icon

Bolesť bruška u 2-týždňového bábätka

28. jún 2023

dobrý večer mamičky potrebujem poradiť…mám 12 dňovú dcérku je na UM babylove..lenže chcem sa opýtať problém nastava v tom…celý deň je dobrá bezproblémov ale ako jej padne 19:00-20:00 bolí ju bruško prosím vás čím to je?viem že nikto tu lekár neni ale moja dr má dovolenku..používame aj espumisan a probiofix ale márne.. papá každé 3hodiny 3odmerky na 90..

gabym
28. jún 2023

Odkiaľ vieš, že je to bruško?

autor
28. jún 2023

@gabym musím stále dopomáhať s kakaním až keď pomáham vtedy sa vykaká

gabym
28. jún 2023

A keď sa vykaká tak je dobre, neplače?

autor
28. jún 2023

no dá sa povedať že aj áno ale hneď hľadá zase jesť.. takže plače ale samozrejme nedám jej lebo pred chvílov som jej dávala..

gabym
28. jún 2023

Veď jej daj, ona vie koľko potrebuje. Možno tých 90ml čo dávaš už je málo

autor
28. jún 2023

@gabym akože ona tých 90 ml v pohode spapá má dosť cez deň len teraz na večer napr 19:00 už jej dám papať začne plač bolesť vykaká sa a 19:30 už zase pýta ..

gabym
28. jún 2023

Tak jej urob ešte povedzme 30ml a uvidíš čo to spraví 😊

autor
28. jún 2023

@gabym spravila som a na novo bolelo bruško tak zase som jej dopomohla a teraz spí už🤦‍♀️ja naozaj neviem čím to môže byť..môže to byť aj tým um?

janababana
28. jún 2023

Len pockat ☺️ aj nasa mala obcas navecer taketo place. Istotne flasku kazdy vecer vyvar. Ja som vyvarala po kazdom piti, uz mi sibalo. Mala mi tiez tazko kakala, prestalo to len casom ked sa zacala viac hybat. Pomahalo cvicit nozkami rano po zobudeni, kruzit dlanou po brusku v smere hodinovych ruciciek. A tiez sme davali biogaiu a espumisan comfort (ci to pomohlo netusim). S kakanim jej pomahaj ked treba, to sa tiez casom upravi. Obcas sme davali aj teply obklad na brusko (kupila som taky vankusik s nejakymi plevami a nahriala v mikrovlnke, ale isto staci aj nahriaty uterak alebo termofor). A ak davas vigantol (vit. D) radsej rano

gabym
28. jún 2023

Jasné že môže, možno jej nesedí. Ale je mi divné že cez deň je to ok.. Ešte keď ti môžem poradiť u nás veľmi pomohli kvapky babycalm. Skús jej dať pred večerným krmením.. Môj má 5 mesiacov a tiež sme bojovali s bruškom.. Vystriedali sme asi 6 um.. Ale pre nás bol ten babycalm zázrak +krémik pupik..

athena27
28. jún 2023

môžu to byť koliky, u nás záchrana kvapky babycalm a masírovať bruško pupíkom keď je nafúknuté.

autor
28. jún 2023

ďakujem všetkým za rady prosím vás ten krém pupík kde to zohnať? má to nejaké špecialne učinky? nepočula som ešte o ňom..

gabym
28. jún 2023

V lekárni. S tým masíruj bruško.. Mal by sa z toho fajne vyprdkať

taktotedanie
29. jún 2023

Nam pomohli biogaia kvapky a dr babylove mlieko neodporucala ale je to na vas

evickuska
30. jún 2023

Ahoj, nas maval vecer toto iste, mozno by som povedala, ze niekedy aj ma. Neboj sa mliecko vymenit. My sme po mesiaci trapenia dali ine a zlepsilo sa to, aj ked bez pomoci stale nekaka.
Skus espumisan a coliprev na striedacku 😊 oba nie su lieky a pomozu s travenim a prdikmi...

zuzi0911
30. jún 2023

Môže byť aj take ako večerný plač,aj ked večer byvaju koliky no...len vydržať ak je to kolika

heni79
30. jún 2023

A kedy dieťa kúpeš? Ak večer, pokojne skús v čase, kedy vieš, že dosiaľ prichádzal nepokoj. Teplý kúpeľ a otočiť aj na bruško - môže to pomôcť. A ak smiem, kto ti kedy a kde poradil „pomáhať" s kakaním? Čo používaš? Lebo toto bývajú občas také rady.....

autor
5. júl 2023

@heni79 Dr mi to poradila.. že jej mám pomáhať do vtedy kým to bude potrebovať🫠🤦‍♀️

mima1608
5. júl 2023

No ja som prvé dva týždne dokrmovala UM, lebo sa mi ťažko rozbiehala laktacia a pediatrička mi vyslovene povedala, nech na mlieko Babylove ani nepozerám, lebo že je nekvalitné. Možno skúste zmeniť na Nutrilon alebo Bebu a uvidíte či to bude pretrvávať 🤔

beton
5. júl 2023

čo znamená, pomáhať jej sa vykakať? lebo rektálna rúrka je návyková a absolútne sa neodporúča používať pravidelne. Ja by som ju šupla do šatky alebo do nosiča a uhojdala napr. na fitlopte alebo chodením do spánku. K večeru sú deti také mrzuté, unavené až nevedia zaspať a potrebujú s tým pomôcť. Nie je pravdepodobné, že zrazu ju večer bolí bruško z niečoho, z čoho ju celý deň nebolí.