Boľavý pipík 2,5 ročného chlapčeka
Dobrý večer mamičky prosím vás o pomoc. Môj 2,5 ročný synček má staršne červený a napuchnutý pipík a strasne ho to bolí. Má niekto stým skúsenosť prosím,som zúfala. Ďakujem
Dobrý deň. Vyčistil nám pipíka máme ho umývať v repíku a natierat s framykoinom.
@malaikasana stahovat treba! inak skončí s obriezkou... môjmu malému to stiahli prvýkrát ked mal 3 mesiace a potom este raz po tyzdni...nic si nepamata, odvtedy som mu to pekne stahovala sama vzdy po kupani...koza zmakne a ide to super...teda slo...odvtedy je z malého uz velky...a o obriezke to viem velmi dobre, lebo to poznam doverne ale rozoberat to tu vsetko nebudem...akurát mi vzdy stúpne pre to tlak ked mamicky nechajú pipíka prilepit a nestahujú... vacsina chlapcov má potom problém a ziadny odvar zo slezu nie je vseliek..treba stahovat a pravidelne...koza povolí...
a chcem povedat ze nie som ziadna namyslena fiflena ani frflena ani nic podobne na co naraza zakladatelka temy...isto myslela aj mna .... konieckoncov poradila som jej dobre ...mam jednoducho rozhlad... to je cele... z malého syna je uz velky, a nema ziadne trhlinky ani jazvy ani nic, predkozka sa mu stahuje uplne bez problemov len vdaka tomu ze som sa nehanbila ako kopec muzov a sla s nim k urologovi. potom chlapci dopadnu tak ze este aj ako dospeli muzi maju predkozku prirastenu a idu na obriezku ktoru by nemuseli vôbec absolvovat... a ego dospelého muza ach jaj...pozname to...
Nam vždy pomôže Framykoinova masť...
Drobec mal podraždený pipik - taky červený a doktorka nam dala Framykoinovu masť...
Pomohlo vďaka bohu 🙂
@sandi31 dobry vecer,my sme toto riesili tiez pred tyzdnom jedine s tym rozdielom,ze na urologii sme boli zaciatkom mesiaca lebo maly sice neplakal ze ho boli ale nechcel sa dat ani umyt a mal trosku zacervenane.Tam kazali robit preplachy repikom.A minuly nedelu nad ranom z nicoho nic strasne place,ze ho boli.cervene,zmokvane to mal chudatko.v nedelu sme preplachovali a trisku ustupuli ale v pondelok nastup na urologiu.Iny dr. Tam bol,ten mu to stiahol a pod kozkou strasne vela usadeneho.Neviem ci necistot ci hnis.a ze ked sa mu to bude vracat tak pojde pod noz.Doma musime poctivo 3-4x denne stahovat a repukovat.placem s nim aj ja pri tom a brani sa chuda zubami nechtami.Vcera sme mali nejake behacky cely den tak nevysiel cas urobit to tak casto a dnes zase zapalene,zahnisane.Uvidime ci sa to zlepsi cez vikend a ked nie,pondelok zase urologia.asi by som bola radsej keby mu to operacne urobilu ako ho takto tyrat.
Dufam,ze u vas to nebude take zle a zvladnete to bez dalsej bolesti
@sandi31 borova voda do striekacky a preplachnut pipika kazde dve hodiny do 24 hodin mu nic nebude ziaden framykoin ani sudocream - to je zanesena predkozka....
@lienkaviva co ja viem, az tak drasticke to nie je, ved do dvoch rokov sa predkozka stale vyvija 🙂 kazdovecernym treningom sa da postupne cvicit,ambulantne pretahujeme predkozku raz za 300 rokov aj to s lokalnym znecitlivenim,inak v narkoze. 🙂 viac skody a ragad niekedy narobi skor nasilne pretahovanie doma. pripadne predpisujeme horm. mast na 6 tyzdnovu kuru.
Dnes sme volali urologovi,môj maly ho tiež mal začervenany a boľavý....Dr.povedal,že kupat v repiku a framikoinovu masticku...Keby neustúpilo,ísť na kožné.oni predpisujú rôzne robené masticky na to...a do budúcna,keby sa to opakovalo,urobiť obriezku..Verím,že sa to nebude opakovať 🙏

Ďakujem pekne mamičkám,ktoré mi milo poradili,teraz nedávno sme sa vrátili s Levickej pohotovosti,nič nám neurobili ešte sa na nás aj pozerali že čo mi tam chceme,dali nám framikoin a zajtra ráno máme ísť k urologovi. A tým múdrejším mamičkám odkazujem,nie som žiadna nezodpovedná matka...syn bol celý deň v poriadku,večer sa začal sťažovať na pipík, okúpala som ho a rozhodla som sa sem napísať,lebo som sa ešte s takýmto nestretla,myslela som si,že tu nájdem mamičky,ktoré radi poradia a pomôžu... a nie namyslené frfleny ktoré si myslia,že všetko vedia a sú od každého múdrejšie!!!!! O moje deti sa dobre starám!!!!
MAMIČKY Z DOBRÝM SRDCOM EŠTE RAZ VÁM ĎAKUJEM ZA RADI 🙂