Boľavá zaparenina - nič nepomáha
Už neviem čo mu na to dať. Po každej stolici umývam vodou, a jemne osuším plienkou, aviváž nepoužívam len detský prášok, nepoužívam žiadne vlhčené, skúsila som zmeniť dvakrát plienky. Robím kúpeľ v repiku a v kamilkach. Už aj Dr. to videla, nič okrem bepanthenu neodporučila, ten ale nezaberá ani nič z toho čo je na fotke, práveže sa mu to šíri už aj vyššie na zadok a rozširuje sa to. Posledné 2 dni preplakal, nemôžeme sa mu toho ani poriadne dotknúť bez plaču. Ďakujem za každú radu.

klasicky stary pytiol sa uz nevyraba. Namiesto neho je Neopytiol, jeho zlozenie je uz vhodne aj pre male deticky. A som uz spominala, ozaj pomaha. Nasa jedna mala nieco podobne, dokonca omnoho horsie po hypoalergenom mlieku. Toto jedine jej pomohlo. Behom 1-2 dni mala ritku opat tip-top.
Weleda nechtikovy dojcensky krem, večer sme natreli a ráno bolo v poriadku
Znova k lekárke a trvať na poriadnom vyšetrení. Neophytiol určite pomôže. A vetrať celý deň bez plienky na podložke. Tiež sme mali s tým problém pri zmene mlieka. Nech sa rýchlo uľaví ❤️
@dextella14 tato pani je kozna lekarka....uz velakrat dobre poradila.
Ale...nechapem. aj u nas je ku koznej cakacka neskutocna,no vazne pripady,ci deticky berie hocikedy,ked pride clovek. Nikdy neodmietla.
Rybia masť na hrubo sudokrem nahrubo alebo pytyol nahrubo nepomohlo????
Môj malý raz bol katastrofálne ale katastrofálne tiež zaplatený na hrubo som striedala rybia sudokrem ale do týždňa prešlo
Dupku, ak je taka zaparenina, treba pred nanášanim krému poriadne umyť nie čistou vodou, ale gélom (ktorým umyvate babatko) tak, aby poriadne penil. Potom naniesť krem. Uvidíte jak sa mu to začne postupne zlepšovať
Toto uz je dost zle, no do buducnosti by si mohla skusit krem od welledy nappy rash. Mojej toto velmi pomohlo. A na holo byt vela, bez plienok co najviac (ak sa da)
Pomôže, vyskúšané. Krémik - BUBCHEN BABY KRÉM aktívna ochrana 150 ml je bez konzervačných látok, bez parfumácie, bez minerálneho oleja, bez farbív a bez gluténu. Na takéto veľmi dobre zaberá. https://www.drmax.sk/20340-bubchen-baby-krem?gc...
Modra indulona,treba natierat casto a hrubu vrstvu..urcite pomoze 😊
3krat denne framykoin a repik.
pytiol je najlepsi, syn bol tiez velmi zapareny jedno obdobie, pytiol pomohol jediny
Nasej pomohol az krem na candidu, uz ju tam mala rozsirenu. A kukuricny skrob. Je jemnejsi ako puder a udrzi zasocek v suchu. Kamaratkina dcera exematicka mala strasne zapareniny a ako pouzivala kukurocny skrob, bolo po problemoch.
Ahoj. Mne niekto poradil tu fialovu vodicku, co sa dava na "zabu" v ustach. To jedine nam pomohlo. A takmer cely den som ju nechavala bez plienky a vetrala.
Moja dcéra mala presne toto, keď som ju dojčila. Musela som prestať piť jablkový mušt. Zmizlo do 3 dní.
Mali by ste ist cim skor koznemu lekarovi dieta potrebuje liecbu na predpis
Ak jw kojene vy si dajte dietu
Kym sa dostanete ku koznemu raz denne kupel v hypermangane pisala som post a nahrubo rybacia pasta
Zadok treba po kakani umyvat jemnym mydlom nielen cistou vodou- napr la roche posay syndet alebo bioderma
Dr
Mne takto malu vystipalo po mandarinkach.. cca tyzden trvalo kym to zmizlo, aj ja som revala ked som jej to mala utierat, nemokrila som to nicim, ked sa pokakala rychlo som ju umyla v umyvadle (kludne aj mydlom jej) a ususila a to bolo vsetko. Natierala som jej na to hrubu vrstu bepanthenolu normalneho (nie senzi.. vtedy bol len jeden). Nic ine. Prebalovala v kuse, nechavala s holym zadkom... VObec to nemokri nicim, ziadne kupele, bylinky a somariny... Ak to mavate casto tak ries s lekarkou. Skusit mozes aj vymenit plienky napriklad... moja mala zapareniny z 2 druhov pampersiek (ale nie taketo samozrejme).
@dextella14 zajtra ráno sa mi podarilo objednat. Zatiaľ dnes skúsim ten hypermangan aj umývať mydlom. Ďakujem
Okrem koznej skus sa vratit k Pampers premium plienkam. Moj maly mal s ostatnymi problem.
Náš mal zapareninu, keď som pila Caro. Prestala som piť, zaparenina zmizla. Možno to bude aj niečo v Tvojej strave. Pripadne vyskúšať látkové plienky. Pariť ritku v umeline niekedy aj 2 roky je trochu veľa.
@gbgb tie sa mi zdajú také najlepšie, sú tenučké, na dotyk príjemné a vzdušné ale vrchná vrstva čo sa dotýka zadku je pokrytá takou akoby sieťkou a tá sa mu lepí na zadok. Minule keď som mu dávala dolu plienku tak ju tam mal tou sietkou akoby prilepenu o kožu, neviem či aj to nemôže dráždiť.
@dextella14 prišli sme od kožnej, odporučila mi akurát tu rybaciu masť alebo URIAGE BARIÉDERM Krém. Ten kúpel v hypermangane mu zrejme urobil dobre, nemá to také červene alebo možno to mydlo Bioderma, neviem. Každopádne ďakujem pekne za rady.

neopytiol
zazraky takmer na pockanie. Nedam na neho dopustit.
https://www.gigalekaren.sk/produkt/rosen-neophy...