icon

Časté močenie u 7-ročnej dcéry

21. jan 2026

Ahojte dcerka mi dnes vecer behom 20 min šla močiť asi 12krat. Neviem, ci môže byt prechladnuta, alebo je to z psychického hľadiska. Keďže sa bála, že sa v noci popisa. Dala som jej brusnicovy sirup urinal. Nema ani bolesti, ani teploty iba to mocenie sme mali. Stretli ste sa s niecim podobnym?

alickapusinka
21. jan 2026

nemala vysoky cukor.

autor
21. jan 2026
@alickapusinka

nemala vysoky cukor.

@alickapusinka neviem preco?

pribinak
21. jan 2026

Časté cikanie je jeden zo symptomov cukrovky. Ale to by si si všimla napr že schudla je neustále smädná a hladná, unavená, vlasy jej padali, má výrazný zápach z ust, …

Toto je na vyšetrenie u pediatra. Môže to byt aj zápal močových ciest

autor
21. jan 2026
@pribinak

Časté cikanie je jeden zo symptomov cukrovky. Ale to by si si všimla napr že schudla je neustále smädná a hladná, unavená, vlasy jej padali, má výrazný zápach z ust, …

Toto je na vyšetrenie u pediatra. Môže to byt aj zápal močových ciest

@pribinak nie nic take nema. A krv jej brali na preventívke tyzden do zadu.

anonym_cd3c09
21. jan 2026

Môže byť prechladnutie a môže byť aj psychika. Keď šoférujem a je extrémne zlá premávka, že musím byť neustále v strehu, mám nutkanie na močenie aj čo 5 minút (kedysi som mala diagnostikovaný syndróm dráždivého močového mechúra; keď som zmenila prácu, ktorá ma nesmierne stresovala, močenie sa unormálnilo a trápi ma len v takých prípadoch, ako som uviedla vyššie). Ak má v škole náročné obdobie, môže byť vo veci aj to, aké tieto mrazy tiež mohli spôsobiť, že má prechladnutý mechúr. Pozoruj ju a podľa toho sa potom zariaď (či treba/netreba zájsť k lekárovi).

pribinak
21. jan 2026
@anonym_autor

@pribinak nie nic take nema. A krv jej brali na preventívke tyzden do zadu.

@anonym_autor tak našťastie ok. Tak potom buď prechladla, mocaky, alebo psychosomatika

Ráno prvý moč vziat k doktorke

outami
22. jan 2026

@anonym_autor môže byť, že to mala len v hlave, keďže sa nechcela pocikať, že mala také nutkanie. skús to odsledovať ešte dnes a keď bude chodiť veľa na wc tak choď s ňou k doktorke alebo kúp papieriky na moč a nech ociká a zistiť, či má niektorú hodnotu zlú, či je prechladnutá

alickapusinka
22. jan 2026
@anonym_autor

@alickapusinka neviem preco?

@anonym_autor no mne tak začala cukrovka. A nie hned mi neukazalo až po 7 odbere.

autor
24. jan 2026
@alickapusinka

@anonym_autor no mne tak začala cukrovka. A nie hned mi neukazalo až po 7 odbere.

@alickapusinka ale mala si aj iné príznaky?

alickapusinka
24. jan 2026
@anonym_autor

@alickapusinka ale mala si aj iné príznaky?

