Bolest bruška 3ročného chlapčeka
Maminky nemáte niekto skúsenosť s bolesťou bruska u deti.Synček včera ráno vstal okolo pol 6že ho boli bruško,boli sme na WC,kde sa mi vykakal,potom mi zaspal a všetko bolo OK.Hral,sa celý deň,obedoval bez problemov,potom sme mali prechádzku,šli sme domov a zasa začal ze ho boli bruško.Nemala som ako ísť na pohotovosť,takže som si volala lekára dôvery a povedala aký máme problém.Podotykam že nehnackuje,nezvracia,nemá teplotu,len tu bolest bruska.Kazali mi dať nospu ,probiotika a rascovy čaj.Okolo 9zaspal a spal pekne celú noc.Ráno vstal celkom OK,ale neskôr zasa začal hovoriť že ho boli bruško.Tak sme šli k pediatricke,ta ho vyšetrila,CRP mal v norme,moč negatívny,takže nám kazala ďalej dávať nospu a zajtra ešte raz pre istotu doniesť moč na vyšetrenie.Bruško aj tak malého bolí,Mal nám už zapal močových ciest,ale to mal vysoké teploty a mutny moč Teraz nič nemáme iba bolesť bruska.Nevedeli by ste nám poradit čím to môže byť alebo čo by som mu ešte mohla dať.Ďakujem za rady
môj syn má tiež občas veľké bolesti bruška, dodnes neviem z čoho. Všimla som si, že kysnuté jedlá, koláče, proste všetko v čom je droždie mu spôsobuje nafukovanie. No také jedlá mu ani nedávam, ani ich nemá rád a predsa sa to niekedy objaví. Keď bol ešte bábätko, Baby Calm kvavpky mu zaberali, sú na prírodnej báze.
Ďalšia možnosť, z čoho môže bolieť bruško, je aj hryzenie nechtov. Nerobí to váš synček? Ja to mám z vlastnej skúsenosti, že detičky, ktoré si hryzú nechty, si tie nechtíky aj prehltnú a veru to môže spôsobiť bolesti bruška.
@jmajernikova on si nechty nehryzie,kysnute peciem málo kedy a väčšinou papame chlebik alebo rožok,prípadne nejaké sladké pečivo ale doteraz problém s ničím nebol
možno to bude naozaj z psychiky, hlavne keď všetky testy robené lekármi sú OK. Možno je to tak podvedomé, že si to neuvedomuje, navonok je v pohode a predsa....
Teraz zase len spomeniem syna, je dosť citlivy, na zmeny v živote reaguje tak, že v noci kričí, zle spí. Cez deň je úplne v pohode, akoby sa ani nič nedialo (napr. keď manžel musel odísť na dlhšiu dobu, tak sa zlý spánok prvý týždeň objavil. Cez deň akoby nič, bol v pohode, neplakal za ockom, vedel kam išiel a že sa vráti, no v noci zle spal)
možno u Vášho syna sa to prejavuje bolesťou bruška. Deti sú citlivé, vnímavé a môžu ich podvedome znepokojovať aj úplne "banálne" veci (pre nás banálne). Každopádne držím palce, nech sa to čím skôr vyrieši a znovu je synček v pohode
no moj vzdy pride ze boli brusko a to iba chce kakat, vzdy ho dam na zachod a vykaka sa a hotovo. a uz neboli. v prispevku pisete ze rano ste ho tak dali, mozno chcel kakat aj poobede, moj aj 2x denne kakava ako 3rocny bezne
Mrle, hlisty
@martina9999 stolicu máva pravidelne každý deň,ale tým ze od nedele málo co jedol,kakal až dnes a stolica je normálna
@katrin21 hnačku nemá,kaka normalne každý deň,ale od nedele nekakal až dnes,ale ani nemal z čoho,keďže máločo zjedol.Dnes ešte ráno vstal že boli bruško pritom celú noc krásne spal,ale od cca 9:30 nepovedal že bruško boli.Zjedol už toho viac,aj si sám pýtal tak dúfam ze to už bude dobré
@moniikka ...bolest bruska je casty doprovodny priznak zapalu dychacich ciest u detí...
Dobry den chcem sa spytat moje 3 ročne dievčatko mi nič nepapa jedna ližička je jedno čoho a už jej to stači a stažuje sa ze ju boli bruško možte poradit čo to može byt bola som u lekara ale nič jej nedali len kulišek ale hnačkuje stoho tak jej to uz nedavam vie niekto čo ju boli dakujem za kazdu radu

@bzucka4 slepak nie,nakoľko sme absolvovali chirurgicke vyšetrenie v utorok doobeda,večer chirurgicka pohotovosť a všetko OK.Gastro sme mali robené pred 5.mesiacmi a všetko v norme