Bolesti brucha u 7 - ročnej dcéry

6. júl 2022

Dobrý večer, prišla som sa spýtať, či ste niektorá nemali podobný problém. Pred cca 3 týždňami začalo dcéru pobolievať bruško, nad pupkom a v okolí pupka,bolesť vždy trvá cca 15-20 min,potom to prejde,začína to po najedení (cca 20-30 min),ale nie po každom jedle,nie pri určitých potravinách (raz to je po ovocí, inokedy po pečive, potom zasa po mäsovom pokrme),začalo to v intervale raz za 3-4 dni,potom bol skoro týždeň pokoj, no teraz od minulého piatka poobedia je to každý deň, 1-3 razy, má diétu. Nehnačkuje, nezvracia, teploty nemala, stolica normálna, je plná energie, usmiata, tancuje, bicykluje, atď. Dnes sme boli u lekárky, stláčala jej bruško, na nič nereagovala bolestivo, skontrolovala hrdlo, popočúvala, dostali sme 3 nádobky,od soboty do pondelka mám odoberať stolicu a ešte 3 sklíčka s takou lepiacou páskou, ktorú jej mám každé ráno prilepiť na konečník, či sa tam nebudú nachádzať vajíčka parazitov, v utorok ráno máme priniesť, plus jej spravia odbery krvi. Psychické problémy nemá, v škole mala výborné výsledky, s učivom neboli problémy, doma tiež nemáme žiadne problémy.
Máte prosím niekto s takýmto niečím skúsenosť?
Ďakujem veľmi pekne

kristinka92
6. júl 2022

Pardon ale lekarka vam dala odobrať vzorky aby ste sa vedeli pohnúť ďalej a my to tu mame vedieť na MK? Bolest brucha pri pupku po najedeni je veľmi všeobecný symptóm, niekto to môže mat pri crohnovej chorobe, iný zasa pri zápale slepého čreva, další pri… ani keď vam tu niekto napíše že niečo podobne mal, nemusí to byt to iste…Počkajte na výsledky

mucuinka
6. júl 2022

Ahoj riesenie nemam, ale prezivame bruskove problemy, uz celkom dlho, aj ked teraz je pokoj. Tak sa pripnem, lebo mame uplne podobnu situaciu a skusenost ako vy a odpovede vlastne ziadne. Uz si pripadam ako mama co hlada problem.

autor
6. júl 2022

@kristinka92 mne je to jasné, len je možno niekto, kto mal obdobný problém, tak som len poprosila o skúsenosti, viem, že to môže byť niečo celkom iné.

autor
6. júl 2022

@mucuinka to ma veľmi mrzí, ja mám obavu, že sa na nič nepríde a budeme behať po lekároch a vyšetreniach xy týždňov, a pri dnešných čakacích dobách u odborníkov mi je pri tejto predstave nedobre 😩

katkakovac
6. júl 2022

Treba sa trosku ukludnit, deti moze boliet brusko naozaj z cohokolvek. Nejaka intolerancia, parazit, virus, ale aj ako nasledok nejakeho stresu. Deti maju velmi male telicko a tie zhluky nervov v brusnej dutine hned reaguju na stres. Niekedy nemusi mat stres dieta, ale reaguje na stres rodicov. A to pisem ako clovek, ktory od 6 do 10 rokov niekolkorat denne prezival strasne krce a bolesti v zaludku. Nejedla som, odpadavala v skole. Az potom mi zistili, ze mam helicobakter. Akurat to moji rodicia velmi prezivali a pridavali mi stres a tym to len zhorsovali. Dokonca nebrali do uvahy radu psychologicky, ze su tam nejake naznaky uzkosti. Tadaaa a bola to aj uzkost, ale to som zistila az v dospelosti…
Ja to chapem, ked rodic vidi dieta trpiet, tak urobi prve posledne, aby mu pomohol. Ale neda sa vsetko okamzite. Lekarka postupuje spravne, vylucuje od menej zavaznych ochoreni a ked tak vas posle dalej. Ak by to bolo urgentne, urcite by ste uz boli u odbornika. Treba chvilu pockat, kym sa urobia testy a uvidis ako dalej. Trvaj ale na svojom, nech ju dobre vysetria a nenechaj sa odbit, ze to prejde. Moze a nemusi. Drzim palce, nech to dobre dopadne.

janulik270
6. júl 2022

Ťažko zistiť čo jej je
Najlepší sú lekári kde môžu a nemusia zistit príznaky :(
Môže mať mrkle,moze mať alergiu na potraviny,poprípade celiakiu,candidu
Teraz sú veľa celiatikoch a ani v rodine nikto není.
Ťažko povedať ak nič nezisti tak Vás pošle na gastro aby spravili sono poprípade odber

bibina32
6. júl 2022

Môjho syna bolievalo brucho kolo pupka z mlieka a z niektorých jogurtov. Potom pil sójové a bezlaktozové.

janickacrazy
7. júl 2022

Môj má alergiu na mlieko, keď náhodou zje dačo "zakázané" má podobné príznaky, ako si opísala, tak možno skúste potom dať otestovať, či nemá alergiu na niečo. Držte sa.