Atypický ekzém u detí
Dobrý den syn 2,5 ročný ma od narodenia problém s ekzemom vyskúšali sme uz kadečo no nejako nezaberá boli sme aj pri kožnej samozrejme kortikoidove maste ktoré záberu na chvíľu a niekedy vôbec, ale k veci najviac ho to teraz trápi na intímnom mieste nič príjemné, ma to mokvave, lesklé a ide sa do doškriabat ma este plienky, baby nepotrebujem s radami ze treba odplienkovat kedze to skúšame ale zatiaľ to je boj poprosím reálne kto si tým prešiel a co by nam mohlo zabrať hoc aj "babské rady " velmi ho to trápi ked ma v noci budí aby som mu odoslali plienku aby sa mohol poškriabat ďakujem za každú radu
co sa tyka intimnych partii tak fakt zaberie asi len odplienkovanie, tiez ma nasa skarede ekzemy a tam pomohlo len odplienkovanie ☹ a natieranie kortikoidmi. drzim palceky
Ja by som vyskúšala v tej oblasti v popisovanom prípade gél dermochlorophyl, ktorý pomáha pokožke regenerovať sa a zabraňuje množeniu baktérií. Nám pomáhal aj pri hojení pupku, popôrodného šitia, popálenín, rezných rán.
Na suchý atopický ekzém pomáhal dcére niekedy krém Mimi, inokedy Imunoglukan p4h lotion - podľa aktuálnej fázy ekzému.

Mam exzem ale suchy neviem ci ti pomozem ale mne funguje iba nechtikova vazelina z DM a na tvar repikove obklady. Ak to mokva tak skor ten repik ten vysusuje.