Bábätko so zdeformovanou hlavičkou
Som velmi nestastna. O babatko sme sa snazili 5 rokov. Ked som konecne otehotnela, boli sme s manzelom neskutocne stastni. Babatko sa nam narodilo zdrave. Neda sa ani slovami to stastie, ktore sme prezivali s manzelom opisat. No 2 den po porode som si vsimla, ze ma syncek hrcu na hlavke. Detska lekarka v porodnici mi povedala, ze je to kefalhematom, ze to nic nie je, ze to same zmizne, len mame babatko polohovat. Polohovali sme nasho synceka stale. Dnes ma 6,5 tyzdna a zdeformovanu hlavicku, uz aj celo sa mu deformuje. Co mame robit?

@michaelabla hlavicka sa ti vyvija... my sme nosili 4 mesiace a pomohla... kludne ti poslem do ss merania..neboj sa toho
By som malej nikdy nedavala zbrusovat ci co to paneboze 🙉🙉🙉
@lienka.7 to by bolo fajn
@michaelabla tie merania dakujem
@lienka.7 chcem pretoze to vidim ako jedine riesenie
@michaelabla rada by som si s tebou popisala mam vela otazok ohladne tej prilbicky
@michaelabla napis mi pokojne SS 😁
Pozri si instagram nutelindochka, aku hlavicku mala jej dcerka. A aku ju ma teraz. Bude v poriadku ❤️
Vôbec to nemusíš brať tak tragicky 🙂 Moja dcéra mala veľmi nesúmernú hlavu (mala stuhnutý krčný sval, čiže aj napriek snahe o polohovanie sa vždy šuchla na tú "svoju" stranu). Riešili sme v MT "prilbičku" (kraniálnu remodelačnú ortézu), nakoniec ju dcera, kvôli zdravotným problémom nemohla nosiť a to mala ťažký stupeň plagio i brachiocefálie. Teraz má rok a pol a má peknú hlavičku. S prilbou by bola možno sumernejsia, no vidím to len ja, keďže sa nato upriamujem 🙂
Čiže, ak by sa hlavička nerovnala, tak sa v cca 4m objednajte do Plagia (myslím, že majú 3 pobočky) a tam vám povedia, čo a ako.
@lienka.7 ako to funguje tu na konikovi ked ti chcem nap.sukromnu spravu?
@michaelabla este ked si kliknes na moj nick... tak.hore tam mas obalku...
@lilke a neskusali ste ten vankus proti prelezaniu ja som ho kupila malej no neviem ci to bude k niecomu
@michaelabla Nemala som žiadne pomôcky. Skôr mladšie mamičky poradia, pred 14 rokmi neboli také vymoženosti. Spal priamo na matraci. V tom čase sa vankúšiky deťom nedávali.
@michaelabla poslala som ti spravu
ahoj, chcem sa opýtať či ste nakoniec riešili helmičku alebo sa vám to samo postupne spravilo? ďakujem za odpoveď 🙂

@michaelabla preco nechces prilbicku prosim ta???