icon

Campylobacter

katarinka48
28. jún 2013

Ahoj zienky poradte mi co mam robit akurat mi volala nasa pediatricka ze malej z vyteru z konecnika zisti tuto bakteriu. Mala ma 14 mesiacov ako sa mohla nakazit? Mozu byt povodcom nakazy aj zvierata? Doma mame macky a psa moze to byt aj od nich? Lebo ze je to aj z kuracieho masa....ako sa to da liecit u takeho maleho dietata? Dakujem za vase odpovede

Strana
z2
melania1
9. jún 2018

necitala som predosle diskusie, my sme boli s tym v nemocnici s mojou 5 rocnou vlani. Mala hnacky s krvou v stolici. tak sme si polezali na infekcnom, ako pri rotaviruse a potom este sme mali kontrolny ster, potom uz bolo ok vsetko.

povuma
9. jún 2018

@jankall veď skús varené mäso...Dusenú hovädzinu, dusené morčacie. Ten by nemalo škodiť, ak už nehnackuje. Ak ju nepreháňa z jablka a z presnidavky, tak už by to malo byť ok. Vývar by som tiež už dala kľudne...

jankall
9. jún 2018

vdaka moc, .... ved toto že musím skúsiť, inak nezistím 🙂 a čo vajce? ked mi doktorka vravela v stredu že do zeleninových polievok bezvaječné cestoviny ale na druhú stranu može vianočku a neviem čo ešte ..keksíky bez plnky povedala ..ale všade tam zase vajcia sú, tak neviem čo teda či áno či nie napr. varené vajíčko na ranajky . a to dusené mäso by ste už robili normálne aj na oleji a cibulke či iba na vode?

povuma
9. jún 2018

@jankall vajcia sú ťažké, takže tie by sme dala také samotné neskôr (o týždeň), v jedle by som ich neriešila , kľudne dávaj.

. Mäso daj na varené najprv, druhý deň už kľudne na oleji ako si zvyknutá. Pozri, ak už nehnackuje, tak v priebehu 4-5dni by som prešla na normálnu stravu.

janula2511
12. aug 2018

Prosím vás ako dlho ste hnackovali pri kampilobakterii? Môj už 6 dní hnačka. Kolko stolic mali vaše deti za deň?

zara0201
12. aug 2018

@janula2511 ja ako dospela 2 tyzdne z toho prvy tyzden aj 7-10 x denne

janula2511
12. aug 2018

@zara0201 a co si brala?

zara0201
12. aug 2018

@janula2511 nic, lebo doktor povedal ze mi ATB zabiju posledne aj dobre bakterie v crevach. Odporucil mi len 4 poldeci domacej rychlo po sebe ☺. Ze to treba len vykakat. Brala som len probiotika. Inak z osobnej skusenosti- campylo je horsi ako salmonela. Vraj sa zvykne vracat lebo sa skryje pri zlcniku. Mne sa nevratil ale rozbita som bola strasne dlho.

janula2511
13. aug 2018

@jugolinka a prečo dostal atb?

tiffanytheo
2. okt 2018

@kixa127 ahoj aj my máme campylobacter už od 1 mesiaca sa s ním trápi malá... Nám kazali vysadiť umelé mlieko... Kojím ju ale od pôrodnice aj dokrmujem... Strašne mi plače od hladu čistý pavianizmus 😭😭 hnačky už nemá no doktorka stále že umelé nedávať. Zbavili ste sa niekto toho bacila aj keď dieťa papalo um?

kixa127
4. okt 2018

@tiffanytheo tak to má moc mrzí
Netuším my sme sa iba kojili
Prečo myslíš že je hladná že ju treba dokrmovat UM?
Inak nemyslím si že by UM malo mať vplyv na bacila

tiffanytheo
5. okt 2018

@kixa127 no ja navečer už nemám mlieko totiž... A ako dlho vam trvalo dokedy ste sa ho zbavili?

kixa127
6. okt 2018

@tiffanytheo aha 🤔
No týždeň sme strávili v nemocnici a bolo po ňom
Na neho vlastne stačia vraj iba probiotiká

viktoria46
19. nov 2018

@kixa127 ahoj tiez som s poolrocnou dcerou v nemocini zistili jej toto svinstvo ake ona ani horucky ani nezvracala nic a sme tu 4den a dnes jej maju zacat davat atb ,no tie stolice vidove krvave tak dufam ze sa polepsi

natlew94
19. nov 2018

@viktoria46 my tez sme mali pol roka ale v nemocnici sme vobec neboli. A mam krv aj horucky. Bralisme iba probiotika a 1 antybiotika. Ale te sme hned prestali davat lebo dostal alergiu.

viktoria46
19. nov 2018

@melania1 ahoj kolko ste lezali v nemocnici?my tiez lezime uz 4den hnacki ma uz 6sty den stale riedka s krvou

kixa127
19. nov 2018

@viktoria46 no dúfam že vám bude lepšie boli sme v nemocnici 6 dní a to nás pustili kôli tomu že mali plno
Tak držím palce

viktoria46
19. nov 2018

@kixa127 tak ste mali stastie,malej nasadili subamet na 3dni a uz len cakame ked bude stolica tuhsia hned nas pustaju domov

melania1
19. nov 2018

@viktoria46 fuuu.asi tyzden sme lezali...uz si to nepamatam moc

viktoria46
19. nov 2018

@melania1 dakujem ☺

Strana
z2