icon

Boľavý zadoček a problém s kakaním

miriamaaalexko
23. nov 2012

pomoooooooooooooooooooooooc!!!!mile maminy ako pomozem synovy s bolavov ritkou?nechce kakat lebo ho to boli a trva to uz 6dni.pomoze niekto???

Strana
z2
miriamaaalexko
autor
25. nov 2012

nakoniec to bola zapcha ale to najhorsie je dufam zanami,bolo to ako pri porode chuda 🙂 ☹

adecco
14. feb 2016

Zapájam sa do starej témy, ale natrafila som, lebo máme tiež velký problém už asi 8dní mi nekakala. Duphalac zo začiatku zaberal, už ani to, ani jablko+teplá voda, lanové semienka, ovsené vločky, no nič. niekolko krát za den ide kakať, tlačí a nič, len pošpiní plienku trochu. už som zúfala, kedže je víkend, Dr.mi poradil easylax, tak čakám kedy vstane a ideme na to. Len bude to velký boj, jej to zaviesť do konečníka, nechce sa ani utrieť, nieto ešte v klude ležať, tak uvidíme. Už sa bojím, lebo je to strašne dlho.. držte palce, potom napíšem výsledok ... Už rozmyslam, či nemá alergiu na mlieko.. ale dávam jej iba kozie sušené, može mať na to alergiu? Bez mlieka mi v noci nevydrží..

mily7
14. feb 2016

@adecco Daj dieťatku easylax. Nech ti niekto pomôže podržať ho a daj. Znie to hnusne ale viem o čom hovorím. Moja po pol roku v lete nekakala 5-6dní a celé zle. Keď uvidíš čo vyjde povieš si že taký bordel malo v brúsku tak dlho. A to nie he dobre. Teraz tam má zatku už vysusene preto nekaka. Musíte dostať von rurkou.,teplomerom . Neviem koľko ma rokov dieťatko. A pije dostatok tekutín? Je to prvá zapcha?

evka_evka
14. feb 2016

@adecco určite dajte easylax. Moja dcera ma 2,5 roka a problem s kakanim stale.jedine co jej zabrala bol easylax.a nam najnovsie velmi pomohla detska vlaknina na krabicke je nakreslený tučniak. A to ma dcera dost pohybu.tekutin dostatok.zje ovocie aj zeleninu.

mily7
14. feb 2016

My fungujeme teraz na lanovom oleji ,ovocných stavach .

lucenka911
14. feb 2016

My mame toto iste easylax nam davala lekarka na gastre, tiez nam nic nezabera a to uz mwme 4 roky a stolica raz za tyzden

evka_evka
14. feb 2016

Ja odporucam tu vlakninu.teraz nam kaka kazdy druhy den.to mame normalne sviatok 🙂

adecco
14. feb 2016

Tak baby, dala som easylax, chvalabohu to zabralo, už som ani nedúfala, kakala na etapy asi 3krát. Mala má 2roky2mes., neviem teraz ako dalej, zase čakať čo bude dalej, a dávať probiotika a vlákninu? A keby zase pár dni nič, tak zase dať? s týmto máme stále problém, ked je to raz za 4dni,tak to je úspech. Zo začiatku aj prebiotická vláknina pomáhala, ale už teraz nič. Neviem či ísť na nejaké vyšetrenia, či ako pokračovať.. dakujem za vaše rady

mily7
14. feb 2016

@adecco probiotika ,vlakninu, lanovy olej napr. dávať. Neviem či ste si znenou stravy už dávno prešli. Ak áno tak áno dávať to, dať easylax ak bude zle ale hneď riešiť detský chirurg, gastro, so no, rengen. Nenechajte ju trpieť takto. A ešte môže mať alergiu na kravske mlieko a z toho ju zapeka. Skús vysadiť pozoruj úprav stravu ale bez k lekárovi.

mily7
14. feb 2016

@adecco vygugli prosím. Pri alergii môže len rastlinné asi. Skús sú rôzne hádam zachuti nejaké. Mandlove napr. Ak nie tak by poplakala a buď prijala alebo spala bez neho. Hlavne nájsť príčinu zapchy

veve39
14. feb 2016

@adecco urcite riesit vysetrenia, gastro - ak sa nepotvrdia potravinove alergie, intolerancie tak chirurg a vysetrenie creva, ci sa nejedna o nejaku funkcnu poruchu...necakat a neskusat uz diety, easy lax je pomoc v akutnej situacii, no len na vynimocne riesenie - je to klasicke laxatiivum

tina4646
21. apr 2018

Ahojte maminky, pomozte prosim. Syncek ma 5 msiacov, prikrmujeme mesiac + MM. Mame problemy s kakanim, zadrziava stolicu, ani nozky nechce rozkrocit. Davam 2 tyzdne biogaju a tyzden aj duphalac. Uz som mu musela dat aj easy laax, ten nam zabral len raz. Papame ovocne vyzivky aj slivkovy dzusik. Nepomaha nic :( easy laax nechcem davat casto. Alebo mozem? :(

kikuta
21. feb 2019

@tina4646 ako Vám je? Čo Vám pomohlo? My mame 9 mesiacov a neskutočne zápchy materské mlieko aj umelé dávame a prikrmy

Strana
z2