icon

Bábätko so zdeformovanou hlavičkou

6. máj 2021

Som velmi nestastna. O babatko sme sa snazili 5 rokov. Ked som konecne otehotnela, boli sme s manzelom neskutocne stastni. Babatko sa nam narodilo zdrave. Neda sa ani slovami to stastie, ktore sme prezivali s manzelom opisat. No 2 den po porode som si vsimla, ze ma syncek hrcu na hlavke. Detska lekarka v porodnici mi povedala, ze je to kefalhematom, ze to nic nie je, ze to same zmizne, len mame babatko polohovat. Polohovali sme nasho synceka stale. Dnes ma 6,5 tyzdna a zdeformovanu hlavicku, uz aj celo sa mu deformuje. Co mame robit?

Bábätko so zdeformovanou hlavičkou
Strana
z2
lienka.7
18. nov 2021

@michaelabla preco nechces prilbicku prosim ta???

lienka.7
18. nov 2021

@michaelabla hlavicka sa ti vyvija... my sme nosili 4 mesiace a pomohla... kludne ti poslem do ss merania..neboj sa toho
By som malej nikdy nedavala zbrusovat ci co to paneboze 🙉🙉🙉

michaelabla
24. nov 2021

@lienka.7 to by bolo fajn

michaelabla
24. nov 2021

@michaelabla tie merania dakujem

michaelabla
24. nov 2021

@lienka.7 chcem pretoze to vidim ako jedine riesenie

michaelabla
24. nov 2021

@michaelabla rada by som si s tebou popisala mam vela otazok ohladne tej prilbicky

lienka.7
24. nov 2021

@michaelabla napis mi pokojne SS 😁

marvin1234
24. nov 2021

Pozri si instagram nutelindochka, aku hlavicku mala jej dcerka. A aku ju ma teraz. Bude v poriadku ❤️

mima172
24. nov 2021

Vôbec to nemusíš brať tak tragicky 🙂 Moja dcéra mala veľmi nesúmernú hlavu (mala stuhnutý krčný sval, čiže aj napriek snahe o polohovanie sa vždy šuchla na tú "svoju" stranu). Riešili sme v MT "prilbičku" (kraniálnu remodelačnú ortézu), nakoniec ju dcera, kvôli zdravotným problémom nemohla nosiť a to mala ťažký stupeň plagio i brachiocefálie. Teraz má rok a pol a má peknú hlavičku. S prilbou by bola možno sumernejsia, no vidím to len ja, keďže sa nato upriamujem 🙂
Čiže, ak by sa hlavička nerovnala, tak sa v cca 4m objednajte do Plagia (myslím, že majú 3 pobočky) a tam vám povedia, čo a ako.

michaelabla
1. dec 2021

@lienka.7 ako to funguje tu na konikovi ked ti chcem nap.sukromnu spravu?

lienka.7
Autor odpoveď zmazal
lienka.7
1. dec 2021

@michaelabla este ked si kliknes na moj nick... tak.hore tam mas obalku...

michaelabla
1. dec 2021

@lilke a neskusali ste ten vankus proti prelezaniu ja som ho kupila malej no neviem ci to bude k niecomu

lilke
1. dec 2021

@michaelabla Nemala som žiadne pomôcky. Skôr mladšie mamičky poradia, pred 14 rokmi neboli také vymoženosti. Spal priamo na matraci. V tom čase sa vankúšiky deťom nedávali.

lienka.7
2. dec 2021

@michaelabla poslala som ti spravu

monjed
Autor odpoveď zmazal
monjed
7. apr 2023

ahoj, chcem sa opýtať či ste nakoniec riešili helmičku alebo sa vám to samo postupne spravilo? ďakujem za odpoveď 🙂

Strana
z2