Boľavý zadoček a problém s kakaním
pomoooooooooooooooooooooooc!!!!mile maminy ako pomozem synovy s bolavov ritkou?nechce kakat lebo ho to boli a trva to uz 6dni.pomoze niekto???
no nam kazala datho 1krat ale ze 20ml naraz uz mu to davam druhy den a len ho boli brusko 😒 kakat sa mu aj chce ale on nejde lebo ho to boli ☹
@miriamaaalexko a neštípe ho to skôr?ak ho bolí bruško asi by som dala aj nejaké probitoiká.našej dcérke to začalo zo stravy v škôlke.kázali nám dávať veľa vlákniny
@miriamaaalexko no a nám aj naša pediatrička aj na gastroendokrinologii káazali 2x denne
@miriamaaalexko môj malý mával ťažké zápchy z alergie na mlieko (kým sme na to prišli) nám už nezaberala žiadna vláknina, slivkové výživky, vlažná voda na lačno ani duphalac. Z probiotík odporúčam biogaiu dlhodobo denne, tá nám robí dobre, Práve bioGaia pôsobí na viaceré deti mierne laxatívne, preto práve ju ti odporúčam. Skúsila si glycerínový čípok?? Ak ani ten nezaberie a nevykaká sa ti, tak nám v krízovej situácii (keď už som myslela, že už nepomôže fakt nič) zabralo preháňadlo Dulcolax. Boli sme práve na odchode na letnú dovolenku, tak som dala čípok a do 10 minút bolo všetko von. čípky sú ale až od 10 rokov myslím. Ale tabletky Dulcolax sú od 2 rokov. Večer treba dať tabletku a ráno by sa mal vykakať. Ak už sa inak nebude dať (jasné, že nik nechce učiť dieťa na preháňadlá, ale len kto zažil vie, aká je to po 6 dňoch ťažká situácia) skús teda toto. Do skorého uľavenia 😉
Ahoj, môj synček mal presne to isté, tiež plakal hrozne od bolesti, skúšala som mu dávať hocičo.
Skús mu dať minerálne soli, nám to pomohlo hneď. Skúšali už aj moje kamarátky svojim detičkám, veľmi mi ďakovali, tiež im to pomohlo.
@miriamaaalexko
@alami ako sa vam prosim ta potvrdila alegia na mlieko ? vysla z krvnych testov ? moja dcerka ma dlhodobo zapchu, uz nevieme, co vyskusat, boli sme na gastroovysetreni, zakladne krvne tesy vysli vsetky negativne - BKM, celiakia...su vsak vraj pripady, ze dieta je alergik napriek negat,vysledkom testov....mlieko ste uplne vysadili ?...nam taktiez uz nezabera talmer nic, ziadna zvyskova strava-vlaknina, slivky, zelenina, ovsene vlocky, uz nam tusim ani Duphalac nezabera, donedavna nam este pomohol
@miriamaaalexko skus si zohnat toto prehanadlo
https://secure.ilekaren.sk/svk/tovar/5072/easyl..., je to taky olejovy pripravok (cosi ako tekuty cipok), ktory sa aplikuje jednoducho do konecnika - je to prave pre male deti, vzdy zaberie
pouzivame to ako poslednu volbu, ked je dcerka cca 5.den bez stolice - inak by sme museli ist na pohotovost
nie je to na liecbu zapchy, ale na akutnu pomoc, ked sa dieta uz samo nevie vyprazdnit
vyborna vec do domacej lekarnicky, v BA to bezne dostanem v lekarni. je pravda ze ked som bola mimo BA v malom mestecku, tak v lekarni nevedeli o com hovorim, avsak da sa zohnat aj cez net
@veve39 vyšla nám v testoch. Teraz má mlieko vysadené, sledujem aj zloženie potravín a nedávam nič s obsahom mlieka ani srvátky a stav o 100% lepší - stolica pravidelná, normálnej konzistencie. Inak sme mávali tie hrudy a obtekanie riedkym, čo mu špinilo niekolko slipov do dňa - no katastrofa.
Ak máš pochybnosť o testoch (áno, je pravda, že nie vždy ukážu alergiu aj keď je) skús vysadiť mlieko. Nemusíš komplet až v zložení potravín, mala by si vidieť zlepšenie aj ak len nebude piť mlieko, nebudeš mu robiť kašu či puding, maslo vymeníš za rastlinné. neodporúča sa ale ako náhrada sójové mlieko, lebo sa naň rýchlo vybuduje alergia tiež (tak sa stalo aj nám) odporúčam nahradiť radšej ryžovým alebo ovseným. Skús aspoň na nejaký čas, či uvidíš zmenu. potom daj vedieť 😉
@alami uz som v priprave, ze to vyskusam, aj sme zacali bezmliecnu dietu, ale len tak napoly - mala je konzervativna, nechcela mi inu chut mlieka, tak jej ho zatial miesam....sojove by som nekupila, o soji sa teraz pise dost negatinych poznatkov, taktiez moze velmi casto vzniknut alergia...do varenia kupim ryzove, ci ovsene, na pitie mlieka malou mandlove - to je sice najdrahsie, avsak chutovo je vyborne, tak ho snad casom zakceptuje...ak nepomoze vysadenie mleka, skusim vysadit lepok - to bude narocnejsi zasah v priprave jedla 😒
prosim ta tvoj maly sa aj nejako inak prejavoval ako alergik ? ci len tie zapchy ?
