icon

Bolestivé pľuzgieriky v hrdle, slinenie a horúčky

miirkka1
12. máj 2018

Ahojte...mala 1,5roka ma od vcera teploty,v noci 40tky.Strasne place;neje,nepije,koji sa,ja uz ale nemam tolko mlieka,tak sa bojim dehydratacie.Boli sme dnes na pohotovosti,mala neustale place.Ma pluzgieriky v hrdle,mame len stahovat teplotu.
Mate s tym skusenosti?Priebeh?Kedy nastalo zlepsenie?

niky21
12. máj 2018

@miirkka1 myslíš slintačku ? Trvala asi 3 dni. Vytierala som mu tie pluzgiere fialovou vodičkou, aby to prešlo. Teploty mal asi 4 dni stále. Bez atb.

miirkka1
autor
13. máj 2018

@niky21 neviem ako sa to vola....nam nedali nic len ibubrofen....chodili ste aj trochu von?Boze lebo toto je treti den a dnu je to katastrofa

zuzanapjat
13. máj 2018

odborne sa to volá stomatitída a všetky info sú o tom na nete. treba zvyšiť vitamin C a vydezinfikovat hračky. ak ma cumel, treba kupit novy... a najlepsie rovno dva. jeden novy dat teraz a druhy po chorobe až dať. kym ma horučky, tak vonku nechodte a zvyšte prijem tekutin

dzina007
13. máj 2018

My sme mali slintavku. Dali nam na to taku tinkturu na vytretie ust. Palilo to ale na chvilu znecitlivilo aby sa maly mohol najest. Vonku sa hodit nema. Je to infekcna choroba. A hlavne deti by nemali ist von minimalne 24 hodin od posledneho vystupu teplot.
Syn tiez moc nejedeol. Sksu dat roztopenu zmrzlinu.

dzina007
13. máj 2018

Inak je to virusove ohorenie na to atb nezaberu. My sme mali na posilnenie imunity aj isoprinosine ale to je na predpis.
Sla by som do lekrane a vyoytala sa co mozes dat malej na znecitlivenie. Lebonzabera aj tantum verde len u neviem ci to moze 1.5 rocna

miirkka1
autor
13. máj 2018

Kolko vam to trvalo?Myslim to najhorsie...lebo mainka len place na rukach ani mojkanie nepomaha. Ked dam aj nurofen sirup place velmi...asi to pali...v lekarni mi dali sirup neoangin na bolesti hrdla....no mala neuveritelne plakala....takze uz nedam...

dzina007
13. máj 2018

@miirkka1 nam to trvalo asi 5 dni... ale to preto ze prve dni to liecene nebol.. odkedy nam dala tinkturu a sirup uz hned na druhy den bolo zlepsenie... i ked pri tej tinkture strasne plakal lebo ono to stipe...
hlavne ju musite donutit pit.. a co sa tyka jedla... nech si vyberie povie co chce jest... je to uplne jedno... kazdu jednu hovadinu co si zmysli ci zmrzlina ci brumik ci jogurt... cokolvek

niky21
13. máj 2018

@miirkka1 asi 5 dni fakt. Von sme nešli. Papal studenu kuraciu polievku (teplé mu vadilo) a smotanove jogurty ako pribináčik. Nič iné. Skús dať čipku, sirup štípe...

miirkka1
autor
13. máj 2018

@dzina007 aky ste mali sirup?

miirkka1
autor
13. máj 2018

Praveze mne nechce papat ani jogurty nic....ani sladke ani polievku...dnes plakala tak som rychlo kukla do ust...ma toho velmi vela...aj na jazyku uz ma...take biele bodky

dzina007
13. máj 2018

@miirkka1 my sme mali len isoprinosine ale to je antivirotikum na posilnenie inunity a je na predpis.
Od bolesti sme sirupy nedavali lebo to nepomahalo. Pri teplotach sme davali cipky do zadocku.
A plus tu robenu tinkturu o som pisala ale to neviem ako sa volalo ale ono to v podstate vystipalo usta tie potom strpli a maly sa mohol najest lebo na chvilu bolest nepocitoval tak velmi.

marinka70
13. máj 2018

My sme to mali teraz v januari...bolo to heizne a cele to trvalo 10d...zaciatok teploty...a potom a vyhodili afty v ustach a bolo ich coraz viac...hrozne...maly stale plakal tiez nechcel nic jest...obcas trochu polievky...dr nam dala taky sirup na rychlejsi priebej infekcnych ochoreni...a kupila som taky gel na dezinfekciu ust...to tiez dost pomahalo...hlavne vela trpezlivosti.. 💪

mijunik
13. máj 2018

@miirkka moja dcérka dostávala pri slintavke injekčne vitamín B, myslím, ze B12. Také ružové. Možno by to aj Tvojej dcérke pomohlo, ak je to slintavka. Držím palce, nech je malá čo najskôr v poriadku. 🙂

miirkka1
autor
14. máj 2018

My sme s nou boli pred 2dnami na pohotovosti s tymto.Mam ist aj k nasej dr?ona mi uz treti den nic neje nepije....sice uz lieta ako raketa.koji sa ale mlieka mam malo...

prozba
17. máj 2018

@miirkka1 mali sme niečo podobné, len nie v hrdle ale viac to chytilo ďasná a jazyk.. pomohla hnedá vodička a tantum verde - roztok.. vytierat pusu na striedačku.. do toho vitamín C-ebion a B-komplex. Týždeň sme sa tým trápili a aj horúčkami dokým sa to začalo zlepšovať. Treba hlavne dopĺňať tekutiny aspoň po troške lyžičkou. Je to ťažké, prajem rýchle uzdravenie.

mijunik
17. máj 2018

@miirkka1 ako sa vám darí? Už je malej lepšie? ☺️

miirkka1
autor
18. máj 2018

Ahojte..ano po nejakych 5dnoch bolo lepsie....len stale mi nechce velmi jest...par hryzov...ale uz je ako sarkan...lieta krici😁

mijunik
18. máj 2018

@miirkka1 no super, hlavne, ze už nemá také bolesti. Veď ona sa rozpapá. ☺️