Skúsenosti s brušnou diastázou u novorodenca
Ma niekto skusenost s brusnou diastazou u novorodenca? Nejake skusenosti ako tomu pomoct,cviky atd. Pediater sa len vyjadril,ze babatka to mavaju..
Ja som s malou cvičila Vojtovku neskôr Bobath koli inej diagnóze ale mala aj diastazu tak nám fyzio dala cviky aj na to+ jej bruško tejpovala (moja ma aj pupcek dost vystrceny tak aby sa jej to nenamahalo) Teraz ma 3 a už to má pekne, po diastaze ani stopy
@miroslavaa31 treba cviciť vojtovku, keď vybaviš cez rehabilitaciu s výmenním listom nič neplatiš za cvičenie
@miroslavaa31 okrem diastazy mala aj brusnu herniu (vyduty pupcek). Herniu sme tejpovali a diastazu + herniu riesili cez super fyzio - tetis.
Ak si dobre pamatam, do 3m je diastaza fyziologicka, teda neznamena problem a nevyzaduje intervenciu, ak sa ani potom nestiahne, treba riesit fyzio - ukaze cviky, nemusi to byt len vojtovka, zalezi od stavu. Dolezite je ale spravne s dietatom manipulovat, napr. nedvihat drzanim pod pazuchy, tieto informacie si vies najst na internete, idealne na ig rovno na profiloch fyzioterapeutov, spravna manipulacia je gro uspechu..
Ahoj mala má akurát 4 mesiace, máme diastazu+herniu, chodíme na rehabilitáciu a doma cvičíme 3 krát denne vojtovku+cviky na fitlopte.
Ahoj ano naozaj je to casge.nasa ju tie, mala.aj.pupcek dost vystrceny
Pekne sa jej to same zatvorilo nic specialne sme necvicili.akurat davat na brusko.
@miroslavaa31 treba cvičiť. Poraď sa s detským fyzio.

@miroslavaa31 presne tak bábätka to mávajú. Môj malý to mal tiež, ma teraz 15 mesiacov a už to nemá.Nijako sme to neriešili, ani necvicili