icon

Bolesti nôh u 13-mesačného dieťaťa

25. aug 2023

Ahojte, chcela by som sa vas opytat, ci nahodou niektora z vas sa nestretla s tymto a co by to mohlo byt. Mam 13 mesacne dieta a od utorka ked dlhsie chodi tak zacne strasne plakat a nechce stat na nohach, nosime ho potom na rukach a nasledne zaspi. Potom je opat vsetko v pohode, skace, beha, vylezie vsade kde sa da. Na dotyk na bolest nereaguje len ked sa sam postavi tak velmi place. Volala som aj lekarke ale ta momentalne neordinuje a zastupujuca lekarka mi povedala vraj sa male nozky rychlo unavia a ze to zvykne byt, ze ho mam sledovat a ked sa stav zhorsi mam prist. Som z toho na prasky lebo dnes na vecer sa to opakovalo. Postavil sa padol, zobrala som ho na ruky a dala ho spinkat a hned zaspal 😢 velmi sa bojim. dakujem za info

klarissa25
25. aug 2023

A to koľko to dieťa prejde a potom plače? Snáď ale nechceš od takého malého dieťaťa aby prešlo nejaké kilometre

autor
25. aug 2023

@klarissa25 tak vnutri neviem kolko toho nabeha a potom chodime na dvor a tam sme cca hodinu a inak to je cele. Na prechadzly chodime s kocikom

klarissa25
25. aug 2023

Však ale nemôžeš chceš od takého dieťaťa aby doma behal po dome a potom ešte hodinu vonku 🤦‍♀️

kacena4
25. aug 2023

nebol v poslednej dobe chory? horucky? moze to byt voda v kolenach po horucke, detom sa to obcas tvori

autor
25. aug 2023

@klarissa25 co si predstsvujes pod pojmom behanie? ze dieta chodi po dvore, objavuje svet, sem tam si sadne na zem, lopatkuje v piesku. To nie ne ze sustavne chodenie a rovnako to nie je ani tak v dome. Hra sa, chodi, vylezie na sedacku lahne si potom ide zase dalej a pod...On vtedy neplace proste to chce robit. Rovnako ako mi bucha na terasove dvere nech ideme von tak si dame topanky a ideme sa hrat na dvor. Len jednoducho potom pride nieco co si nedokazem vysvetlit. Mam dve deti a prvy mi toto nerobil. Preto som z toho taka pomykove a pytam sa ci sa s tym nahodou niekto nestretol a ci je to normalny jav. Chcem aby mu urobili pre istotu odber krvi ci nema zapal a nedajboze nejaku horsiu diagnozu - lenze zial musim cakat na svojho lekara pokym bude opat ordinovat a mam pocit ze sa dovtedy zblaznim.

pribinak
25. aug 2023

Netlačia ho topanky?

danielahamar
25. aug 2023

Môjho boleli nohy, keď rástol, má 2.5r.

autor
25. aug 2023

@pribinak dnes ich uz vnutri nemal na sebe ked sa to stalo a ziadne otlaky nema.

@pribinak

autor
25. aug 2023

@kacena4 praveze sme chori neboli :(

lubkovaandrejka
25. aug 2023

Vies co,mne to nepride normalne. Neviem no. Nasa v 14.mesiacoch presla ozaj vela, ale nemala take problemy. Mne je skor divne,ze ked ho to boli,vezmete ho a zaspi. Fakt by som to riesila s dr.

evka64
25. aug 2023

Nasa dcera mala taketo stavy, boleli nohy, nechcela chodit, podrazdena, unavena..mala 2 roky..ma cukrovku...nepije vela? Necura vela? Moc by som skontrolovala...

dencii
25. aug 2023

Určite riešte u Dr, kamoskina dvojrocna dcéra jedného dňa takto úplne odmietla chodiť a zistili jej leukémiu. To ta nechcem strašiť, vo vašom prípade to nič byt nemusí, ale ja by som spokojne spala až po návšteve Dr

miskakyska
25. aug 2023

Možno má tiež plné zuby tohto tepla ..🙄 z toho môže byť dieťa podráždené.. keď si oddýchne je v pohode...keby ho boleli nohy,plakal by aj v spánku,alebo po zobudení...ja myslím, že je podráždený z toho dusna..to sme asi všetci 😅..

autor
25. aug 2023

@dencii a mala aj ine priznaky a z nicoho nic uplne prestala chodit ze sa ani nepostavila?

autor
25. aug 2023

@evka64 dakujem za info. Rozmyslam ze by sme skusili aj pohotovost uz fakt neviem

evka64
25. aug 2023

No radsej chodte, nemusi to byt toto, ale pre istotu

3petka
25. aug 2023

Ak ho to neboli Nonstop tak je to normálne. Malé deti rýchlo rastu a moc behajú, tým pádom nožičky bolia. Ja som môjmu masirovala večer. Vyrástol z toho

drake122
25. aug 2023

Najskôr nejaká nezávažná koxitída detského veku. Dajte jej Nurofen, alebo Ibalgin a po chvílke zistite, či chodí lepšie. Keď to zaberá dávkujte jej ten lkek 3-4x denne tak 3 až 5 dní, kým to prejde. Ak toto vôbec nezaberá, chodte k doktorovi na sono kĺbov a odbery.

jazula
25. aug 2023

Na pohotovosť by som s tým nešla, ale k pediatričke určite. Naša mala podobné prejavy z malých topánok, ak sa to ale deje aj naboso, bola by som tiež znepokojená. Kedy sa vracia váš pediater?

aliaray1
25. aug 2023

Ahoj, odporucam ti vyber vlozku z topanok a ked bude malinky stat na 1 mieste v klude, pod nozicku mu daj vlozku aby si videla, pokial ma palec. Musi si na nu ale poriadne stupnut - zatazit vahou. A navyse, nema vacsi nart alebo sirsiu nozicku? Skus ho po dome a na dvore teraz nechat len ma boso alebo v ponozkach (protismyk).

aliaray1
25. aug 2023

Barefoot tenisky, takto by to nejako malo vyzerat.

denkabemommy
26. aug 2023

@aliaray1 takto by to nemalo vyzerať, topanočka je nad prstami veľká, palec príliš dominuje. Chcelo by to iný tvar topánky 🙂

aliaray1
26. aug 2023

@denkabemommy palec mala normalne ale prsty zmrstila takze to vyzera blbo, to mas uplnu pravdu 👍. Mala by ich mat zatazene, zle som to cvakla. Inak jej vlozka kopiruje tvar nohy ked sa pozriem zhora. Vyberali sme ich v predajni a skusala ich vela kym tieto sadli.
Zasa sa ale chystame do obuvi, skusime ist do jezka bezka a poradit sa este aj tam.

aliaray1
13. sep 2023

@denkabemommy ahoj, po kontrole u primara detskej fyzio nemocnice len aktualizujem o slova odbornika, ked som konzultovala vyssie odfotene topanky s nozickou, prezreli topanky aj vlozku, zmerali a pozreli malej nozicku na spevialnom pristroji, ze tieto topanky vratane vlozky, vyberu topanky a toho ako sedi na nohe su "fantasticke", sedia vyborne.

Mylila si sa, ale som velmi rada, ze si mi svojim prispevkom dala trigger sa na toto popytat tam, takze ti dakujem.