Bábätko nepriberá
Ahojte mam 8.5mes chlapceka a dlhsie si vsimam ze nepreberá. Na poradni povedali ze ok ale ked som ho dnes vázila mal o 50g menej ako pred 20 dnami!ked som volala k dr. ze nechce 2 tyzdne prikrm ze to z tepla uz je to 3 týždne. A chudne teda nepriberá. Má okolo 9kg vzdy bol s vahou o2 mesiace dopreduKojím. Idu zubky a je pohyblivejší. Navyse ma nejaku zltú gélovú stolicu.mate s tym niekto skúsenosť?
@anka8811 ked bolo fakt horuco dala som drobcekovi napit. Myslite ze fakt mohol byt dehydrovany? Ak by ano mohol by mat z toho problem s obličkami?Sliniky mal. Po noci ma precikanu plienku aj rano vela vyciká. Cez den su malo pocikane a casto ho nedonutim aj 5hod na prsik mali sme veela bojkotov v dojčeni ( aj to som spomínala u dr. Odpoved- on uz tolko nepotrebuje.
@lijanajanka ano myslim si ze mohol mat menej tekutin hlavne ak mal tmavsi moc a suche plienky .hlavne sa nestresujte moja kojena stale v pohybe 10 mesiacov 8 kg a pribera len po troske a pri tom pekne papa prikrmy
@danula.ch drzim palce nech si ho pekne vykrmite doguľata☺
@anka8811 prosim vas kolko vodicky (cajiku)by mal za den vypiť?
@lijanajanka 100ml na kg hmotnosti
Opat som raz nenasla dobry slovensky clanok, tak aspon tento v anglictine. Snad to niekomu pomoze:
http://www.stlouischildrens.org/articles/wellne...
@lijanajanka Ahoj, tento problém s priberaním má aj moja skoro 6 mesačná dcérka. Zhruba po takých 2 mesiacoch čo sa narodila, tak málo papá. Najprv pila Nutrilon AR a po 3 mesiacoch pije Beba AR. Pri narodeni vážila 3,7kg a bola riadne donosená. Vždy, keď ideme do poradne a vidím tam tie 8 kilové deti, tak akoby aj jesť jej nedávam. V 5 mesiacoch vážila 5,7kg! Za mesiac a pol pribrala 400g. A bol tam aj chlapček, ktorý pribral za týždeň 500g. Myslela som, že odpadnem. 4 týždne ju príkrm ujem, ale veľká sláva to teda nie je. Viac príkrmu je na podbradníku ako v ústach. Je veľmi divoká. Takže je nás viacej s takýmto problémom, nie si sama 🙂 :(.
Kojenemu neodmeriam kolko vypije mlieka. Skusim sa dr opytat ale podla mediciny by som kojila do 2mesiacov aj ked mi do polroka priberal viac ako mal ano aj 500g za týždeň☺
@danula.ch @malinajahoda riesim podobny problem s vahou synceka. Mozem sa opytat, ako sa to u vas vyvijalo? Pripadne co vam pomohlo?
@pixie521 ani neviem čo vlastne pomohlo. Okolo roka bol taký vymenený že bol v tabuľkách už nad normou 😂. Potom keď začal bezkat tak sa to spomalilo zas mal nižšiu váhu ako norma. A teraz je od 3 rokov tabuľkový 😊.
@danula.ch
@beky1813 dobry den, nasla som Vas prispevok sice uz z pred viacerych rokov....mame rovnaky problem , dcerka strasne malinko papa, nechce jest....nepribera absolutne vobec , ked nechudne... prosim ako ste to nakoniec riesili???? Podarilo sa Vam to nejako vyriesit??? Dakujem velmi pekne , za Vas cas!
@venecia1108 Dobrý deň, malý už má 5 rokov, potrápili sme sa, stále je chudučký. Netrápim sa pre to, je to už naše v poradí 3. chudé dieťa a to najstaršie 13.r. už vôbec nevyzerá, že mu ako bábätku rebrá cez body v kočíku trčali a tety sa pri ňom zastavovali a ľutovali ho 😂 . Má normálnu váhu, výšku, takže ani o toto posledné sa nebojím, nejak bude. Ale chápem, že pri bábätku vedia takéto veci narobiť starostí. Naša pediatrička na to už hovorí, že to majú v génoch a pokiaľ sú zdraví, nemáme váhu riešiť. Držím palce 🙂

@lijanajanka po vode bude mat pocit sytosti a keby si mu za nou este ponukla mlieko, tak ti s istotou tolko nevypije co by normalne pilo, keby si mu vodu nedala. Ano par glgov vody medzi papanim je fajn, ale ak ti nepribera, jednou z pricin moze byt aj to, ze neprijima dostatok zivin/kalorii, lebo vsak vsetky celebrity ti povedia, ze z vody sa nepribera 😉