Bolesti nožičiek po chorobe u 2 ročného dievčatka
Ahojte, potrebujem vediet ci niekto nema s tym skusenosti. Pred rokom, Sofinka mala 1,5 roka bola striedavo asi 2 mesiace chora. Brali sme sirupy, kvapky do nosa,... Uz ani neviem co vsetko. Po dolieceni plakala ze nozky bolia, po zobudeni nechodila, resp. chodila strasne. Strasne som sa zlakla. Tahala nozku za tebou, vzdy to nejako rozchodila, trvalo to asi 3 dni kym to uplne odznelo. Len este asi 2 mesiace sa stazovala ze ju bolia. Chodili sme po lekaroch, po kramaroch, neurologia,... Vsetko v poriadku, nasa dr. to uzavrela ze su to dozvuky choroby. Odznelo to a my sme neriesili. Len teraz bola zase 1 mesiac chora a vcera zase nechodila. Mne sa to nezda, myslim si ze reaguje zle na nejaku zlozku lieku (Mucosolvan, Stodal, Solmucol) co sice lekarka vylucila ale moc im neverim nakolko su dobre plateni od farmaceutickeho priemyslu. Malej to za jeden den odznelo, len mne to neda, to nieje v poriadku. Vdaka za kazdu radu 🙂
Vďaka za názor len komplet vysledky robili :( krv, moc, neurólogia, ... Nič nenašli, preto skusam fórum či sa niekto s tým nestretol. Ja im moc neverím kedže sú jedna ruka s farmaceutmi. Či v tom nebudú tie neziaduce účinky liekov.
Ja by som len chcela vediet co v tom je, comu sa vyhybat lebo cely rok bola zdrava a nic s nozkami nemala. Ale po chorobe, po liekoch sa jej to po roku opakovalo ☹
@michaelasofia Trvaj na dôkladnom vyšetrení, takéto dôsledky majú tisícky detí po povinnom očkovaní. Nenechaj sa učičíkať že je to v poriadku.. Moja vnučka mala z povinného očkovania rakovinu neuroblastóm a kopu detí leukémie, neurologické vážne ochorenia... Nechcem ťa strašiť len vážne varovať. Neodkladaj to, prosím ťa.
@irenkask
@michaelasofia
- irenkask - nehnevaj sa ale dobre si vyplašila mamičku! môj malý je ok, ale až som sa aj ja rozklepala. je mi ľúto tvojej vnučky, ale mamička chcela poradiť, nie vyplašiť!
- michaelasofia - vie malá definovať bolesť, že ako ju to bolí? či má akoby tŕpnutie alebo tak? toto treba povedať lekárke, prípadne lekárku zmeniť.
ja ti neviem poradiť, ale hľadaj pomoc u lekárov, malinka bude v poriadku. môže to byť dozvuk z choroby, keď sa to opakovalo. držím palce!
@lalinko2010 Bohužiaľ, povinné očkovanie má aj takéto hrozné následky ako píše irenka, len sa zamlčujú....myslím, že tu nejde o "vyplašenie", ale ponúkané možnosti príčiny ... ja by som dala spraviť aj imuno-alergol. testy, môže ísť aj o poškodenie imunity ( tá chorobnosť) vakcínami, liekmi....Ak bola malá v poriadku pred očkovaním (záznam pediatra), tak je to pravdepodobná príčina jej problémov...
Vdaka za nazory. Ono sa to stalo dost dlho po ockovani, tiez som sa ockovania obavala ale kedze to nebolo v kratkom case po tak som to k ockovaniu nepripisovala. ☹ Ona nechodi len ze ju bolia, potom postupne za 2-3 hodiny to rozchodi ale chodi krivo, tahala nozku za sebou. My sme ju aj natacali a ukazovali lekarke, aj na neurologii. My sme fakt pred rokom behali asi 2 mesiace po roznych lekaroch, odberoch, vysetreniach. Rozmyslam uz nech ju pozre nejaky alternativista. Je aj dost vysoka na svoj vek, rychlo rastie tak nozky obcas bolia, pomasirujeme alpou, zabalime a neriesime. Ale toto je nieco ine ☹ Je to len po chorobe, po liekoch.
