icon

Bolesti nožičiek v noci

denisocka
22. júl 2011

nechcela som zakladat temu,ale po dnešnej noci som sa rozhodla,že sa teda opytam -

syna ( 3,5r.) už dlho - možno rok v noci občas bolí noha - nart , niekedy obe,ale skor mi to pride ako nervozita tých noh , čo by som chapala,mam to aj ja - syndrom nekludných noh . Niekedy proste ho nožka boli , a tak je celu noc neskutočne mrzuty,do všetkeho kope v posteli,natahuje nohy , prehadzuje sa a pyta dookola masirovat.na chvilku zaspí a zas mrnčí . čo nakoniec pomože je žial až Nurofen . dnes som odolavala do 3.00 ,ale ked som už bola patrične znechutena,nervozna aj vyšerpana od večneho kopania a masirovania , tak som mu dala nurofen a zrazu zaspal .

medzi to masirovanie som citala na nete v mobile,že bolesti nartu - kedže stale /poväčšine / pyta masirovat NART na lavej nove možu byt aj rastove ( je maličky po mne ,ma asi 93cm na 3,5r. ,takže ziadne rýchle narasty u nás niesu ) ,ale teda skor su z plochých nôh / čo asi moj maly nema alebo z nedostatku vapnika . taktiež to možeb byt z nevhodnej obuvi,tak teda neviem ,čo je problem u nás .

včera behal cely den v gumakoch, ale žeby toto bol problem-neverim.

Strana
z2
nana85
4. okt 2011

@denisocka ano,a presne mna bolievali tiez na narte a nad nartom

nana85
4. okt 2011

@nana85 a som si spomenula ze niekedy pomahalo mne,ked sa do jedneho vedra dala uplne studena do druheho najhorucejsia voda aku zneses a strieda,prestupuje z vedra do vedra po par sekundach

nana85
4. okt 2011

@denisocka to vyssie patrilo tebe

denisocka
autor
4. okt 2011

@nana85 a so synom si niekde s tým bola? bo akože detska mi hovorila,že zvyknu bolieť päty,ale ten nart nespominala. no každopadne si ma potešila. nohy zamala aj mna boleli,ale nie nart . a bolia ma niekedy aj teraz - naposledy ma 2 týždne lamali cele noci,už som si myslela že umieram 😅 😀

nana85
4. okt 2011

@denisocka ja som s nim nebola nikde,kedze predpokladam ze je to len to co aj u mna a so mnou nasi boli par krat u doktorov po ortopedii a vysledok v podstate ziadny,len to ze to bude asi z rastu.nas co teraz zacalo trapit,ale to je mimo temu je bolest hlavy,kazdu chvilku sa stazuje a z oci to nie je

denisocka
autor
4. okt 2011

@nana85 a dutiny?

nana85
4. okt 2011

@denisocka asi nie,lebo nos a dychanie ma ciste,bol aj na prehliadke,doktorka zatial nic nezistila este musime ist na krvny obraz

andyalukasek2008
6. okt 2011

@denisocka Myslím, že jsou to dle toho co popisuješ růstové bolesti... Prožila jsem si to jako malá a opravdu to umí hodně bolet...

anjelicek26
6. okt 2011

@denisocka - Sasenka mava tiez taketo bolesti, 2-3x do roka aj dva tyzdne, neviem, ci to suvisi s rastom, ale ona je tiez krpec - ma vyse 5 rokov a 103 cm 😉 Ploche nohy ci prepadle clenky nema. Ale boli ju to tie dni tak, ze sa zobudi z placom 😒 Cez den to väcsinou ani nespomenie.

denisocka
autor
25. dec 2011

halo ha,prave zas hladam cosi,čo som kedysi pisala,dnes zas bol plač - bolelo ho prezmenu PRAVE koleno,predvčerom pravy nart . dnes som ho merala , ma 97,5 - čiže 4,5cm za pol roka,čo som tu pisala ako prvy prispevok a 7,5cm dokopy za 1rok . teraz mal akurat 4roky , je z tých menších,takže aj tých 7,5cm je uspech,ale ktovie či to z toho može byt ta bolest. popravde mam lepaky ist niekde na odber ,,,,

sofia17
17. jan 2012

ahoj, treba určite navštíviť reumatologickú ambulanciu, kde mu urobia krvné testy a podla výsledkov vám povedia, čo dalej, ja som to s dcerkou tiež absolvovala.

lucka23
31. jan 2012

@denisocka tiez hladam info o bolavych nozickach a nasla som tuto temu. nas tieto bolesti trapia uz od 2 rokov. teraz sa to vsak stupnuje a bolia ho coraz castejsie. jeho vzdy bolia kolienka zo zadu. takze dnes sme absolvovali odber krvi a zajtra budu vysledky. tiez som sa tym odberom strasne branila a ze reku to budu urcite len rastove bolesti, vsak je zdravy a zivy ale clovek nikdy nevie. aj moje druhe tehu bolo bez problemov a skoncilo ako skoncilo. 😔 takze ja sa radsej budem prehnane a zbytocne bat ale nech mam istotu ze su to len rastove bolesti.

