icon

Autizmus - terapia Dr. Vel Warszawa

babulka1515
6. jan 2022

Ahojte mamicky,
Prosim Vas,ma niektora skusenosti s terapiou vo Varsave u Dr. Vela s dietatkom,ktore ma autizmus,prip. narusenu komunikacnu schopnost? Citam,ze dost mamiciek si to chvali,robia aj zbierky na tu terapiu. Boli ste,pripadne niekoho poznate? Pocula som,ze to pomaha detom,ktore maju zablokovane stavce a potom im lepsie prudi krv. Ale co ak toto nie je problem? Ma to vyznam aj tak?
Dakujem za kazdu odpoved.

Strana
z2
monca1111
11. aug 2023

@pininka1 nie je to celkom ako pisere..my sme ram boli a po prvom turnuse sa porozumenie zlepsilo o polovicu aj socislizacia je ovela lepsia...za vsetko hovori...ze do konca roka je vybookovane

vanesenka
11. aug 2023

@monca1111 aj my sme boli už na dvoch terapiach a tiež vidíme výsledky momentálne sa chystáme na tretiu mám z toho stres či uvidíme opäť niečo ...som rada že vidíte zmenu alebo mám pocit že veľa ľudí nechce ani vidieť zmenu len vidia že kopu peňazí chcú

anjelik1991
1. sep 2023

@vanesenka
@monca1111
Aké sú prosím ceny? Neviem sa k nim dopátrať. Ďakujem

janicapetrik
2. okt 2023

@konopna2 počula som na FB tie veľmi zle skúsenosti

konopna2
2. okt 2023

No my sme boli pre nas to bolo nieco strasne jednak pre syna šok( diagnoza DA) a pre mna ako rodica to bol horor, ich pristup pre mna bol 0bodov otras nieco, prisli sme tam neviete kde mate ist nikto vas tam necaka pytate sa rodicov ziadne predstavenie doktorov ci co su to vlastne do ktorych dveri ist no proste nic, samotne terapie predstavte si ze dieta (nase) ma strach a vrieska na celu budovu a ich to akoze absolutne nezaujimalo cakala som nejake zoznamenie s dietatom odburanie stresu nech sa ukludni no nic pozerali sa na mna ako sa s nim trapim a oni len nech si lahne a my s muzom ho mame chytit tak dvaja respektive traja s dr, Velom ho drzite nasilu a dieta vrieska mece sa a oni len nech sa nanho zvalime???????no hrozne a ostatne terapie boli to iste, takze nikdy viac toto nie su pre nas terapie z kadial ide dieta vystresovane tak, ze teraz mame problem aj vyslovit slovo doktor, pri terapiach ma dieta napredovat preto je dolezite sa s tym dietaom zoznamit toto je moj nazor a o pani G, ktora to vybavuje tiez pomlcim ako sa vyjadrila???? takze pre nas obycajni sarlatani ktori nevedia s autistami pracovat,toto je moj nazor na terapie dr Vela

babulka1515
autor
6. okt 2023

@konopna2 ano,citala som uz aj ja na fb niekolko prispevkov,ako to je a ked som videla ako tam ten Vel kruti s tym detskym krkom,tak nas syn by mal z toho traumu pekne dlhy cas ako vravite...
Uz som aj pocula,ze nej.fyzioterapeut alebo nieco take napraval skody po nom,neviem ci je to prirodzene takto tie stavce akoby posuvat,alebo co on presne robi...
Ci rodicia vidia zmenu,ja neviem,tvrdia,ze ano...tak to uz oni musia vediet,hlavne aby sa im niektorymi z tych terapii neublizilo....

hvezdatrojka
6. okt 2023

@konopna2 presne, bola to katastrofa. A to moja dcéra ani nie je autistka. Keď si na to spomeniem, dvíha sa mi adrenalín. A prístup slečny S... Veľ zrovna dcére "točil" krkom a ona si so smiechom vbehla do ordinácie a začala sa tam s ním vybavovať. A on "točil" Skoro nás s mužom vystrelo. No a v konečnom dôsledku mala dcéra na pobyte dva silné epi záchvaty. Áno hovorili nám, že sa to môže stať a že to bude ustupovať, ale to sú len také prázdne reči. Nezmenilo sa NIČ. Ani v epi a ani vo vývoji!!! Jediné čo sa zmenilo, že sme prispeli niekomu vyše 3000 Eur. No darmo, business plán dobrý. Už by ma tam nedostal nikto. Jediné čo bolo dobré boli masáže a orofaciálna stimulácia. Na nešťastných rodičoch sa zarába najlepšie, svedomie, nesvedomie. Či je to Veľ, Reconvel, alebo aminolyseliny. A mne sa z toho už dvíha žalúdok, aké hyeny už tí ľudia sú. Komu máme veriť, keď chceme pre tie naše deti urobiť aj nemožné? Ach, chce sa mi plakať....

