Týždňové bábo má problém s kakaním

michaelafenclova1
15. mar 2014

Mile maminy potrebujem poradit. Mame tyzdnove babo,a ma problem sa wykakat. Strawu som uprawila,nakolko kojim. Maly nam prdka,pekne si aj odgrgne ale kakat nechce. A preto stale len place,a ja som zufala. Mame aj Pupik,dokonca mu dawam aj feniklovy cajik,ktory si raz za den uwarim aj ja. Ale aj tak nic nepomaha. Stale len place a nie a nie spinkat. V porodnici mi powedali ze babatka nemusia kakat aj par dni. Ale co ked tak place?

luba28
15. mar 2014

@michaelafenclova1 skus probiotika davat,..alebo ty zjedz+jogurty nejake si daj,alebo acidko

shania31
15. mar 2014

Skus aj ty pit feniklovy caj a aj harmancekovy cajik je dobry na kakanie. Probiotika az od istého veku mozu papat babatka.
My sme si uzili s oboma s kakanim, cize viem Ta pochopit- aj rurka nam musela neraz pomoc 😖
Place lebo ho boli brusko, zrejme zacinaju koliky u Vas. A ked kojis skus si davat aj ty trosku pozor, co papas, aby ho zbytocne nenafukovalo.....

melalex
15. mar 2014

No moja kakala len raz do tyzdna a raz sa vykakala az po 10 dnoch ale ona bola spokojna,lebo si prdkala.Kojene deti zvyknu takto nekakat.Dennu stolicu zacala mat az ked som zacala prikrmovat.

jahodka8
15. mar 2014

My sme kakali aj 5x denne pri plnom kojení a aj tak plakávalo dosť. Často pomohlo, ked ho tato zobral na ruky a hojdal, ked som už bola z toho na nervy. Alebo hojdanie v kočíku, na rukách, hudba. V tomto veku niektoré bábätká často a veľa plačú a 1000 rôznych príčin, iné nevedia.

ivetkab.
15. mar 2014

@michaelafenclova1 Vítam Ťa medzi nami mamičkami. A toto sú deti. Asi sa budeš radiť medzi nás, ktoré nemáme pokojné a spinkajúce bábätká, ktoré sa na nás len usmievajú. Mám tri deti a nepoznám také, že bábätko ani čerstvo narodené len spinká a spinká. Všetci moji boli uplakaní a nespokojní. Moja stredná dcéra má dva a pol roka a doteraz v noci vstáva. Najmladšia má o tri týždne rok a v noci vstáva tak asi 8x. Chcem Ti len povedať, že bábatko nemusí plakať len preto, že ho bolí bruško, že nekaká. Kojené bábatka nepotrebujú vôbec kakať v pohode až 10dní. Nepotrebujú žiadne rúrky ani žiadne extra čajíky. Bábätko teraz potrebuje kľudnú a pokojnú mamičku, čo teraz bude pre Teba ťažké, aby si taká bola, ale musíš sa zmieriť s tým, že žiaľ nemáš ideálne bábätko. Keď bábätku trošku postláčaš brušku akoby si masírovala, tak budeš cítiť, či nemá bruško tvrdé. Ale to ti pozrie pri každej poradni aj lekárka.
Ak by si mala nejaké otázky, tak sa rada s Tebou podelím o moje skúsenosti. Ja totiž ani náhodou nemám ideálne knižkové deti doteraz ... 😀

dobromila1111
15. mar 2014

Ahoj,aj nas maly mal problemy s kakanim,ked bol taky malicky..Maminky dobre radia probiotika,mozu ich uz aj malinke babatka,aj ked sa na letacikoch pise nieco ine.Nam to poradila nasa dr.Tiez je dobry ten feniklovy cajik,len neprehanat.Drzte sa🙂

marika6
15. mar 2014

Mam troch ziadne nekakalo ale to posledne som si pekne rozkakala probiotikami. Feniklovy can radsej maminka ako dieta. Nasmu tie prdi z feniklu vadili a budili ho. Cista voda staci.