@michaelasofia zaujala ma tema, lebo moja mala zacala od septembra chodit do skolky, to mala 2r5m a odvtedy sme boli casto chori...sopliky, kasel, streptokoky...tiez uzivala Mucosolvan, Solmucol a vselico ine... a tiez sa mi stazovala, ze ju bolia nozicky, ale netrvalo to tak dlho ako to popisujes ty. Preto sme to s manzelom uzavreli tak ako tvoje Dr., ze je to v podstate oslabenym organizmom...to je moja konkretna skusenost, moja zasa stale beha, skace stale, neposedi, tak ked len lezkala, vedeli sme, ze je..."chora".
@michaelasofia tá alternatíva je podľa mňa výborná voľba, len starostlivo vyber 😉 Lieky jej zrejme viac škodia ako pomáhajú. Ja na prír. liečbu nedám dopustiť a naša malá (2,8 roka) ešte nikdy nebola chorá- ale my neočkujeme.... 😵
@nikimax riziká očkovania sú, to je jasné, preto niekto očkuje a niekto nie, ale keďže to mala po chorobe a nie krátko po očkovaní, tak by som to skôr pripisovala k chorobe a ako aj mamička teraz napísala, že malá je dosť vysoká na svoj vek, tak kosti bolia, ale toto je asi iná bolesť. alternatívna liečba je tiež jedna zmožností. ono keď sa netlačí na lekárov, tak neriešia. @michaelasofia trebalo by asi aj imulogické vyšetrenie, ale v tomto veku nič nezistia, my tam tiež chodíme a nič. my vraj máme astmu, ale ako na to prišli vôbec neviem, lebo žiadne vyšetrenie na astmu sme nemali, len vyšetrenie krvi.
@michaelasofia boli ste aj u ortopeda??? my sme tak s dcerkou skoncili v nemocnici aj na CT-cku a tam nahodou zistili ze ma bolesti, krce noziciek a odmietanie chodenia z plochych noh. nasadlili sme ortopedicke vlozky a po par tyzdnov sa to o 100% zlepsilo
@lalinko2010 vieš, to je taká obranná formulka lekárov, že ked to nie je tesne po očkovaní, tak to nesúvisí.... tie látky v tele kumulujú, hromadia sa a pohár pretečie aj neskôr....preto sa to nedáva do súvisu....u nás po očkovaní syna nastal encefalický (neobvyklý) krik a potom pomaly postupne strata reči, očného kontaktu, hnačky, alergie, odmietanie jedla.....až úpadok do autizmu.....zaplatili sme príliš vysokú daň za dôveru lekárke, ktorej sa za to ani vlások na hlave neskrivil a synčeka ťaháme zo šlamastiky už cez 2 roky ( na vlast. náklady)... 😠 😠 😠
@nikimax očkovanie je svinstvo, mi máme za sebou do 18mes. tie povinné, ale rozmýšľam že sme skončili.
je mi ľúto ako ste vy dopadli, preto som mamičke napísala, že nech sa nedá odbiť lekármi, treba ich naháňať a riešiť. my sme takto riešili kašeľ ktorý trval 2,5 mesiaca, ale o tomto som písala v inej téme.
@michaelasofia Toto sa stalo aj môjmu prostrednému synovi, keď mal asi 2,5 roka. Z ničoho nič mi nechodil, proste nevládal stáť na nohách. Ja som bola úplne hotová. Už bol ťažký na nosenie, zohnala som starú buginu, dopratala ho k ortopédovi. Ten ho pozrel, vyšetril a potom sa ma pýtal, či nebol malý chorý. Bol, asi dva týždne predtým. Povedal mi, že to môže byť následok choroby, vraj to udrie do nôh. Aby som mu urobila kľudový režim, oddychoval, ležal a bude dobre. Fakt bolo. Neviem, asi som ti nepomohla, ale takáto bola moja skúsenosť.