konopna2
6. okt 2023

@hvezdatrojka Celkom som sa potesila, ze sme neni sami kto ma taky isty nazor na terapie dr Vela, lebo ked som niekde napisala nas scenar nikto sa mi nikdy neozval vsetci len v dobrom???My sme to ani nedokoncili a ta orofacialna stimulacia to bol horor maly sa skoro povracal a pani tzv terapeutka miesto toho aby prestala mu nasilu chytila hlavu aby to mohla dokoncit a po tejto terapii som muzovi povedala, ze odchadzam domov a sem ma nikto nedostane a rozmyslim si ci im tam neposlem kontrolu, ale potom som si povedala, ze sa nebudem starat, aby som nedoplatila ja na to, odisla som zo skupiny nech radsej o nich ani nepocujem, my sme si povedali ,ze ziadne terapie skoncila som s nimi najlepsia terapia pre nasho syna je tzv "skolska" vysvetlovanie ukazovanie napodobovanie chvalenie a odmeny🙂

konopna2
6. okt 2023

@babulka1515 Pokial ste presvedcena, ze syn by mal z toho traumu tak tam urcite nechodte, su autisti tzv "flegmaticki" ktorym by to nevadilo ,tak tym by som mozno povedala ze vyskusajte, ale takymto ako je nas syn alebo vas, tak urcite nie, treba sa pozerat hlavne na to co ich bavi z coho sa tesia a tam zacat ich rozvijat a nie tam z coho maju stres

pkgirl30
6. okt 2023

Moja známa tam vzala svojho syna , ale že keď sa vrátili veľmi sa sťažovala že jeho to hrozne rozhodilo, že trvalo týždne kým ho dali psychicky do poriadku, bol zlý , neposlúchal. možno na neho to bola náročná terapia každý autista je iný

lienka.7
6. okt 2023

@hvezdatrojka teraz to prosím nebrať v zlom, ale žiaľ nič nepomôže, len z vás zbytočne vytiahnu kopec peňazí. Rodicia dúfajú uplne zbytočne. A toto mam od človeka, co sa autizmom priamo zaobera.

vanesenka
21. okt 2023

@babulka1515 my k velovi chodíme a nevidím to takto terapeuti sa snažia urobiť co najviac aj ked niekedy musí človek držať z dôvodu až sa človek potom nesťažuje že zobrali peniaze a nič neurobili...my sme mali hroznú dcéru neverila som že by tam vydržala čo len polovicu prvý turnus bol náročnejší museli sme ju pridržat ale nikdy nešla s tým tam že si už nič nedá urobiť zvykla si ...áno začiatky sú pre dieťa strach nevie čo má čakať kam ho rodič zobral väčšina polovica detí nechápe čo sa deje tak plače samozrejme ale keď už pochopí samo že naozaj sa mu nič nestane že mu chceme len všetci dobre a pomôcť a dieťaťa to príjme tak verte mi to dieťa si to tam dokáže aj užiť ...to je náš prípad niekedy musíš rodič viac vydržať ako to dieťa ...skôr pre rodica to je tahsie ako pre dieťa...a my máme aj výsledky neviem povedať momentálne či nejaké ešte prídu ci je to všetko čo nám to mohlo pomôcť alebo mám čakať ešte ale výsledky sú u nás určite ...veľa ľudí sa tam vracia poznám osobne tak neviem prečo by sa tam vracali či len preto že nemaju kam dať peniaze? ...neviem budem rozmýšľať ...

crazy17
7. feb 2024

ahojte,chcem sa spýtat, aký ste tam mali pocas turnusu program..? boli tam dva - tri terapie cez den ?
A to bolo aj s ubytovanim?..tie terapie boli vacsinou len takto zamerane na reč a hornu cast tela,, ci aj nejake rehabilitacie na fitlopte a tak?..
Moj malý sznček nema rad ked sa ho dotýkame krku,,alebo aj do ust tak toto tiež nema rad 😲
tak ako čítam predchadzajuce komentare, bolo by to pre nho asi utrpenie..🙄 🙂