rheia27
15. mar 2014

@michaelafenclova1 a len cisto kojis ? ci aj prikrmujes ? v pripade ze len kojis tak v pohode moze kakat raz za 10 dni a je to v poriadku....ak aj prikrmujes, tak brusko ma v akom stave ? makke tvrde ?
masaze bruska, rascovy odvar tiez pomaha

kveta
15. mar 2014

@michaelafenclova1 Skus analnu rurku. Dostanes v zdravotnickych potrebach.

ivet1371
16. mar 2014

davaj kvapky sab simplex a probiotika infant dophilus

edvelyn
16. mar 2014

Skus slabucky harmancekovy caj a v nudzi rektalnu rurku..

domeli
16. mar 2014

ahoj,
odznelo tu už viacero rád. Ja som zástancom výlučného dojčenia do 6 mesiacov (ak to teda čo i len troška ide) a dávam Ti do pozornosti stránku http://dojcenie.wordpress.com/ Z nej a od laktačných poradkýň tam som sa veľa naučila a dokonca aj ovplyvňovať koliky správnym spôsobom dojčenia. Ak budeš mať chviľku, pozri si to tam. Podľa mňa to funguje.
A ešte: nezabúdaj, že bábo reflektuje Tvoje pocity, stavy a všetko, čo sa deje s Tebou a v Tebe. Tak Ti prajem, aby si si mohla vychutnávať čo najviac radostí a len máličko starostí s materstvom súvisiacich. A krásnu nedeľu 🙂

bosoriak
16. mar 2014

Skus pouzit kvapky proti kolike, je ich asi milion - Sab Simplex, Baby calm, Infacol, Espumisan... A tiez mojim obom babam pomohlo, ked som ich pri kakani drzala oprete o seba so skrcenymi nozickami, takto ale postojacky (obrazok je z netu http://www.prirodzene-materstvo.sk/starostlivos...). Inak plienky mali obidve, ale v tejto polohe sme zo zaciatku par mesiacov kakali v kupelni nad podlozkou, islo to jedna radost 🙂

alikaa
16. mar 2014

@michaelafenclova1 kojis, alebo je tvoje babatko na UM? Mozno neplace kvoli tomu, ze sa nevie vykakat, ale ze chce tvoju pritomnost. Daj do satky/nosica a hned bude babatko kludnejsie 🙂 Ak kojis, tak koj na poziadanie.

sterka
16. mar 2014

Mojej malej pomohla rektarna rurka proste z nej vysiel nadbitocny vzduch a uz kakala

maca283
16. mar 2014

@michaelafenclova1 Ahoj nam na to pomohli probiotika bio gaja A espunisan Velmi dobre odskusane mam na male

michaelafenclova1
autor
21. mar 2014

Dakujem mamicky za rady. Maly sa rozkakal,pretoze som dostala zapal prsnika,s wysokymi taplotami od 39 nahor,a lekar mi zakazal kojit na lieky,takze mame umele mliecko,a kakame aj dwakrat denne. Niekedy mu ho zalejem feniklovym cajikom aby sa mu kus brusko precistilo. Uwidime co nastane po dobrati antibiotik. Teraz mame problem zo zaspatim po krmeni, nie a nie zaspat, a ked uz konecne po hodine a pol zaspinka,o pol hodinu sa zobudi na hlad. Tazko mu nastawit nejaky rezim,ked je hlad silnejsi.. A zas ho nexhcem s tym umelym mliekom chowat kazdu hodinu..

simca663
31. mar 2014
Používateľ simca663 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od simca663.

nam sa takto zacali prejavovat koliky.. bolest bruska.. mala sa nemohla vykakat a mala uplne nadute brusko.. hrozny plac... na radu kamaratky a odporucanie lekarky sme skusili kvapky Coliprev s enzymom laktaza.. a chvalabohu sa to zmiernilo.. odvtedy ficime na tych kvapkach. a prejavy koliky sa po par dnoch zmiernovali.. aj malej sa viditelne ulavilo.. odpocuram skusit 🙂