@anonym_autor zo začiatku len strašny smäd a chodila som na wc aj 10 krát a viac za noc boli noci čo som absolutne len vyčerána bola z toho že som sa v noci nevyspala.Potom jedneho dňa v kete v júli pred 3 rokmi som odpadla vzala ma záchranka a v nemocnici mi zistili cukor 33.Dali mi lieky na odvodnenie lebo som mala takmer utopene obličky v moči odtiekol moč na komplet možno 15 minút som sedela na wc v nemocnici. A výsoky tlak cez 180. A očistili mi jednorozovo krv zo žily do žili. Dyalizačný prístroj. Poslali ma potom z enmocnici po 10 dňoch do endokrinologickeho ústavu do Lubochne a potom už ma riešila diabetologička. Tam mi nastavili liečbu podľa odberov krvi beriem len lieky ale kombinaciu viacerich. Nie každý cukrovkar si picha inzulín pri 2 niektorí ano ale niekto nemusi to podľa krvných výsledkov urči diabetologička. Tak preto píšem preto sa cukrovka vola tichý zabijak.Mám dvojkovu beriem 12 liekov na deň.Odvtedy mám dobre ale už to môže byť príznak. A predstav si bola som pár dni predtým na preventivke a nič absolutne nenasvedčovalo tomu že by to mala byť cukrovka.Ostala aj obvodna veľmi prekvapena. Glukomer sa da kupiť aj pružky v lekárni a treba jej premerať.Aspoň každy deň raz.Rieš to lepšie by bolo ak by to bolo len prechladnutie hej ako cukrovka.Ale radšej predisť veľkým ťažkým problémom že to dáš skontrolovať.Mám aj kamarátku ktorej sa minuleho roku narodila dcérka a po dvoch dňoch jej zistili cukrovku a nema ešte ani rok a dostava inzulin jej musia pichať.

autor
24. jan 2026
@alickapusinka

@anonym_autor zo začiatku len strašny smäd a chodila som na wc aj 10 krát a viac za noc boli noci čo som absolutne len vyčerána bola z toho že som sa v noci nevyspala.Potom jedneho dňa v kete v júli pred 3 rokmi som odpadla vzala ma záchranka a v nemocnici mi zistili cukor 33.Dali mi lieky na odvodnenie lebo som mala takmer utopene obličky v moči odtiekol moč na komplet možno 15 minút som sedela na wc v nemocnici. A výsoky tlak cez 180. A očistili mi jednorozovo krv zo žily do žili. Dyalizačný prístroj. Poslali ma potom z enmocnici po 10 dňoch do endokrinologickeho ústavu do Lubochne a potom už ma riešila diabetologička. Tam mi nastavili liečbu podľa odberov krvi beriem len lieky ale kombinaciu viacerich. Nie každý cukrovkar si picha inzulín pri 2 niektorí ano ale niekto nemusi to podľa krvných výsledkov urči diabetologička. Tak preto píšem preto sa cukrovka vola tichý zabijak.Mám dvojkovu beriem 12 liekov na deň.Odvtedy mám dobre ale už to môže byť príznak. A predstav si bola som pár dni predtým na preventivke a nič absolutne nenasvedčovalo tomu že by to mala byť cukrovka.Ostala aj obvodna veľmi prekvapena. Glukomer sa da kupiť aj pružky v lekárni a treba jej premerať.Aspoň každy deň raz.Rieš to lepšie by bolo ak by to bolo len prechladnutie hej ako cukrovka.Ale radšej predisť veľkým ťažkým problémom že to dáš skontrolovať.Mám aj kamarátku ktorej sa minuleho roku narodila dcérka a po dvoch dňoch jej zistili cukrovku a nema ešte ani rok a dostava inzulin jej musia pichať.

@alickapusinka no piatok som niesla moc do lábaku tak uvidim pondelok vysledky. Cukor sa dá vyšetriť aj z moču.

senta_sofia
24. jan 2026

@anonym_autor priklanam sa k psychike, ak by to bol mechur, minimalne by ju stipalo. Kup si v lekarni pruzky na moc, to si vies aj doma orientacne pozriet - cukor, bielkoviny, krv, ketony

alickapusinka
24. jan 2026
@anonym_autor

@alickapusinka no piatok som niesla moc do lábaku tak uvidim pondelok vysledky. Cukor sa dá vyšetriť aj z moču.

@anonym_autor dá ale predsa glukomer ukaže lepšie.