icon

Je správanie môjho dieťaťa známkou autizmu?

kappikk
16. feb 2024

Mamicky,ktore mate doma autistu okolo 3 rokov, ako sa sprava ? Nikdy som neriesila ci je moje dieta v poriadku , no teraz si prechadzame zvlastnym spravanim.
uvediem par prikladov spravania
Vyberie si tricko zo skrine a pride ku mne lebo chce aby som mu ho asi napravila alebo co.. zacne ho na gauci skladat a potom uteka naspat do izby otoci sa a pride naspat si to tricko zamnoíu obliect..
nevymysla z coho bude jest alebo co bude jest.. ani co bude mat oblecene ked o tom rozhodnem ja.. neuklada hracky do radu, od mala reaguje na meno ..
len sa snazi vo vsetkom pomahat a ked to nestihne tak chyza zachvaty hnevu kde sa to vsetko kopi a uz chce od nas nezvycajne veci.. vadi mu ked otvorim skor dvere a ked ich naspat zavriem ze dobre tak otvor tak on ich chce otvorit ale vratit sa do spatneho chodu uplne.. musime sa vratit do izby a tak ist k tym dveram.. je to spravanie dietata s moznym autizmom?

Strana
z2
martinami274
18. feb 2024

@kiki68 môj ma AS, a asi ma atypicky autizmus, čo teraz sa už viac prejavuje. Zo začiatku len strava bola.

ariesi
18. feb 2024

@kappikk mam syna na spektre. Vysoko funkčný alebo asperger, bolo by vhodné doplniť diagnostiku. Autizmus je široká škála prejavov, s mentálnym postihnutím alebo cez normoontelekt až po vysoko inteligentné deti. Môj bol od mala maximálne kontaktný, sám sa hrať nevedel, očný kontakt bezproblémový, rozprávať začal neskoro, okolo 3 rokov. Ale :presne ako píšeš - keď som mu robila fľašu s mliekom, on sruboval vrchnák a keď som zabudla a zastrubovala ja, neskutočný krik a rev a na dlho. Podobne s výťahom, zabudla som sa, szslicla som, jacanie neskutočne a áno dole ani hore ani nikam. Žiadna tolerancia frustrácie doposiaľ, a to je už veľký školák. Takže áno, môže mať črty autizmu, teda byť na škále. Skus kontaktovať cvi, nech spravia ADOS testy a poradili ako s ním pracovať. Ja to do teraz neviem.

dari161
21. máj 2024

@kappikk ahoj ani nevies, ako tvoj opis sedí na môjho skoro trojročného. Je to 300%né vzdorovité správanie a večná nespokojnosť, s tým čo urobím ja. Alebo neurobím.. a stavia mi aj do radu veci. Ale uz menej ako pred mesiacom . tiez neviem, na čom som

Strana
z2