Bolesť brucha 5 ročného dieťaťa
Moj syn ma laktozovu intoleranciu.Naposledy,v oktobri,nam na gastre povedala,ze vysledky su hranicne a mozme pomaly zavadzat mliecnu stravu.Kedze chodi do skolky,riesim to stale tak,ze ranajky ma bezlaktozove a obed,kedze je prevareny,normalny. Neviem,ci to ale s tym suvisi,ale syn sa mi uz zo dva,tri mesiace priebezne stazuje na bolest brucha.Vobec neviem odsledovat,s cim to moze suvisiet.Boli ho brusko,ked ho napriklad rano zobudim a vstavame.V priebehu dna,pritom ani v danom case nepapa,alebo vecer,ked ma ist spat.Namastim mu brusko Pupikom a staci mu to,spi normalne celu noc.Neviem vobec posudit,ci to je stresove,nechce momentalne chodit do skolky,ale dnes rano vedel,ze nejde a aj tak zas vravel,ze ho boli brusko.Niekedy mam pocit,ze je to skor z hladu,ale ked sa ho spytam,ci nechce papat,tak sa rozculuje,ze to nema z hladu.Dva tyzdne dozadu sme boli na vyter,stolicu do labaku posielali,vysledky mal ok.Netusim uz,co by to mohlo byt,popripade,co mu dat este vysterit.Nemate s tym niektora skusenost?Aj s papanim mu to ide horise,ale tiez zalezi,ci dane jedlo lubi,alebo nie,vtedy papa normalne.Dlhodobu mu davam probiotika a stolica je normalna,pravidelna a tuha.Tak co to je?
no super, asi patrim tiez sem. Sym bude mat o 3mesiace 4 roky a posledne dni sa stazuje na bolest brucha 😒 Stolica v poriadku, brusko makke, priehmatne. Uz som zacala pozorovat, ci to nema suvis so stravou, ale az v tejto teme som si uvedomila, ze minuly tyzden mi odmietal chodit do skolky, lebo boli jarne prazdniny, ucitelky sa im stale striedali... Dufam, ze to bude "len" psychosomatickeho povodu.
neviem, ci to tu niekto pisal uz...necitala som vsetko, ale neboli ho brusko pred prtknutim? mojho tak zvykne, stazuje sa ze ho boli brusko, potom si prtkne a je dobre 🙂
@peta1510 nam robili intoleranciu na potraviny z krvy na imunologii a taktiez aj na celiaka. vsetko OK.
spomenula som si,ze ked som bola so syncekom v nemocnici a bola tam maminka 4r dievcatka,vraj sa stale stazovala na bolenie bruska. poslali ju na sono a tam zisttili,ze jej crievko vrastalo do crievka a to sposobovalo bolest bruska....
@vadimka, @ peta1510 ahojte...
no my máme už všetky testy za sebou 😔 lamblie sa nepotvrdili ale zato má Terezka intoleranciu na kravské mlieko 😕
dozvedela som sa to len včera u alergologičky ☹ teraz zháňam informácie , lebo ma v rýchlosti nenapadli všetky otázky , na ktoré by som chcela odpoveď 😒
akurát mi povedala, že má obmedziť kravské mlieko, nahradiť ho sójovým a že ostatné mliečne výrobky ako jogurty a smotanu môže...akurát som sa zabudla opýtať na klasické maslo...neviete či ho môže jesť pri intolerancii / dr. potvrdila, že nemá alergiu na kravské mlieko a vraj ani intoleranciu na laktózu/
no v lekárni mi radili, že mám kúpiť ten laktazan ale neviem, či to na niečo bude keď asi nemá intoleranciu na laktózu 😕 😕
Moju osemročnú dcéru každé ráno bolí bruško...
Neboli sme na žiadnom špecialnom vyšetrení ale bola na liečení v Smokovci a tam mala robené všetky vyšetrenia a všetko v poriadku. Vezme Espumisan a ide do školy...ale veď to do nekonečna tak nemôže byť...
U nas bolest brucha suvisi vzdy so stresom, ked dcerka nieco nezvlada ci uz v skolke,skole alebo ked sme mali "tazke" obdobie s manzelom...
Milé mamičky. Ja mám už celý mesiac tento istý problém s malou. Bolí ju bruško, hlava a škrípe zubami. Zobrali jej moč, krv, sono, prezreli ju Chirurgovia, zobrali sa jej dve vzorky stolice každá z iného dna a všetko je vraj v poriadku. Nemá teplotu, nezvracia, nehnačkuje a brucho stále bolí. Dali nám Vermox, Espumisan a nič nepomáha. Na gastro sme objednané až na oktober takže netuším čo budem do tedy robiť. Idem sa už zblázniť pretože jej nedokážem nijak pomôcť. Zajtra ráno idem zas ku doktorke a neodímem pokiaľ nezačnú robiť svoju prácu tak ako majú. Posielajú nás len kade tade, napchávajú ju liekami ktoré jej vôbec nepomáhajú.
Dobry den.Prosim Vas viete poradit nejaku detsku dobru doktorku moze byt aj sukromna(gastro)dcerku strasne boli brusku,ma zistenu laktozu-dodrzujeme a bolest stale je
Okres Malacky
@peta1510 ako ste dopadli so synčekom? Ako keby ste o nas - o mladsom synovi 😡
@macka1741979 uz som to pisala davno,ale casom sme zistili laktozovu intoleranciu.
@peta1510 Dakujem za odpoved. Ano viem, ze ste to pisali davno ale ako keby ste pisali o mojom synovi. A to mu zistili z krvi?
@macka1741979 u starsieho si uz nepamatam,viem,ze sme skoncili nakoniec na gastre,ale s mladsim som teraz v lete riesila podobny problem,ale jeho bolelo brusko tiez pod chvilou,dokonca dostal az vysoke teploty,vobec mi nenapadlo,ze by to mohla byt tiez intolerancia.Polezali sme v nemocnici,tam nas prepustali s tym,ze mu nic nie je,ale po tyzdni sme mali prist na intolerancny test a tak sa to zistilo.
@peta1510 Dakujem za odpoved.
@peta1510 Tak nakoniec vcera Adko skoncil v nemocnici pre bolesti bruska ☹ 😢
@petka2801 u starsieho sme o intolerancii vedeli od malicka,nepamatam si to presne,on uz ma 11 rokov,ale myslim,ze to bolo v tom case bolenie bruska zo skoly, nedobra klima. Ale ako som pisala vyssie,mladsi mal bolesti bruska dlhodobejsie asii dva roky dozadu,skoncili sme v nemocnici,mal dlho aj teploty,vtedy to vraj bol infekt,ale neskor sa mu potvrdila intolerancia laktozy a teraz dokonca aj HIT. Drzim Vam palce,nie je nic horsie ako chore dieta a bezmocnost.
@macka1741979 a ako ste dopadli?Zistili nieco?

@vadimka mne len doktorka vravi ci to nie je psychickeho povodu cize dovod skolka lenze ja si myslim ze nie pretoze aj ked boli prazdniny stale sa stazovala.