa pridas do skupinky a postupne sa Ti vsetko objasni.. lebo tam je mnoho variacii a teraz sa proste iba vari z vody...
@brisid zdravím Vás, viem,že je to staršia téma, ale ako ste dopadli? Čakám dvojčatka. Ja som na tom presne tak, jednrmu bábätku nevidno žalúdok a má veľa plodovej vody. Nevedia či to je Atrezia. Napíšete mi prosím ako to s vami dopadlo? Ja som v 32tt a ak nebude malý priberať budú musieť dvojčatá von obe. Druhé je ok. Ďakujem
sa tesim, uzivajte zdravie 🙂))
Zdravím ... Viem že je to staré fórum ale snáď sa mi niekto ozve ... Moja neter si práve prechádza tým istým je hospitalizovaná v KE a dnes je to 6-den čo ju operovali ...dva dni po operácii dostala infekciu dali jej antibiotiká a dnes vlastne 6-den sa to Skomplikovalo zvýšili sa jej zápalové hodnoty zmenili jej antibiotiká vymenili jej drenaz a je na umelej pľúcnej ventilácii ... Prosím vás aj vaše deti mali po operácii podobne problémy?? :((( Verím ze jej Pán Boh pomôže ..
@lenusqa332 zlaticko, ano tieto komplikacie su skor vzdy pritomne. Ak budete mat zaujem, ozvem sa Vam. Mozeme spolu komunikovat telefonicky. Prve dva mesiace su velmi, velmi narocne. Aj my sme mali sepsu, pneumothorax, nec, trombozu, emboliu... Pre mamicku je na FB skupina atrezacci, ale tam maju s pochopitelnych dovodov pristup len rodicia a pacienti. Je tam vyse 300 clenov od 0-40 rokov z celeho Ceskoslovenska. Co sa tyka veci... v Bratislave je to primar doc. Babala. Kludne sa da obratit, ale v tejto chvili treba hlavne... zit z kroku na krok...
@saxiko ahoj, prepac, ale mne to nenajde. je to pisane s diakritikou?