marjama
31. jan 2012

@lucka23 Ahojky, náhodou jsem teď narazila na tohle téma. Hledala jsem taky něco o bolavých nožičkách a koukám, že tvůj chlapeček má bolesti přesně jako naše Martí. Bolí jí taky z druhé strany kolínek a pak ještě někdy v podpaždí. Teď už si delší dobu nestěžovala a řešíme teď jiné zdravotní problémy, ale chystám se pak tohle taky nějak začít řešit, jestli si ještě bude stěžovat. Ptala jsem se zatím jen na ortopedii, kam chodíme pro ortop. vložky a dr. mi říkal, že to může být z námahy, ale to se mi nezdá, protože Martí si stěžuje třeba i půl hodinu po probuzení. A většinou jí to bolí v době, kdy je nemocná. Tak pak určitě napiš, jak jste dopadli s tou krví. A to jste byli normálně u pediatra? Co vám k tomu dr. zatím řekl, že by to mohlo být? Dík.

zuzana76
31. jan 2012

@denisocka moju sestru bolievali nohy na nartoch ako dieta velmi casto, plakavala v noci, ale aj cez den, trvalo to aj niekolko rokov tusim, mama niekde vycitala,ze pomaha skorocelovy zabal, teda zabal zo skorocelovych listov, tak to jej na to davala, ale neviem podla mna bohviekao nepomahalo, sestra si vytrpela s nozickami vela.

lucka23
31. jan 2012

@marjama ano spomenula som to nasej pediatricke a hned ze mame prist na krv. ze na 99% to budu rastove bolesti ale kedze cert nikdy nespi tak radsej mame prist. no sama som zvedava na zaver. ona zatial nic nevravela len ze asi bude mat aj malo vapnika. zajtra dam vediet. 🙂

monika74
31. jan 2012

tak týmto sme si prešli aj mi u najmladšieho syna a mával hrozné krče v nohách no kdesi som potom vyčítala na noc teplý obklad atak som mu zohrievala plienku a nohu do nej zatočila.A ver či nie pomohlo to 😀

marjama
1. feb 2012

@lucka23 OK. Díky za info. Tak ať je ta krev v pořádku!

lucka23
1. feb 2012

@marjama tak vysledky su v norme. mame ist este pre istotu na ortopediu ale som stastna ze tam nie je nejaky zapal alebo nieco podobne.

vondr01
1. feb 2012

Já jako malá také trpěla večer,na velké nesnesitelné bolesti a doktorka také řekla,že holt rychle rostu a kostičky bolej pomáhá nahřátí polštáře.Dcera to má také od 2 let a stěžuje si na holení kosti směrem ke kolenům... mám koupený z DM drogerie třešňové pecky v látkovém pytlíčku,který se dá do mikrovlnky a nahřeje se aby samozřejmě nepálil.A to dceři hooodně pomáhá.Syn už si také stěžuje jsou mu 3roky.V pubertě kolem 14 rokem bolesti přestali.

tinki
1. feb 2012

ahojte, moja malá tiež má často bolesti nožičiek, odbery všetky sú v poriadku, ale na orto nám vraveli, že má ploché nôžky. Aj keď mne sa nezdá, že by boli veľmi ploché. Ale predpísala nám vložky do topánok. Tak uvidíme..či to pomôže..

marjama
1. feb 2012

@lucka23 Tak to je super, že jsou výsledky ok! No my až dořešíme současné zdrav. problémy (jdeme na operaci - vyndání nosní mandle), tak začneme řešit nožičky.
@vondr01 Ty třešňové pecky vyzkouším, díky za radu.
@tinki My to taky možná máme od plochých nožek, taky máme ortop. vložky. No uvidíme.

graziela
21. feb 2012

Ahojte, ako tak citam, tak nas trapi podoby problem s bolestami noziciek...vyvrcholilo to pred 2 dnami, ked malemu vyskocila horucka a prepukla choroba (hrone dychacie cesty)...maly bude mat v juni 4roky...u nas to ale prebieha dost brutalne...ked ho to chyti, stazuje sa, ze ma "hrdzave nozicky"...me to najskor pripadalo smiesne, myslela som si ale, ze asi mysli take vervozne nohy, alebo ze ho asi bolia klibky a svaly v dosledku nachladnutia.,...uz raz tie nozciyk spomenul pred zaspavanim vecer, ale nejako sme to neriesili...no teraz to sprevadza vyse hodinovy plac...vcera vecer o pol11, vyse hodiny...dnes rano od pol5 a teraz vecer zasa, vyse 1 a pol hodiny...ta stsle len plac a plac a plac..nicim sa nedal ukldunit, ani zaujat hrou, ani si nechat nieco vysvetlit, alebo povedat, co sa deje,alebo co by chcel robit on...sprevadza to aj velka agresia, hadze po nas hracky, stipe, kazdemu povie, ze sme zli...takyto on bezne vobec nebyva, je to mily chlapcek, ktr. ma rad okolo seba spolocnost, chodi do skolky, nikdy snim nebol ziaden problem...

graziela
21. feb 2012

Dnes rano som mu dala po vyse hodine placu nurofen, a potom akoby utalo a jeho nalada sa zmenila o 360°...neviem, ci to bude tym nurofenom...no zacina ma to dost znepokojovat...
A este ma napadlo, ze maly si sam pytal osprchovat nozicky vodou...to mu zrejme robi dobre...chvilu je klud...

xkacatkox
15. mar 2012

tak koukám že je nás tu více se stejným problémem, počkám jak se to vyvrbí a když tak zajdu k mudr at nám nabere ASLO a Latex, a uvidíme

Strana
z2