icon

Budíte deti, keď majú vysokú horúčku?

petrapod
8. dec 2022

Ahojte. Chcem sa opýtať je viróza syn(8) má vysoké horúčku nezabral mu teraz ani Paralen mal 39,7 a manžel hovorí že ho mám nechať späť ja zas že sprcha . Tak som ho zobudila kleslo mu to po sprche na 39,3. Zaujíma či ich budíte. Ďakujem

simca06022011
9. dec 2022

@dodka6 37stupnova voda je letna... :D ja sa v 37stupnovej vode ani len nesprchujem, lebo aj ked som zdrava je mi studena :D (mame termostat tak viem cca aka teplota nam tecie...)

dodka6
9. dec 2022

@lasoli správne, voda nesmie byť ani studená, ani teplá. Nahrievať dieťa vo vysokých horúčkach je riziko.. mne príde veľmi zvláštne, keď nejaká maminka radí niečo, keď nie je pediater. Veď ide o deti!!

dodka6
9. dec 2022

@simca06022011 pozrite, ak ste zdravotník, môžeme sa o postupoch pri vysokých horúčkach U DETÍ baviť, ak nie, prajem pekný deň.

sono2
9. dec 2022

Tak ja som akurát googlila. Voda má byť chladnejšia o 3 stupne čiže keď 40 Tak 38 je právne. Je to také zvláštne. Ale je to tak!

dodka6
9. dec 2022

@sono2 dr.google👍

sono2
9. dec 2022

@dodka6 a čo je na tom? Ja som sa s Dr o tom nikdy nebavila, ty nepíšeš aké máš vzdelanie a mne mama robila len zábaly takže nemám skúsenosť. Uznávam tvoju odpoveď.

sono2
9. dec 2022

@dodka6 a čipky teda ako? Sú aj pre väčších?
Lebo ja som v at a 125g mexalen do 15 kg to také 3 ročne dieťa.

anjelicek26
9. dec 2022

@sono2 panadol su aj 250-ky cipky, v pripade nudze sa daju dat dva... to je aj pre velke dieta, co ti horuckuje a dajme tomu vracia celkom fajn riesenie. v DE ich tiez mame...tak snad aj v rakusku...

simca06022011
9. dec 2022

@dodka6 pani zdravotníčka "letná voda" nie je žiadna hodnota na to som chcela poukazat. A baviť sa tu budem pretože nenapísala si riadnu hodnotu ale navazas sa tu do niekoho zbytočne.
Je úplne jasné že si dieťa nedám do studenej vody aj kebyvsi mi to ako primárka čohokoľvek napisala ( co je studena voda?? 30stupnova pre 40 stupnove dieta urcite) akurát tak teplotný sok môže dostať. Preto ide do "normálnej"teploty vody a ta voda postupne chladne. 37stupnova voda je pre dieťa s horúčkou už dostatočne "studena". Skus si tu v ktorej sa dnes budes sprchovat odmerat...
Niekoho kto supne dieťa s teplotou do studenej sprchy ( robili to kedysi babky),by som v kľude označila za tyrana.

simca06022011
9. dec 2022

@sono2 sú 250g paracetamolove, nad 30kg sa dávajú aj dva ak treba

simca06022011
9. dec 2022

@lasoli odmerala si si niekedy vodu kt. Sa sprchujes??:D asi nie. A vidím ze veľa vás je takých:D Zdravé dieťa sa kúpe v cca 37 stupňovej vode, akože ho od mala varíme? Asi nie 🙂

petrapod
autor
9. dec 2022

@dadulkaf držím palce je to už dlho:(

katuskamala1
9. dec 2022

Kebyze mojho uprostred noci zobudim a dam do vane bude strasne plakat. Takze ja robim to, ze ochladim miestnost, odkryjem ho, zakryjem len nohy a davam mu vlaznou vodou obklady na celo a hrud, raz mi dr kazala i na hlavne tepny k slabinam, ale to som este neskusala. Mavame vysokanske horucky

ajush5
9. dec 2022

@dodka6 ako sa dá ublížiť dieťaťu vodou o 2-3 stupne nižšou ako je telesná teplota? Nejak mi to hlava neberie, prosím, vysvetli. Ja studené kúpele nerobím, je to podľa mňa nehumánne. Sama by som do takej vody nevliezla, nie do toho dávať dieťa. Ale u nás na teplotu zaberá nurofen. Keď sa stalo že nezaberal, zašlú sme na pohotovosť. Tak sa kľudni s výrazmi, keď nevieš ktorá bije

ajush5
9. dec 2022

@lasoli ja som napísala vlažná, nie chladná. Je to telesná teplota, čiže tu vodu by si nemala ani cítiť.

