Biele pľuzgieriky na prštekoch. Stretli ste sa s tým?
Ahojte, nenašla som tu nikde odpoveď na moju otázku, tak zakladámnovú tému. Moja dcérka (18 mesiacov) má na prštekoch na rukách a nohách malé biele pľuzgieriky. Podľa všetkéhoju nebolia, nevšíma si ich, ja som si ich všimla pri kúpaní najprv už ako odlúpenú kožičku a teraz už aj ako pľuzgiere. Je ich dosť, nieje v nich žiadna tekutina. Zjavne teda nebolia, nesvrbia a jednoducho sa spravia a potom sa začnú olupovať ale pod nimi je už narastená nová koža. Neviem z čohobyto mohla mať ani ako ich odstrániť. Skúšam jej to krémikovať ale zatial nič. Nechodievame sa kúpať ani do piesku ani nijak von. A má to len na končekoch prstov či už na rukách alebo nohách. Nestretli ste sa s tým? Ďakujem
aj my to máme,hm
@mariadna ahoj, moj maly to prave prekonava, ano je to infekcia, boli sme u lekarky,maly to mal velmi skarede, okupala som ho v repikovej vode, presne co popisujete mal aj on, aj s tymi"zapareninami" ktore nie su zaareniny....🙂 repik nam velmi pomohol a neustale natieranie- betadine-roztok na dezinfekciu rán a ešte tekuty puder Tanno herbal lottio...vzdy jedno zmyt a druhym tie vyrazky potriet...uz sme z najhorsieho vonku... 😀
a este fenistil kvapky aby to nesvrbelo-3x10kvapiek
ahoj @monka_m, prosim uz vam to uplne preslo? lebo my sme tiez toto schytali na dovolenke, maly mal presne take velke hnisave vyrazky pod plienkou, na nohach, na rukach a zevraj anginu, vysoke teploty 3 dni a este sa mu vyhodili strasne pluzgiere pod naramkom na all inclusive, tak dostal atb, nejaky protialergicky sirup, bepanthen a nejaku kortikoidnu masticku, to sa mu zhruba za 5 dni tie vyrazky zahojili, lebo som ho natierala tymi kortikoidmi a vecer vzdy okupala v mori a uz nesprchovala, len teraz sme uz 2 tyzdne doma z dovolenky a obaja krpci maju stale pluzgiere na nohach 😅 😝 dcera mala len teploty a vyrazky na chodidlach
tak ze ci im to prejde same, alebo ich mam zobrat koznej alebo co? 😅 okupala som ich v hypermangane aspon, neviem co viac s tym spravit
inak z nasich skusenosti to bolo zrejme z bazena 😝 a dostat to mozu aj dospeli, jedna kocka 25 r. to mala tiez na chodidlach
@monique02 Ahojky, my sme doma od 31.vého Júla, malý to dostal asi 6 dní pred 31 a stále mu natieram chodidlá od spodu, lebo mu úplne skoro celá koža zišla dole, ale už je to super oproti tomu, ako to vyzeralo. Ja sa šúpem zo spodu nôh tiež úplne, takže to vyzerá dosť zle, kto je nezainteresovaný, tak asi myslí, že ma trápi nejaká kožná choroba. 😝 Zošúpali sa nám aj ruky úplne, ale na to pomohla dosť rýchlo modrá indulóna, to sme si pár krát natreli a bolo to ok. Na tej nohe to trvá dlhšie, asi tým, že po nich stále chodíme 🙂 Inak na nohy, myslím nie na chodidlá, ale na nohy, nám detská poradila masť, teraz neviem ako sa volá, ale je to taká istá ako na ovčie kiahne, lebo to vraj spôsobuje vírus z tej rady, čo pochádzajú ovčie kiahne a tie mu tie vyrážky pekne zahojili.
Caute... Nam zacala tato choroba ruk noh a ust zvysenou teplotou a na druhy den pluzgierikmi na dlaniach prstoch noh a okolo ust. Niektore sa zvacsili niektore uschli a urobila sa chrasticka. Dnes na 5 den mensie miznu vacsie 4x4mm zmensuju. Neboli ho to. Teraz trosku svrbi. Natieram pudrom lebo niektore mokvali a kvapky fenistil
@monka_m Ahoj, aby si sa necitila divne sama, aj ja si tym prechadzam a to mam 27... A jedine dieta, s ktorym som v kontakte, je to moje v brusku :P Tak sa aspon mozme citit mladsie 🙂
Ahojte, neviete ako dlho sa to môže prenášať? synovec sa vyhádzal pred týždňom a dnes priletí na svk. môžu to ešte dostať moje deti?
