Autizmus v rodine- syn je autista
Ahojte, prosím vas, nie je tu nahodou maminka, ktora ma viacero detí a aj dieťa s autizmom, po prípade, či nepoznáte rodinu s dieťaťom, ktoré ma autizmus a jeho mladší súrodenci ho nemaju. Máme totižto syna s ľahším autizmom a narodila sa nám dcéra a prepadli ma obavy... konzultovala som to s dr. ktorá sa venuje čisto autistom a tá ma trošku upokojila, že za jej prax sa nestretla s rodinou, kde by bolo viac ako 1 autista,že mladší súrodenci sú v poriadku. Tak či sú tu také maminky. VĎaka
@charlie1980 ty mas syna s PAS? .... a druhe dieta mas zdrave? Ak ano druhe dieta si nedavala ockovat?
@mama321 Prveho mam zatial neuzavreteho (5r). Ak, bude VFA. Druhy je ok, ma 2r. Druhy je uplne neockovany, ano. Prvy je do 1,5r ockovany.
@charlie1980 nemali ste ziadne problemy ked neni ockivany? Nas sa zacal "menit"prave po ickovani...dovtedy povedal aj mama dede aj tata po 9ckovani nam pomaly ako keby odchadzal
@mama321 Nie....nasej pediatricke som to polopatisticky vysvetlila, ze ak by aj druhy mal mat nahodou PAS, potom nie je vhodnym adeptom na ockovanie. Ona to aj uznala s nevolou, ale myslim, ze sme sa pochopili.
Povedala som jej, ze ockovany bude potom, ked si budem na 100% ista, ze sa vyvija spravne. No teraz sme zostali pri neockovani definitivne.
Aby sme sa nepochopili nespravne. Autizmus s ockovanim do suvisu nedavam....avsak ak zaockuju potencialneho autistu, moze to dopadnut zle.
@charlie1980 zle? Akoze v horsej forme sa mu to prejavi?
Dobrý deň. Nechcem nikoho ani stresovať ani strašiť. Poznám mamičku, som s ňou takmer každodennom kontakte. Má dve detičky. 7 ročnú slečnu - aspergerov syndróm a 5 ročného chlapčeka - detský autizmus. Obaja zrejme podedili po ockovi - pravdepodobne nediagnostikovaný asperger.
@mama321 ahoj, my máme tri deti, prostredný syn ja VFA.
Teraz bude mať17 rokov. Pri dcére som sa veľmi bála, či bude zdravá, ale je v poriadku. Synovu diagnózu nám stanovili v čase, keď som s ňou bola tehotná, dovtedy nám asi tucet odborníkov tvrdil, že nie je autista.
Najstarší syn aj dcéra majú iba akoby niečo z autizmu v povahe, sú introverti a ťažšie si zvykajú na nové prostredie, ľudí, stresy a pod, ale nie je to nič strašné a zasa v inom sú nadaní.
Myslím, že najlepšia vec, ktorú môžeš urobiť, je veľmi sa venovať bábätku, veľa mu rozprávať, usmievať sa naň, túliť, hladkať, hrať sa s ním atď, aby sa jeho sociálne schopnosti dobre rozvíjali. Ja som to robila s dcérou, je kamarátska, a máme super vzťah /jasne, možno je to aj tým, že je dievča/
Inak je skvelá kniha "Prulom v autizmu" - o terapii sun-rise - určite ju odporúčam. Ja som už prečítala všetkom možné, ale táto nám naozaj veľmi, veľmi pomohla, synovi sa podstatne zlepšilo správanie, znížili sme mu dávky liekov / je psych. pacient/ . Škody, že sme ju nemali, keď bol malý. Vyžaduje to síce mnoho hodín práce s tým dieťaťom, ale stojí to zato.
Prosim vas a aky je rozdiel medzi autistickymi crtami a autistom
Milé mamičky bojovníčky, našli by sa medzi Vami, aj pri Vašej zaneprázdnosti, také čo by boli ochotné online odpovedať na pár otázok na tému: Riešenie sociálnych problémov rodičov s autistickým dieťaťom na Slovensku a Anglicku❓️❓️❓️Rozhovor je anonymný ...Ďakujem za odpoveď, veľmi by ste mi pomohli..Želám všetkým pekný večer❤️

@pininka Dg.autisticke črty neexistuje. Buď autista je, alebo nie je. Ak má autisticke črty/správanie, môže to byt klasifikovane ako sekundárny jav. Z inej dg.
Ešte aj ten AS - najfunkcnejsi sa prejavuje od útleho veku. Len si to matky nevšimnú, resp.pripisuju to nejakým obdobiam....všetko si vysvetlia spätne.