Časté odgrgávanie a nechuť do jedla ročného chlapca
Mile mamicky dufam ze mi budete vediet poradit. Maly bude mat rok, je stale kojeny, prikrmovat sme zacali po ukoncenom 6. mesiaci. Papal krasne ukazkovo ale. .. Prisiel den kedy prestal. Neviem co sa stalo. Su tomu uz 3 mesiace co nepapal zeleninu a maso proste obed. Nechce. Ochutna jednu lyzicku pripadne ani neochutna a koniec ani usta neotvori a hlavu da do druhej strany. Jedine co zje tak to je trosku peciva, hrozno, banan, ovsenu kasu a to je vsetko ale aj na tieto potraviny musi mat den a naladu. Doktorka povedala ze ho mam nechat vyhladovat ale ako? A ani nechcem. A zaspava mi na prsniku aj doobedu aj poobede aj vecer. Koji sa teda pred prvym doobednajsim spankom potom ked sa zobudi nic neje az kym nejde opat spat poobede co je cca 4 hodiny od zobudenia. Podla mna uz tato doba sama o sebe je dost dlha a nie este ho mam nechat vyhladovat. Od minulej poradne aj schudol 40 g. Nie je to vela ale mal by priberat a nie chudnut proste je to z toho ze nic neje. Nechce ani mixovane, ani kusky, ani solene, nesolene, ani kupovane, ziadne, nic nechce ☹ neviem kde je chyba.. Mozno v nom lebo aj dost casto odgrguje. Doktorke som to zabudla povedat. Mozno by zmenila nazor na vyhladovanie a dala by nas niekam na vysetrenie aj ked sa toho bojim. Chcem sa vas preto opytat ci neviete preco mi nechce jest, preco odgrgava a ci to moze mat nejaky suvis? Dakujem pekne
@anjelik87 ahoj určite to povedz doktorke... 😉 ...mala by ho poslať na gastro vyšetrenie ......tam to spomeň že sa mu grgá a často......nezabudni 🙂 ....možno má veľa kyseliny ... 😕 .......skrytý reflux.........ak by ti mohla detská doki predpísať zatiaľ sirup na papanie.....Peritol......možno na chvíľu pomôže......určite s ním choď hlavne ak odmieta stravu už dlhšie a nebol chorý
môj syn pred 1vým rokom tiež odmietal jesť, neskor odmietal aj kojenie,prisal sa až keď skoro spal, v tomto veku by dieťa malo pribrať 150-200g, môj pribral za 2 mesiace 50 g. S tým vyhladovaním ako rada od odborníčky to je fakt sila, náš pediater nám poradil sa objednať na gastro pre neprospievanie, lenže tam nás chceli objednať až o 3 mesiace, tak mal predpísané Nutridrinky -boli pre neho dosť ťažké na žalúdok, keď ich pil večer zvracal,tak som mu ich dávala ráno,vypil najviac 70 ml počas celého dňa. Ale potom sa nejak pomaly rozbehol v jedení . Počas jedla musel zabudnúť, že je, hral sa, čítal knihy, spievali sme,všetko možne, jedol po lyžičkách. Neviem s čím to malo súvis, že nejedol a potom postupne začal,ale zuby začali vychádzať až v polovici 11 mesiaca. Veľa trpezlivosti a skoré vyriešenie problému.
zmenit pediatricku 😒 a skusit vysetrenia na parazity, obrnit sa trpezlivostou a neprivodit zlym pristupom dietatu poruchu prijmu potravy uz v utlom detstve. drzim palce 🙂

@anjelik87 moj takisto neje takmer nič...ozaj a nemal dajaku virozu -chorobu? lebo moj mal a už týždne uplne ignoruje jedlo