Borelióza u 6-ročnej
Ahojte
Mate niekto skusenosti?
V rodine nemame :( a mam strach. Dostala lieky Megamox Duo. Najpev mala usko dva tyzdne zapalene mysleli si ze je to z nausnic dostala najprv Biseptol. No a dneska velky cerveny flak okolo ucha. Tak hned som ju brala . Kliesta mala 10 ho oktobra uz:/
Pomozu lieky? Mate nejake skusensoti?
Mam dost strach z toho
Dakujem
@melani19 u nas syn 4.5 rocny iba zrazu ucho cervene tak som pisala doktorke a ze to moze byt hocico ale ze ci nemal kliesta( nemal alebo o tom fakt nevieme) tak ze mam skusit natierat masticku co poradila a ked nic mame sa ozvat… ucho sa mi zealo lepsie este ja dovolenke bol s nasimi ale ked sa vratil sa mi to nezdalo ze furt cervene… a mal to tak ze dve hodiny vobec potom znova tak sme sli na krv a bud borelioza…. Ale on uz mal len to ze ju prekonal nje aktivnu alebo ako to mam nazvat… dostal ale aj tak antibiotika aj kvoli usko… po antibiotikach preslo aj usko.
Doteraz nechapeme odkial to mal lebo fakt o kliestovi nevieme a urcite nemal flak ziadny… aj doktorka ci sa mu flak nespravil ale on nic take nemal
@niky1234 no ona mala v uchu zo zadu ale eleva bolo vidno vsimli sme si ekd to bolo velke :/ 4-5 dnove ihne dpohovotost ale preslo uz 2 mediace tak sme si ro nemysleli ze to bude ono :/ a dneska rano bum velky cerveny flak okolo ucha . Akoze dorbe ma lieky . Na kolko ste dostali? 14 dni ? Dakujem
@niky1234 no ona mala v uchu zo zadu ale eleva bolo vidno vsimli sme si ekd to bolo velke :/ 4-5 dnove ihne dpohovotost ale preslo uz 2 mediace tak sme si ro nemysleli ze to bude ono :/ a dneska rano bum velky cerveny flak okolo ucha . Akoze dorbe ma lieky . Na kolko ste dostali? 14 dni ? Dakujem
@melani19 mama to mala a teda atb brala tusim aj tri mesiace :/ drzim palce
Moja dcera 5 rocna mala boreliozu teraz v lete. Spravili sa jej flaky po celom tele 2 tyzdne po tom, co mala kliesta. Mala 14 dni antibiotika a preslo to 🙏 Teraz je ok. Drzim palce
Moja dcera 5 rocna mala boreliozu teraz v lete. Spravili sa jej flaky po celom tele 2 tyzdne po tom, co mala kliesta. Mala 14 dni antibiotika a preslo to 🙏 Teraz je ok. Drzim palce
@anonym_3ca8cc dakujem . No u nas az po 2 mesiacoch skoro :/
@melani19 ano zda sa mi ze na dva tyzdne🙂kazdopadne usko preslo asi po 3 dnoch …
Nasa dcera mala tiez kliesta vzadu na uchu a po case sme si vsimli, ze jej na jednej strane tvare nefunguje rovnako mimika ako na druhej... Mala aj fliak kolo ucha.. No mohlo prejst aj viac ako dva mesiace od infikovania po diagnostiku. Dostala atb na tri tyzdne a dostala sa z toho.. Mala asi 5 rokov, teraz ma 12, drzim palce!
Nasa dcera mala tiez kliesta vzadu na uchu a po case sme si vsimli, ze jej na jednej strane tvare nefunguje rovnako mimika ako na druhej... Mala aj fliak kolo ucha.. No mohlo prejst aj viac ako dva mesiace od infikovania po diagnostiku. Dostala atb na tri tyzdne a dostala sa z toho.. Mala asi 5 rokov, teraz ma 12, drzim palce!
@hexina dakujem a mozem sa spytat ked viete ake dostala ?🙂 nam zatial dali len na 7 dni ted abude pokracovanie urcite
@melani19 u nas syn 4.5 rocny iba zrazu ucho cervene tak som pisala doktorke a ze to moze byt hocico ale ze ci nemal kliesta( nemal alebo o tom fakt nevieme) tak ze mam skusit natierat masticku co poradila a ked nic mame sa ozvat… ucho sa mi zealo lepsie este ja dovolenke bol s nasimi ale ked sa vratil sa mi to nezdalo ze furt cervene… a mal to tak ze dve hodiny vobec potom znova tak sme sli na krv a bud borelioza…. Ale on uz mal len to ze ju prekonal nje aktivnu alebo ako to mam nazvat… dostal ale aj tak antibiotika aj kvoli usko… po antibiotikach preslo aj usko.
Doteraz nechapeme odkial to mal lebo fakt o kliestovi nevieme a urcite nemal flak ziadny… aj doktorka ci sa mu flak nespravil ale on nic take nemal
@niky1234 moja mala tiež a užívala mesiac antibiotiká a synovi to až náhodne zistili po mesiacoch keď ho začali bolesť kĺbu na mesiac dostal antibiotiká a všetko bolo potom ok
Ahoj,môj syn prekonal boreliu už niekoľko rokov dozadu a vôbec nemal kliešťa práveže,bohužiaľ to býva aj z iného hmyzu keď uštipne (moja mama tiež tak). On mal na ruke kruhy červené a pribúdali ďalšie. Užíval ATB asi tri týždne ak si dobre spomínam,potom boli kontrolné odbery a sledovalo sa to,ako hodnoty klesajú. V podstate mal šťastie že to dobre dopadlo,lebo mal veľmi vysoké hodnoty na začiatku a že u niekoho to máva následky.
Držím palce aby bola tvoja v poriadku
@niky1234 ja som mala tiež boreliózu bez kliešťa, povedali mi že to môže preniesť aj hmyz.
Do budúcnosti, VŽDY po kliešťovi daj vyšetriť krv alebo pošli vytiahnutého kliešťa na rozbor. Príznaky sa môžu objaviť aj o pol roka ako u mojho svokra. Skončil až na operácii srdca. Držím palce a skoré uzdravenie. 🍀❤️