@miriamaaalexko skús to, čo ti odporúča veve 39 my s tým máme tiež dobré skúsenosti, bez toho sme sa riadne naplakali 😖 občas pomôže aj harmančekový čajík s cukrom
no my sme boli chory a zacalo to tym ze nic nejedol len chuda spal skoro cele dni v piatok ho z tych antibiotik poprehanalo a v sobotu uz nebol kakat.od nedele place ze ho boli ritka.nestipe ho z vonka okolo konecnika nema nic co by som videla ako nejaku trhlinku.DR,mi povedala ze to ma zapal konecnika a ze nato mi nema co dat.davam mu aj probiotika a to brusko co ho boli je pravde podobne z toho duphalaku lebo to ho nuti ist kakat ale on jednoducho nejde a drzi to v sebe lebo ma nieco s konecnikom mastim vselicim moznim aj dnu do konecnika a stale ho to boli a bojim sa mu dat prehanadlo aby som mu nenarobila este viac zle ☹
@veve39 ahoj, aj ja dávam veľký pozor, čo dám svojmu dieťatku, veľa som si o tom preštudovala, a som veľmi rada, že takéto niečo existuje, a že to je čisto prírodné, lebo tiež nechcem zaťažovať organizmus svojho dieťaťa kadejakými liekmi, tiež som nechcela tomu zo začiatku veriť, že nám to pomôže, ale môjmu synčekovi to pomohlo hneď na druhý deň, pekne mu to zmäkčilo stolicu a sám sa pekne vykakal bez plaču, ak by si chcela viac info, tu je mail na pani, ktorá sa nimi zaoberá: mineralnesoli@gmail.com, nám poradila presne ktoré sú na náš problém a užívanie. Držím palce 🙂
@miriamaaalexko je velmi dolezite, aby sa vyprazdnil, kazdym pribudajucim dnom to bude tazsie
ak by si dala to prehanadlo - ten easy lax, to sa aplikuje priamo do konecnika, neposobi cez traviaci takt - ako trebars duphalac, zvlacni stolicu a on nebude moct zadrzat a vyprazdni sa...u vas ide skor o ojedinely stav, takze prehanadla by som sa nebala
@miriamaaalexko nam lekarka dala specialne cipky po ktorych maly musel na zachod do 5 minut, proste nemohol zadrzat aj keby ako chcel. tiez mi nekakal aj 6 dni. nastastie nam pomohli, lebo to bolo psychicke a ked par dni kakal kazdy den, potom sa uz nebal. Este mi nejake 4 zostali, maju expiraciu do konca novembra, uz ich nepotrebujeme
ale on je taky kubko tvrdohlavy a uz neviem co by som mu povedala aby sa isiel vykakat on to len drzi a drzi.aj ja si myslim ze to ma vsugerovane v hlave ze ho to bude bolet tak on nejde.ake to mali byt tie cipky prosim?
@miriamaaalexko to su zarobene v lekarni, na krabicke je napisane Suppositoria Bisacodyli 2,5mg
a to je na recept?
@miriamaaalexko ja odporúčam EASYLAX takisto.... My sme chodili s malou žiaľ až na klystire do nemocky, ale potom som na nete objavila EASYLAX a používali sme ho každý druhý den keď bolo obdobie nekakania.... Nie je navykovy, malá išla do 20sekund kakať a postupne cca od 3 roku sa jej stolica upravila. Bývame na dedine a v lekárni mi ho začali objednavať cez distribučnu firmu a teraz ho bežne držia aj pre ostatne mamičky...
@katkasofi easylax je skutocne super, aj ked uplne idealne by bolo, ak by sa nemusel pouzit...avsak ak uz je velky problem, dieta by muselo ist do nemocnice na klystir a urcite je omnoho menej stresujuce pre rodica aj dieta pomoct si takto v domacom prostredi, ja som sa o nom dopocula uplne nahodou, mnoho mamiciek ho vobec nepozna a problem velkej zapchy musia riesit na pohotovosti
taaaak maminy dakujem vam za pomoc ste zlate a niektore mate mozno aj viac skusenosti ako samotny lekari takze do duphalac berieme boli brusko nutka na stolicu ale mali drzi skusila som aj tie capiky ale mlady stale odolava.uz som na nervy ☹
@miriamaaalexko kolky den je syncek bez stolice ? skusila si aj ten easylax ? ten sa moze 2xdenne, u nas zaberie niekedy az po 1,5hod., ale zaberie vzdy
nie ten som este neskusila.vcera sa trochu vykakal ale este ho stale boli brusko a ked aj sedi na wcku tak krici ze ho boli strasne ritka.

duphalac..nám pomohol.zmäkčí stolicu 2x denne 5ml