Bolesti bruška u 2,5 mesačného syna
Ahojte viete mi niektorá poradiť. Malý má 2a pol mesiaca a je na UM. Lenže stále máme problém s nafukovaním. Viete mi poradiť nejaké UM z ktorého by ho bruško nebolelo resp.nenafukovalo. Skúšala som mu dávať Nutrilon ale ten mu nerobil dobre a momentálne mu dávam sunár. Vyskúšali sme už rôzne čaje , lieky a všetko pomôže len na chvíľu. Dakujem za radu
U nas pomohol jedine coliprev....davali sme sab simplex, Espumisan, baby calm a pomohol jedine coliprev
@michaelahorvatova Z mojich skúseností bohužiaľ ano. 9deti z 10 u mojich znamych ked prestali dávat Vigantol dieta ako vymenene. Vyskusaj. Môže robiť problémy aj nemusí.
@mata128 nám espumisan pomohol len nachvilu, babz calm keď som mu dala sa mi cely vyhádzal z neho tak skúsim ešte ten coliprev. ďakujem za radu
@michaelahorvatova Netreba dieťa a este také male zbytocne "pchat" liekmi". Treba hľadať pricinu a nie "latat" ju liekmi. Ale to je môj názor a rada...
my sme natierali bruško tymianovým krémom pekne uvolnoval prdíky ale bol kojený...
@evittam tiež mu nerada dávam lieky len už si s nim neviem poradiť.
@michaelahorvatova No ved skús spraviť ako ti radím. Vela znamych mi neverilo a ked to spravili tak samé zostali prekvapene. Ale uz sprav ako chces. Btw.ja som mojim deťom nedávala ani Vigantol a ani Kanavit. A su to zdravé deti,ktorym nic nechýba. Davam vit.D od Swanson ale len v zimnych mesiacoch.
@michaelahorvatova ja som dávala mojej dcérke espumisan L kvapky pred každým jedným papaním a masírovala som jej bruško krémom Pupík. Asi mesiac a pol som jej dávala liek pred každým papaním, potom už len raz za deň a za pár dní som jej ho prestala dávať a bolo všetko v poriadku 🙂 za nejaký čas si to bruško zvykne na to mliečko a už bude dobre, tie vitamíny dieťatko potrebuje, aspoň naša doktorka vravela, že Vigantol musíme a tak isto aj v nemocnici nám to povedali.
Aj moja mala má bolesti bruška každý večer. Tie som skúšala kvapky čo spomínaš najviac pomohol čili preč ale stále ju to bolievali. Je to vraj do 3 m . Tak ju masirujem.davam na bruško. Mojkam😀a musíme to spolu vydržať.
Vymen vigantol za ine Dcko. Ja som davala Jamieson a vsetko super. A co sa tyka UM, dobre skusenosti mam s Hami a aj v tewtoch obstal lepsie akp napr. SUNAR a Beba.
Ja plne kojim ale tiež nás dosť bolievala bruško. Dávala som Espumisan L ale nič moc, tak sme skusili infacol. Je trochu lepsie ale nepreslo nas to zatial. Máme 2 mesiace. Dčko davam Jamieson a aj tak nas boli brusko, skusila som aj Devit ale ziadna zmena.
@michaelahorvatova ja by som zatlačila rektálnu rúrku, trošku posúvať, je to vyborná pomôcka ! skúšali ste ?
Dakujem za rady všetkým mamičkám. Skúšame všetko možné potom vám dám vedieť čo pomohlo.
@eririka rektálnu rúrku používame každý deň a po každom papaní pretože bez nej by nemal ani stolicu a ked sa len vždy pučí lebo je nafuknutý inak mu pomôcť neviem. Ale používať ju často tiež nieje najlepšie.
@michaelahorvatova tamto isto bola na tom aj mala...davala som vsetko mozne akurat tam je rozdiel ze jedno obsahuje simeticon a ten sa nestrebava posobi len v crevach a coliprev je vlastne enzym ktory pomaha stiepit laktozu cize mliecny cukor niektore deticky ho maju malo a preto mliecko v cerevach stoji kvasi a tvori plyny ktore babo nafukuju...su mliecka napr Nutrilon anticolic alebo comfort vyskusane ale bolo nam zisteny reflux takze sme nakoniec skoncili na AR mliecku...a nafukavat moze hltave papanie velky dudel na flasi a nechavat odgrgnut...vela stastia neboj v 3 mozno 6 mesiacoch to prejde🙂 tiez som pocitala dni a o nociach co som nespala nehovorim 😉
a probiotika? my sme tiez skusali vselico coliprev (maleho prave z toho nafukovalo), espumisan, sabsimplex- ten sa najlepšie osvedčil. tiež som videla ze byvaju specialne mliecka na nafukovanie

@michaelahorvatova Davas Vigantol? Ak ano skus vysadit.