sono2
9. dec 2022

@anjelicek26 dik fajn.
Opýtam sa keď tak aj na sk! Dik

dadis
9. dec 2022

@ciernysokol Mojej robili rychlotest pcr (na covid, chripka a/b) v nemocnici a mala chrpiku typu A- ale vraj je aj dost covidu

lacibo
9. dec 2022

@petrapod jasne ze budim, treba znizit teplotu..u nas vzdy ked je este skoro na dalsi paralen, vyuzijeme teplu sprchu, potom rychlo utriet, obliect a naspat do postele..to je velmi ucinne

lacibo
9. dec 2022

@petrapod teda skor vlaznejsiu ako teplu vodu

ciernysokol
9. dec 2022

@dadis dakujem velmi pekne,pomohlo mi to.

lasoli
9. dec 2022

@simca06022011 ved sa pytam,37c voda mi nepride ale vlazna ani chladna ,skor tepla,rozmyslam ze v lete sme sa kludne mohli kupat aj v rieke s teplotou do 20.Cize 37C voda mi pride skor uz ako welnes,tepla a prihemna.Ale zasa s tym chladnutim ok len zasa kolko nevhas dieta s horuckami v teplej vide kym ochladne15-20 minut??Tak dlho by som necakala ja osobne .Skor by som volil vlazne zabaly alebo vlaznu sprchu.U nas sa skor osvedcili zabalytie lepsie zrazili teplotu ako sprcha.

ankare
9. dec 2022

@kittykat22 čipky sú bežne aj pre dospelých.

sono2
9. dec 2022

@lasoli s týmto zase súhlasím. Toto ja osobne by som nikdy nerobila, keď tak ten zabal a na ten má Byť 25 stupňová voda.
Tým, čo sa tu odporúča, by kľudne teda mohla urobiť zo zabalu 37 stupňovej, čo je nereálne.

filipka250
9. dec 2022

@petrapod aj moj muz je taky isty, ze nechaj spat, ved spanok lieci.
Necham pri nejakej 37. Inak budim kvoli krcom.

zuzuliennka1
9. dec 2022

@nellies1981 to je zas cosi vo vzduchu, aj moj 5r syn dnes zvysena teplota…
na noc som dala cipok, spi, budit ho nebudem, spi dve hodiny a za ten cas citim aj dotykom, ze ochladol, pekne dycha, cipok zabral, snad potiahne az do rana
musim zaklopat ale doteraz nastastie vyssie ako 38 nemal, inak by som budila tiez

cailinevelyn
10. dec 2022

@kittykat22 nielen malým deťom, pokojne aj dospelým, ale nie celotelové, stačia na 3 najteplejšie miesta tela - pazuchy, slabiny a cez hrudník

lavinis
10. dec 2022

@petrapod no ešte takú našťastie nemal, do 39 by som nebudila určite Pri vyssej asi ano

lavinis
10. dec 2022

@katuskamala1 teraz som čítala Pediatricka vyslovene neodporúča zabaly na čelo a slabiny

lb1984
11. dec 2022

@anjelicek26 súhlasím môj 63 ročný otec máva.

katuskamala1
11. dec 2022

@lavinis no moje deti mavaju vysoke horucky a toto mi radili na pohotovosti aj ich lekari takze ja necitam, ja radsej zavolam dr. Uz som tak volala nedavno, ked som nevedela dat rady s dcerou, na pohotovosť. Je ale uz normálne (zial!!) ze sa lekari nevedia zhodnut.