Boľavý pipík 2,5 ročného chlapčeka

sandi31
28. jan 2016

Dobrý večer mamičky prosím vás o pomoc. Môj 2,5 ročný synček má staršne červený a napuchnutý pipík a strasne ho to bolí. Má niekto stým skúsenosť prosím,som zúfala. Ďakujem

jana_eyre
28. jan 2016

a co na to doktor? zajtra je este jeden pracovny den, treba ist do ambulancie.. mozno to je len podrazdena predkozka, ale ak je to strasne cervene a napuchnute, mal by to vidiet doktor..

asocial
28. jan 2016

@sandi31 pomoze lekar...infekcia, zapal...

mirkaaa80
28. jan 2016

Neviem ci sa vam dari stiahnut predkozka, zrejme pod nou to treba vyumyvat, ale ak vam to nejde, hned chodte rano pediatrovi. Moj maly mal cerveny len koniec pipika, sestricka nam poradila natriet sudocremom a do rana mu to preslo. Ale ak to ma napuchnute, podla mna to ma zapalene. A moze normalne cikat? Lebo viem ze kolegynin maly prestal cikat, a zistili ze mu zarastla predkozka, mal plny mechur tak mu to urgentne chirurgicky odstranovali.

ena70
28. jan 2016

@sandi31 paneboze co si s ním nešla na pohotovosť a pýtaš sa tu?? akoby bolo tebe keby si ju mala červenú a zapálenú??? určite fajnovo....bola by si čím skôr u lekára.... uvar kamilkový alebo repíkový čaj a v ňom vymáčať ale NIE V HORÚCOM PREBOHA!! poprelievaj s hrnčeka do hrnčeka nech sa to ochladí..ak máš framykoin mastičku, natri mu pipíka ňou ale preboha čím skôr utekaj za lekárom!! bože to je nápad...nechať chlapca s takým pipíkom...

sandi31
autor
28. jan 2016

To sa nám len teraz večer ukázalo,stačí mi s ním ísť ráno alebo by som mala zbehnut na pohotovost stým?
Cikať mi ciká ale pomenej ☹

sosovica
28. jan 2016

@sandi31 urcite by som išla na pohotovosť.

sandi31
autor
28. jan 2016

ena70 chcela som radu a nie sprdnutie...ukázalo sa nám to len teraz večer a pohotovost je od nás 50 kilometrov mala by som ísť na bicykli sním?

jana_eyre
28. jan 2016

@sandi31 ak ho to velmi boli, cika pomenej, urcite radsej na pohotovost, necakaj do zajtra...

silvia098
28. jan 2016

Do rana este daleko ,ja by som sla ihned na pohotovost

jana_eyre
28. jan 2016

a daj vediet, ako ste dopadli - drzim palce..

sosovica
28. jan 2016

@ena70 nemusíš na ňu tak útočiť sama je vystrašená a boji sa o synčeka.Toto jej neprospieva Prišla si pre radu nie kritizovanie!

saurian
28. jan 2016

@sandi31 nas starsi mal minuly tyzden zapaleny.... sli sme pediatricke a dala mu nejaku antibioticku mast a natierali sme... uz prvy den to bolo lepsie... potom po cca 3 dnoch to uz nebolo vobec bolestive, len trochu cervene.
nas aj ked cikal tak to bolo bolestivejsie, tak chodil menej a ked uz naozaj musel - proste kvoli tomu zadrziaval, bal sa cikat.

ena70
28. jan 2016

@sandi31 napuchnuty a cerveny pipik neexist za chvilu...to sa mu muselo uz zbierat...ak necika, neriskuj zapal mechura este aj... zozen taxík alebo niekoho s autom a sup na pohotovost.... co je prednejsie, zdravie dietata alebo prachy za taxik? a okrem iného som ti aj dala radu co s tym...ty si matka....ja viem co su problemy s pipikom, sama som to zazila s malym...a na kraviny typu netreba nic robit s predkozkou som priam alergickaaa... treba...a stahovat od malicka...potom sa nic nezapali...

ena70
28. jan 2016

@sosovica dala som jej aj radu, citaj lepsie!! viem co su problemy s pipikom...sama som zazila a riesila s doktorom a nie s MK...vtedy ani MK este nebol...boooze....

