Drobné svrbiace pľuzgiere na dlaniach a chodidlách v druhom trimestri

19radka96
12. júl 2018

Ahojte tehuľky, som v druhom trimestri a tento týždeň som spozorovala pár malých pľuzgierikov na prstoch na rukách a na boku chodidla, ktoré nepríjemne svrbeli a večer sa mi to rýchlo zhoršilo a posunulo aj na dlane a po celých prstoch, takisto na prsty na chodidlách a po celej ploche na chodidlách. Miesta sú už aj červené a pľuzgiere sú plné tekutiny, koža dosť suchá a tvrdá. Nemala som nikdy na nič alergiu, alebo o žiadnej neviem. Stretli ste sa počas tehotenstva s niečim takýmto? Myslíte, že to môže ovplyvniť bábo? Za každú radu pekne ďakujem.

bodka70
12. júl 2018

môže to byť choroba ruka-noha-ústa - tak sa jej hovorovo hovorí, skús si pozrieť na nete, je to pomerne nákazlivé infekčné ochorenie, časté hlavné v lete. Je to časté u detí, ale môžu aj dospelí dostať. Poradila by som sa s lekárkou, lebo je to nezávažné ochorenie ale v tehotenstve neviem, či to nemôže byť problém.

milus777
12. júl 2018

Ja som to mala v tehotenstve takisto ako opisujes. Bola som na kozne a diagnoza multiformny erytherm... Mala som to uz aj pred tym ako reakciu na slnko alebo chlad ale nie v takej miere ako v tehu. Dala len nejaky puder a mast zarabanu v lekarni. Mne to vzdy tak do troch tyzdnov zmizne samo.... Nezhorsuje sa ti to na slnku?

19radka96
autor
12. júl 2018

@milus777 no to neviem, ešte som nebola dlhšie na slnku, ale mám pocit, že keď som umývala zeleninu, tak sa to zhoršilo.

bayonetts
12. júl 2018

Ahoj, ja som mala to iste cca v 32tt ked som sla na poradnu tak mi zobrali pecenove testy lebo som to mala spojene aj s opuchmi, pecenovky boli ok tak potom smer kozne ta mi dala nejake masticky + hypermanganovy kupel na nohy, a asi do tyzdna to ustupilo...gyn. Mi vsak vravel ze pokial pecenovky budu zle tak hospitalizacia

lus83
12. júl 2018

@19radka96 nrbude to dishydroza? Male bublinky pod kozou co svrbia..

19radka96
autor
12. júl 2018

Najnovšie sa mi tie pľuzgiere vyhodili aj na vnútornú stranu stehna :(

lus83
12. júl 2018

@19radka96 chod ku koznej alebo k alergolog

zeytin
12. júl 2018

@19radka96 Zajdi na gyndu, bude sa to zhorsovat...

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre