Kedy si vaše bábätko samo sadlo?
Chcela by som sa opýtat kedy si Vaše miminko samostatne sadlo ? Už dnes sa nedoporučuje pasívne sedenie a miminko si ma sadnut zo štvornožkovania. Sestrina dcerka ma už 8 mesiaco a ešte nesedí a ani neštvornožkuje
To nieje dolezite, kedy ine deti... Jedno z nasich v 5 mes sedelo a v 8 mes chodilo (same). To neznamena, ze je to standard a tvoje je pozadu... ani ze to skokolvek ovplyvni tvoje dieta. Mate cas.
Nie je to jedno? Pol roka hore dole. Ked jedna zena zacne sexovat v 15tich a druha v 20tich, je ta 20rocna pozadu ..?
8,5 mesiaca
Nema tazku hlavu? Moja druhorodena sa len plazila s bruchom po zemi (od 5.5mes) a velmi skoro stala (7mes). V 10 mesiacoch konecne to brucho odlepila od zeme. Az z tejto polohy si v 10.5.mes sadla (cize tak, ako sa to ma, podsunie kolienko a sama si sada). A v 11 mesiacoch uz chodila, najskor z mojich 4 deti. Hlavu mala od narodenia na 99.percentile. Teraz ma 6 rokov a je taka pevna, osvalena.
U každého dieťaťa je to individuálne, nezávislé od nejakého predpísaného vývoja, ale od vývoja chrbtových svalov. Zbytočným silením na sed alebo chodenie sa môže tento sval poškodiť, zoslabený potom celý život spôsobuje problémy s chrbticou. To sedenie v 5. mes. a chodenie v 8. mes. je možné. Ak moje najstaršie tak bolo a druhé sa omeškalo so všetkým o 6 mesiacov. A o nič neprišlo.
@laura22t nemá prečo sedieť 😊 moja dcéra si sadla v 11 mesiacoch, v 10 štvornožkovala a chodiť začala až po 16 mesiacoch.

@laura22t Má čas 🙂,moja začala koncom 10m štvornožkovať 🤌