katkabalon
28. jan 2016

Zrejme má zápal ked sa nedostaneš na pohotovosť namastil mu to framikoinom očným ak máš doma, syn mal rovnaký problém a urológ mu to dal

seahorse27
28. jan 2016

Pravdepodobne zapal predkozky. Treba s tym ist k lekarovi, dovtedy macat v repikovom odvare alebo davat obklady. Ak mate doma framykoin, tak pouzite ten.

sosovica
28. jan 2016

@ena70 Da sa to napísať aj slušnejšie!!!O to mi ide o nič iné.Ona nevie ale ty vieš tak sa treba slušne baviť!!!

materina
28. jan 2016

Dievčatá, dnes pri kúpaní som si všimla ze nás maly má červený pipik. Ale nie predložku ale na zaludovi okolo dierky. Cika normálne ani sa nesťažuje.

seahorse27
28. jan 2016

@materina To maval aj moj maly, ked bol mensi. Natrela som sudocremom a preslo. Zrejme mini zapareninka, lebo to zvykol mat hlavne v lete.

mirkaaa80
28. jan 2016

@materina aj nas to mal, natreli sme sudocremom, do rana tam nic nebolo.

materina
28. jan 2016

Ďakujem. normálne ked mu stiahnem predložku a trosku mu natrieť špičku zaludika? Ráno vyskúšam. Ospravedlňujem sa za take otázky ale nemám skúsenosti ohľadom týchto ich pindurov 😉

mamulka211
28. jan 2016

😀 😀 😀 😀 😀 😀

bonaqa2013
28. jan 2016

@sandi31 na bicykli nie, ale taxíkom sa dá...

malaikasana
28. jan 2016

@sosovica presne tak!

malaikasana
28. jan 2016

@ena70 stahovanie je diskutabilne! Ani urologovia sa na tom nevedia zhodnut jednotne a ani pediatri...

lienkaviva
28. jan 2016

@sandi31 ak ti spinka, tak ho nechaj a ak sa zobudí tak mu priloz odvar z repika alebo ja som dávala aj harmancek (ak som nemala sypany, ako 1.pomoc pomohol harman. čaj 😊) ak nepomôže chod na pohotovosť, tam mu dajú masť a určite Zajdi za dr. nech mu otestuje moc a na urologiu či nemá prirastenu predkozku

majenkav
28. jan 2016

Som urologická sestra,často k nám prídu detičky s opuchnutym,červeným pipikom.Pravdepodobne sa jedná o zápal.Je otázka,či pred týmto problémom,sa pekne chlapcovi sťahovala predkozka.Ak nie,tak hygiena nebola dostacujuca a bola len otázka času,kedy k tomu dôjde.Rano treba ísť k lekarivi.Pravdepodobne vás pošle rovno na urologiu.Len treba s tým určite ísť.

alicka850
28. jan 2016

@majenkav ako sa na to pozeraju urologovia? Nasa pediatricka mi kaze cakat,ale mne sa to nezda. Maly ma 13mes. a stale ma taku fimozu,ze ked mu to uplne pretiahnem,ma tam otvor ako spendlikova hlavicka. Vaham,ci ist na urologiu,ci nie,nechcem,aby mu to nasilu stahovali,ale nechcem nic zanedbat.

majenkav
28. jan 2016

My sa stretáme často s názorom,že "veď nám obvodak kázal nestahovat"Nestahovat dokedy?až sa to prilepi tak,že rodicia prídu v troch rokoch na urologiu a malý bude musieť ísť na operáciu?Potom mu to už nikto nasilu nebude robiť.13 mes.je ideálny vek na návštevu urológa.Predkozka sa sťahuje ambulantne,bohužiaľ nasilu.Ale u mensich deti to ide oveľa ľahšie a menej si budú pamätať,ako staršie deti.Netreba sa báť.Bojte sa,že prídete,keď už bude neskoro.

lienkaviva
28. jan 2016

@majenkav áno aj ja som rada že to môjmu synovi na urologii urobili keď mal rok, nič si nepamätá teraz a máme pokoj a keď vidím ako sa jeho 6 roční kamaráti teraz trápia lebo by to ich mamy ako ročným také niečo nikdy neurobili a nechali to na "prirodu" , až mi je ich ľúto