olivia1985
12. mar 2025

Dobry vecer, s dr.Valom nemame osobne skusenosti, ale Sesternica ma autistu a boli vo Varsave viackrat tiez im povedali presne to iste co kazdemu kto tam bol , ze ma zablokavony stavec. Jej sa zdalo ze im terapie pomohli ale my ostatni v rodine sme si nevsimli zmenu ale samozrejme rodicia vedia najlepsie tieto veci su dennodenne so svojimi detmi.
My sme boli so synom v Giraltovciach, kde absolvoval hyperbaricku komoru, oromotoricke cvicenia, masaze, elektroliecba , vodoliecba tie posledne tri zyvtocne to mu ani netrebalo povedal nam sam fyzioterapeut ale tak preco neplatit aj za to co netreba . My sme po prvom turnuse nevideli ziadnu zmenu, ale niekomu to moze pomoct. Nadalej sa venujeme synovi a chodime na rozne terapie a urcite mu pomohli nehovorim, ze su to velke pokroky ale bez specialneho pristupu aj v skole a kvalitnych doplnkoch stravy + prisposobena strava tak by ani zdaleka nerobil take pokroky.

bianca11
27. máj 2025
@olivia1985

Dobry vecer, s dr.Valom nemame osobne skusenosti, ale Sesternica ma autistu a boli vo Varsave viackrat tiez im povedali presne to iste co kazdemu kto tam bol , ze ma zablokavony stavec. Jej sa zdalo ze im terapie pomohli ale my ostatni v rodine sme si nevsimli zmenu ale samozrejme rodicia vedia najlepsie tieto veci su dennodenne so svojimi detmi.
My sme boli so synom v Giraltovciach, kde absolvoval hyperbaricku komoru, oromotoricke cvicenia, masaze, elektroliecba , vodoliecba tie posledne tri zyvtocne to mu ani netrebalo povedal nam sam fyzioterapeut ale tak preco neplatit aj za to co netreba . My sme po prvom turnuse nevideli ziadnu zmenu, ale niekomu to moze pomoct. Nadalej sa venujeme synovi a chodime na rozne terapie a urcite mu pomohli nehovorim, ze su to velke pokroky ale bez specialneho pristupu aj v skole a kvalitnych doplnkoch stravy + prisposobena strava tak by ani zdaleka nerobil take pokroky.

@olivia1985 prosím, pošlite mi kontakt na Giraltovce?

Bola som na konzultácie u dr Veľa v Martine.Za mňa iba tahaci €. Neskutočne ľutujem. Jeden v ruke mobil, druhý na PC... Nič som sa nedozvedela. kedze som im začala odpovedať po rusky, tak si začali suskat. Asi ich to prekvapilo. Nie sme autisti, máme inu VCH mozgu. Peniaze bez bloku, vložili ich pod PC. Čo odporúčajú je turnus u nich, minimálne 4x ročne. Jeden vypočítali na 3800€, bez ubytovania, stravy, dopravy.

di_dominika
27. máj 2025

@babulka1515 dobrý deň my sme včera boli na konzultáci a tiež som rozmýšľala nad tým že či áno alebo nie a určite to skusime .. Nepozerať sa na recenzie či sú zle alebo dobre každý rodič chce pre svoje dieťa to najlepšie . aj keď všetci vieme že je to vysoká suma lenže keď nevyskúšame tak sa nedozvieme či to aj naozaj pomohlo alebo nie .. určite by som si to vyčítala že som to neskúsila zo svojou dcerou ;)

olivia1985
31. máj 2025
@bianca11

@olivia1985 prosím, pošlite mi kontakt na Giraltovce?

Bola som na konzultácie u dr Veľa v Martine.Za mňa iba tahaci €. Neskutočne ľutujem. Jeden v ruke mobil, druhý na PC... Nič som sa nedozvedela. kedze som im začala odpovedať po rusky, tak si začali suskat. Asi ich to prekvapilo. Nie sme autisti, máme inu VCH mozgu. Peniaze bez bloku, vložili ich pod PC. Čo odporúčajú je turnus u nich, minimálne 4x ročne. Jeden vypočítali na 3800€, bez ubytovania, stravy, dopravy.

@bianca11 dobry den viete si ixh vyhladat na FB
Prikladam foto alebo kontaktovat Zuzana Gajdosikova ona spravuju skupinu a je tam aj veduca toho celeho

bianca11
31. máj 2025
@olivia1985

@bianca11 dobry den viete si ixh vyhladat na FB
Prikladam foto alebo kontaktovat Zuzana Gajdosikova ona spravuju skupinu a je tam aj veduca toho celeho

@olivia1985 ďakujem ❤️❤️❤️

Strana
z2