Ploché nohy 5 ročného syna

timejicka
20. aug 2017

Môj 5 ročný syn má ploché nohy.Chodime na ortopédiu už cca 2roky .Syn nosi ortop.vložky,ortop.sandalky mal predpisane a zatial žiadna veľka zmena.Pri dlhšej chôdzi spomenie,že ho bolia nohy.Ideme znova v septembri na ortopediu.Nemate s tym skúsenosť?Dcera keď mala ploché nohy tak do roka ich mala vpohode a to nosila len vložky.A syn zatiaľ nič...ľavú nohu má horšie je to aj viditeľne pätou dovnutra.

jeennyv
20. aug 2017

@timejicka neviem..ja mam ploche nohy je to dedicne, mame ich v casti rodiny a mam to cely zivot..a vlozky a blbosti nepomohli...ploche nohy mame vsetci nadalej, plus mna skor bolia nohy z tych vloziek..ak mam obuv co mi vyhovuje vsetko ok

katkakovac
24. aug 2017

Precitaj si nieco o cviceni na ploche nohy, chodzi na boso a barefoot obuvi. Tiez je tu skupina bose nozky, tam najdes vela odpovedi. Ja som mavala plochce nohy. Neznasala som ortopedicke vlozky. Casom sa to zlepsilo. Navacsie zlepsenie nastalo posledne dva roky. Chodim po roznych povrchoch naboso, pouzivam siroke topanky, kde ma noha priestor na pohyb a svaly sa maju sancu posilnovat.