Bledé dvojročné dieťatko v tváričke
ahojte moja 2ročná dcerka je bledučká v tváričke ,bojím sa aby nemala nejaký problém..
@marcelastierankova Dcere na zaklade bledosti pediatricka zobrala krv na podozrenie nedostatku zeleza. A mala pravdu. Stravou sme do mesiaca upravili.
@marcelastierankova aj moja mladsia dcerka je veeeelmi bleda. tiez jej brali krv, ale uz davnejsie a chybalo jej zelezo. mne dr. aj predpisala nejake kvapky, ale nedavali sme jej to. kupila som melasu a kavovu lyzicku sme jej davali kazde rano do mlieka. a dr. nas pochvalila po mesiaci, ze ako pekne sme tie kvapky jedli 🙂
inak, ak vidim, ze jej zase nechuti jest a potrebujem jej posilnit imunitu, tak hned nabehneme na pravidelne jedenie melasy a do tyzdna je v poriadku.
@marcelastierankova Dostala kvapky maltofer. Brala ich asi 2 tyzdne. Dali sme masko kazdy den, aspon 2-3x tyzdenne strukoviny, brokolicu, spenat (vlastne vsetku zelenu zeleninu). Doteraz sa snazim ten jedalnicek takto zostavovat. Ale ta bledost u vas nemusi nic znamenat, ale pre svoj klud mozes dat urobit krvny obraz.
@marcelastierankova tu na konovi to budu len dohady. mojej lekarke sa tiez nezdala dcerkina bledost, tak jej vzala krv. nakoniec povedala, ze krvny obraz ma uplne v poriadku, ze ma proste bledsiu pokozku. ale aj tak som bola rada, ze to takto riesila. radsej tak, nez nieco zanedbat.
@koniarova @marcelastierankova v kazdom bioobchode 🙂 Obsahuje to vela vitaminov. Dospelym sa ma davat cajova lyzicka a detom kavova lyzicka denne. Bud do vody alebo do mlieka, najlepsie rano.
Ja mám bledých všetkých troch. Anémiu nemajú. Jednoducho - šľachtický pigment. 😀

poznam vela deticiek, ktore su blede v tvary a su v poriadku 🙂