v prvom rade treba preliecit imunitu..chorobu mozete chytit ak ju mate oslabenu..v pripade ze sa vam imunita nezlepsi virus vo vas zostane a bude sa vracat..znama je lekarka..odporucila mi imunoglukan a nohy,ruky,usta macat a kloktat salviovym odvarom..pripadne zabera aj repik.druha lekarka mi odporucila mast pimafucort a tabletky levocetirizin podobny zodaku/zyrtecu ..mast dobre zabera no je na predpis..vela stastia 🙂
aj my to mame, choroba ruky, nohy, usta
... maminky ako dlho sa tie pluzgieriky/pupaky tvorili? Mz to mame dnes 2 den co sme sa vysypali a stale pribudaju ☹
... a este jedna otazka.... babetka co im zliezli nechtiky ... mali tie pupaky aj okolo nechtov? ci je to jedno kde su, nechtiky mozu tak ci tak zliest?
DAKUJEM
aj my sme to dostali moj syn 2rocny.ma to 7den a same to odpadava tie chrasty.prve 3dni mal teplotu a natierala som mu to s mastickou DAPIS a fenistil kvapky uzival
ahojte my sme to dostali vcera maly mal cez vikend sobota nedela skoro do 40 teploty celu noc mi plakal ze ho bolia rucicky nozicky vyhadzal sa az dnes rano tak sme bezali k lekarovi natieram to tanno hermal lotio a tiez mame 3*15 kv fenistil ma to okolo pusinky na dlanach velmi drobne a asi 4 take 0,5 cm pluzgiere a na nohach riadny vysyp tak po precitani tejto diskusie si viem predstavit ze ho to musi boliet dufam ze to rychlo odoznie

Ahojte, už nikto dlhšie nepridal príspevok, ale nedalo mi neprispieť k tejto téme. Možno to niekomu pomôže. Náš malý tento vírus ruky, nohy, ústa dostal na dovolenke. Má 3 roky. Najprv mal tri dni vysoké horúčky, tie ustúpili a potom sa mu vyhodili pluzgiere na celých rukách, nohách, na zadku a na vnútorných stranách stehien. Nechcel vôbec jesť, mal biely jazyk, a stále keď zaspal tak prehltal a budil sa na to s plačom. Tak sme si mysleli, že má hnisavú angínu. Volali sme lekára, ktorý nám povedal, že má bronchitídu a zapálené celé dýchacie cesty a tým aj hrdlo. Po začatí užívania liekov sa mu polepšilo, na kontrole nám lekár pvedal, že mu bronchitída ustupuje a že tie vyrážky má z vysokej horúčky, že to odznie. Najprv sme sa ho pýtali, či to nie sú ovčie kiahne, ale nesvrbelo ho to. Stále nám hovoril, že mu zmyznú, keď mu ustúpi horúčka. Až keď sme prišli domov, som sa na internete dočítala o tejto chorobe. Najlepšie je, že ja som to od neho dostala tiež. Posledný deň na dovolenke som dostala vysoké horúčky a na tretí deň sa mi vyhádzali ruky, nohy a ústa. Hrdlo a hlava ma začali bolieť už pri začatí horúčky. A poviem Vám, že je to taká bolesť, ako ani pri hnisavej angíne nie je. A tá hlava ako pri zápale čelných dutín. Najhoršie to bolo, keď som zaspala a zobudila som na to, ako som prehltla a strašne ma bolelo hrdlo. Nepomáhali ani crukríky ani sprej do hrdla proti tej bolesti. Potom tie pluzgiere na nohách bolia hrozne, ako keby ste mali otlaky na celých chodidlách a pri každom kroku hrozne omíňajú. A pluzgiere na rukách bolia, ako keby ste si obarili prsty. Keď ustúpi bolesť hrdla, tak jazyk Vás omíňa ako keď si dáte horúcu polievku a obaríte si ho. To len tak na ilustráciu, aby ste si vedeli predstaviť čo trápi Vaše deti, keď ich neminie táto choroba. Veľmi som sa pobavila, že táto choroba postihuje deti a mladistvých, ja mám už 33 rokov 😉 Malému vyrážky samé zrazu odchádzajú, tak čakám aj ja, keď mi zmiznú. A dúfam, že info z netu, že keď to raz dostaneš, druhý krát sa to už nemôže stať je pravdivá ☹ Takže tento rok nám dovolenka nevyšla absolútne podľa našich predstáv, pol dovolenky sme boli na izbe, keďže sme nemohli vychádzať kvôli antibiotikam na slnko, už sme čakali kedy pôjdeme domov. Manžel to zatiaľ nedostal, tak pevne verím, že to ani nedostane. 😒