icon

Búchanie hlavy dieťaťa: Skúsenosti a rady rodičov

barbora854
8. aug 2024

Ahojte .dcera 4 roky máva teraz obdobie že si skúša búchať hlavu nárokom nie plnou silou ale skúša .som z toho trochu mimo a neviem čo si mám o tom myslieť keďže je predčasná (24tt,500g) ešte nerozpráva iba mama baba .nedavno mi neurologicka vravela že na eeg jej vyšli ostré vlny -prvýkrát .hockedy sa mi tiež z ničoho nič silno rozplače a o chvíľu prejde .zacinam si namyslat sprostosti ako to že ma nádor na mozgu alebo neviem .dr.vravela že epilepsia to zatiaľ nie je ale že tie vlny treba sledovať a taktiež ju lebo môže to do epi prerásť .Skusenosti ?

Strana
z2
alickapusinka
9. aug 2024

@barbora854 však uvidiš ja som bola najprv zúfala a bala som sa lenže ked som videla že sami nevedia tak som si myslela svoje.Jasne koho nesklamali lekári ten im verí aj ja som verila ale viem že už ak by mi aj niečo povedali strach nemám.Veľa krát aj tu na MK píšu do fora že rôzne ženy že neviedia im zistiť čo im je že najprv bolo skoro potom už nie.Takže aspoň máš utechu že TI povedia aspoň niečo.Lenže nie vždy to treba brať vážne.

30katrusa40
10. aug 2024

@barbora854 práve bolo to búchanie, keď mu nevyhovieme alebo zakážeme začne kričať, nereaguje na oslovenie, nemá očný kontakt a keď tak veľmi slabí , nerozpráva doteraz poriadne a to už má 5 rokov, chýba funkčná hra, problémy s jedením , postupne ho učím jesť aj to čo predtým nejedol, okolo3 rokov veľké problémy so spánkom , rád sa točil na jednom mieste , to už ustúpilo , fascinácia pohybom, potrebuje svoj stereotyp , problém ísť na prechádzku mimo bežnej trasy, mal problémy aj ísť do obchodu , teraz už je to ok, postupne sa učí všetko. Len to veľmi dlho trvá. Našťastie syn je mojko a nevadí mu kontakt , keď sa mu niekto zapáči vydrží s ním. Psychologičku v centre si vlastné tiež vybral , skúšali sa mu venovať najskôr 2 naraz a potom ďalšie dve. Spolupracovať chcel len s jednou tak tu má.dotetaz a pridala sa ešte logopedicka pomáha nám voks.

pininka1
10. aug 2024

@barbora854 to absolútne nieje práva, to ze nevedia komunikovať svoje požiadavky, že ich niečo bolí a nikto im nerozumie že ich to boli je nesmierne frustrujúce, u nás deti,ktoré našli komunikačný kanál, či už verbalny, alebo iný tak ich správanie sa zlepšilo výrazne.

barbora854
autor
10. aug 2024

@30katrusa40 fuuuuuuu tak nič z toho čo vy píšete u našej vôbec nie je .ona je veľmi spoločenská ma rada ľudí hry prechádzky .je dosť rozumná .nema ani nervové výbuchy zje všetko

toccara
9. dec 2025
@barbora854

@30katrusa40 fuuuuuuu tak nič z toho čo vy píšete u našej vôbec nie je .ona je veľmi spoločenská ma rada ľudí hry prechádzky .je dosť rozumná .nema ani nervové výbuchy zje všetko

@barbora854 ahoj prosim ta zistilo sa odvtedy nieco?

barbora854
autor
9. dec 2025
@toccara

@barbora854 ahoj prosim ta zistilo sa odvtedy nieco?

@toccara nie už to dávno nerobi

toccara
10. dec 2025
@barbora854

@toccara nie už to dávno nerobi

@barbora854 cize ziadna epilepsia autizmus nic? Mam velmi dobru kamaratku a ako cez kopirak-bucha si hlavku a tiez neake zmeny na mozgu-liecia epilepsiu aj ked epilepsia nie je potvrdena.

barbora854
autor
10. dec 2025
@toccara

@barbora854 cize ziadna epilepsia autizmus nic? Mam velmi dobru kamaratku a ako cez kopirak-bucha si hlavku a tiez neake zmeny na mozgu-liecia epilepsiu aj ked epilepsia nie je potvrdena.

@toccara nie nič .preslo to robila to asi z nudy

Strana
z2