icon

Bolesť chrbta u škôlkárky

alla
27. feb 2013

5-ročná dcérka sa mi asi týždeň sťažuje, že ju bolí chrbát (niekde v polke chrbta oproti hrudnej kosti). Má aj ploché nohy, ale nosí ortop.vložky do topánok. Pohybu má dosť, dozerám na ňu, aby správne sedela a podobne (ja mám skoliózu, tak si dávam na tom záležať). Nesťažuje sa stále, len občas, väčšinou ráno, keď vstane. Už rozmýšľam, že s ňou pôjdem k lekárke, nech nás pošle k ortopédovi, ale už sa nám pred rokom stalo, že sa tiež sťažovala na chrbát, boli sme u ortopéda a vyfasovali sme Fastun-gel 😒 , takže by som ju nerada v tomto chrípkovom období zbytočne ťahala po lekároch. Napíšte prosím, ak máte niekto skúsenosti, alebo viete poradiť, ďakujem

katy1979
27. feb 2013

Skusila by som fyzioterapeuta aby ju naucil cviky na chrbticu a zaroven ploche nohy. Potrebuje cvicit a cvicit

briketa
27. feb 2013

@alla presne co hovori @katy1979 plus kupele pre deti v Kovacovej. Pomozu! Bola som tam ako dieta 2 mesiace.
A hlavne PLAVANIE. Ona je uz vo veku ked sa normalne vie naucit plavat a treba s nou chodit plavat 2-3 x do tyzdna.

eunomia
27. feb 2013

Mozno nema spravny matrac, ked sa stazuje najma rano. Alebo privysoky vankus.

ajka006
27. feb 2013

to je super lekár, keď na bolesť dá maximálne gél 😀, počuli ste niečo o magnetoterapii? tá je na bolesti, ale aj na mnoho ďalších vecí výborná a bez vedľajších účinkov.