@lalinko2010 ved to, niekedy mám pocit, že lekári si nevedia poradiť absolútne s ničím,so žiadnou chorobou, len diagnostikujú a skúšajú....potom ťa možno liekmi priotrávia a potom ťa idú zase akože liečiť,to je všetko...... 😝
@kacena4 Boli sme aj u ortopeda a vsetko ok. Ze je zdrava a mame prist ked to bude akutne lebo ona nic nevidi. Strasne ma nastvala.
Fakt ste mi vsetky strasne pomohli, DAKUJEM. Ja az placem ☹
Moja mala na druhy den hned behala, skakala. Inak je to zdrave, vesele dievcatko, ma 2,5 roka.
@josenka To je presne nas pripad. Davala som ju na zachod a nevedela mi stat. Kedze som v 8. mesiaci nevladzem ju nosit. A vazne uvazujem nad odmietnutim ockovania dalsieho babatka.
Ono to odznie, pred rokom do 2-3 dni bola uplne ok a teraz jej to trvalo len 1 den. Ale aby sa nevladala vobec postavit na nozky, ja som tiez dost vystrasena.
@fraufrt Moja mala je tiez zive striebro ale ked teraz v pondelok cely den presedela pri telke zabalena v deke (ona neznasa ked je zakryta) tak ma to vystrasilo. Chvilu bola ok, potom plakala ze nozky bolia tak sme masirovali, natierali. Po poobednom spanku uz zacala postupne chodit ale ako som uz pisala. Chodila strasne, tahala nozku za sebou, nozky jej vytacalo a to male zlatinko sa tesilo ze "mami uz chodim, musis ma to znovu naucit". Mne srdce krvaca ☹ Na druhy den rano vstala a tesila sa ze uz nebolia ale videla som ze este 1-2 hodinky rozchadzala akoby strpnutie.
@reisi Vdaka za nazor len to mam cakat? Resp. na co mam cakat? Potrebujem vediet comu sa vyhybat, naco mala zle reaguje aby sa to neopakovalo. Nieze po kazdej chorobe mi nebude 1-2 dni chodit ☹
@kacena4 Nespickuje, zo zmeny lekara si nic neslubujem. Vela lekarov som uz obehala, je to jedna banda. Cest vynimkam 🙂
@reisi Dakujem aj za tento nazor, prestudujem si to na webe a drzim vam palce ☹
@reikina Vdaka, ja som mala odporuceneho tohto lekara http://www.bioharmonia.sk
Uvidim, popytam sa a ak nepochodim tak sa ti ozvem.
@michaelasofia Ak by sa nič nenašlo a nezistilo , bude treba odobrať kostnú dreň, tam vedia veľa zistiť, nechcela som nikoho strašiť ale varovať, pretože niekedy človek naozaj nieje vôbec informovaný o podávaných liečivách a potom si hlavu bije a najradšej by všetko vrátil naspäť ale je dobre ak sa ťa ujmú ľudia ktorí ti povedia mnohokrát aj krutú pravdu ale ty niesi vinná že lekári robia to čo robia.
@irenkask Vdaka aj za tento nazor. Pevne dufam ze tuto moznost nebudeme potrebovat, myslim ze to je dost bolestivy odber, aj ked v niektorych pripadoch urcite potrebny ☹ Drzim vnucke palce, nepoznam presne tu diagnozu ale chore dietatko je strasna tragedia. A tak zbytocne chore ...

@michaelasofia rozhodne by som trvala na komplexnom vysetreni, urcite to normalne nie je, lekarom to je jedno, kedze ich dieta to nie je, rozhodne na tom trvaj a ked to nebude chciet urobit zmen lekarku, lebo v tom pripade stoji za prd, ona pripadne nasledky neponesie, ale ty ano a cely zivot, drzim plce 😉