icon

Časté močenie dvojročného syna

salome51
9. mar 2016

Mamičky, možno je to hlúpa a zbytočná otázka, ale začala som môjho 2 ročného syna odúčať od plienok. Neberiem to zatiaľ nejako extrémne vážne. Skúšam nedať plienku a dávať ho na wc. Keď sa pociká tak sa pociká. Ale premýšľam nad tým či je v poriadku keď sa synček pýta cikať aj každých 5 - 10 minút. Vždy aj trochu vyciká. Akoby nevedel vycukať všetko naraz. Je pravda že aj veľa pije. No a potom máme aj veľa nehôd. Raz sa pekne pýta a potom sa nevypýta a pociká sa. Myslím si že tomu rozumie keď sa raz pýta a inokedy zas nie. Čo si i tom myslíte. Najmä o tom častom močení. Jasné že nečajám že hneď sa bude pekne pýtať a budeme bez behôd. Ďakujem za vaše skúsenosti.

pribinak
•
9. mar 2016

Deti maju menšiu kapacitu mechúra ako dospelý clovek, takze cikaju častejšie
Druha vec je, ze ak sa ti to nezdá, daj vyšetriť moč

katrinka8
•
9. mar 2016

@salome51 - ahoj, ono to môže byť aj tým, že je z cikania nie do plienky prekvapený, tak nevyciká všetko naraz. Možno aj to chce často skúšať... Neboj sa, to sa upraví, naučí sa vycikať všetko naraz 😉

maslenka47
•
9. mar 2016

@salome51 je mozne, ze sa takto s tebou hra na "cikanie" a ked tomu nebudes venovat vacsiu pozornost, tak s tym casom prestane. Ak vsak takymto sposobom cikava aj do plienky, tak potom to je rozhodne na navstevu urologie, pretoze moze mat problem so zadrziavanim mocu.

salome51
autor
•
9. mar 2016

@maslenka47 možno sa aj hrá. Veľmi sa mu páči po cikaní spláchnuť wc. Naozaj dúfam že nemá problém so zadržiavaním moču.

uzanka16
•
8. máj 2020

Ja mam teraz podobný problém so syncekom že sa mi zdá ze veľmi často sa pýta cikat, tiež odplienkovavam, dosť aj pije ale neviem co si mam o tom myslieť aj po pár minútach zzas, či to nevycika všetko ci co. Minule raz. Šiel von bez plienky a vydržal sa nepocikat 2 hodiny. Neviem co ssi myslieť o tom.

ann092
•
18. júl 2023

@uzanka16 dobrý deň, už prešiel nejaký čas od vášho komentu, ale ako ste to nakoniec vyriešili so synčekom ? Lebo ja mám doma zrejme to isté,veľmi často ciká, ďakujem

uzanka16
•
18. júl 2023

@ann092 prešlo to samé od seba, len momentálne má 6 rokov a máme naspäť nočné pomočovanie.