Bábätko spadlo
Ahojte. Dnes sa stala taka vec. Bol u nas bratranec s mojim otcom. Moj syn je babatko (5+) nechodi, nestvornozkuje, nesedí a ešte k tomu ani nemá blízko.. A môj otec ho mal na rukách ukazoval mu izbu a ja ani neviem ako sa to zrazu udialo ho "postavil" ku skrinke nech sam stojí.
Zbehlo sa to všetko ako v jednej sekunde ze sedím na gauči vedľa bratranca, zrazu som to zbadala vyskocila som a malému sa podlomili nohy a cely spadol na zem a zacal strasne plakať.
Neviem ako to vysvetliť aby to davalo zmysel ale moj otec je velmi komplikovanej pomaly, ja som v tom momente niečo povedala na styl ze ako rozmýšľa ja si to vlastne ani tak uz neviem v hlave spomenúť tu vetu co som povedala lebo malý hrozne plakal ešte som to nezazila takto.. Urcite sa zlakol a aj si ublizil.. Ale bratranec vie aky je moj otec a on ho hneď schytil a zobral domov.
Malý je uplne v poriadku, nožičky ho nebolia ale bol to otrasný pohľad ako sa mu podlomili.
Poraďte mi prosím ako sa postaviť k tejto situácii, co a ako by ste povedali svojmu otcovi aby sa nestalo uz nic podobne. (ma 50 rokov) nechcem aby prišiel syn o dedka, ale viem ze ja taky ze sa urazi a nebude sa rozprávať aj 10 rokov, ale chcem zabrániť tomu aby na nom robil takéto pokusy. Doteraz to boli take "vtipky" z jeho strany, narážky napríklad ze keby je po nom tak maly uz papá klobásu a podobne reči ale to som brala jednym uchom dnu... Padla aj klasika sedenie pri vankusoch ako sa to kedysi robilo. Ale toto? Dospelého chlapa napadme ze vezme babatko a proste zrazu ho pusti ako vrece zemiakov?
Hľadám nejaké asertívne riešenie.
@julia_a_romeo žeby dieťa?
Mam takmer 49r., a tvoj otec je 50rocny debil. A ty to iste dobre vies, len cakas nejaku dobru vilu, ktora odobri jeho spravanie. Mozno, ked niekoho prizabije, tak ti dojde, ci je prednejsie to, ci tvoje deti budu mat dedka spolocnika, alebo urazeneho chudacika, sediaceho kdesi doma.
@julia_a_romeo haha,asi treba opäť nastúpiť do základnej skoly, ale myslím,že v tvojom prípade nepomôže ani to,chýba empatia,slusnost, základy slusnej komunikácie a vychovy alebo poviem to takto, aký je rozdiel medzi človekom a chrapúňom? Je to už jasnejšie?
@jamidea prosiiim??? Ja čakám dobrú vilu na odobrenie??
Precitaj si este raz moj príspevok. Jedine co som slusne cakala a poprosila ci niekto nemá navrh na asertívne riešenie aby nedošlo ku konfliktu.
Su ludia ktorí majú v rodine podobne povahy osôb ako ja a s ktorymi je tazka komunikácia a vedia napísať svoju skúsenosť ako s takým človekom komunikovať.
Ono vies to je najjednoduchšie povedať ze nech si sedi doma urazený.
To ze sa snažím nájsť spôsob komunikácie neznamená ze teraz necham dieťa same bez dozoru a ze to beriem ze sa nic nestalo.
@julia_a_romeo no to je strašne logické postaviť a nechať spadnúť dieťa o ktorom viem že nestojí a jednoducho sa neudrží ...
@julia_a_romeo ja neviem ty si naozaj taká blbá, alebo sa iba taká robíš?
Má 5 mesiacov, samozrejme že aj o rok budeš vláčiť všade kočík 😄 náš drobec má 3 roky a veru stále ten kočík vláčim 😁 keď idem s deťmi sama chodíme výlučne pešo, žiadne auto, MHD, skrátka nič len nohy a pokiaľ chcem prejsť veľký úsek tak bez kočíka si to veru stále absolútne neviem predstaviť 🙂