icon

Časté odkašliavanie 5 ročného syna

luka21
13. aug 2015

Ahojte mamičky,aj nemamičky som strašne zúfalá ☹ mám 5.roč.syna a už od vianoc mi stále jak keby odkašliava,zo začiatku to robil iba sem tam ale v posledných mesiacoch to robí čím dalej viac a viac,niekedy nemôžeme ani tv pozerať v klude,pripadá mi to jak keby mal niečo v krku a stále ho to núti jak keby odkašlať.Ale on stále tvrdí že ho nič nebolí a ani neškriabe a ked ho stále napomínaqm nech to už nerobí tak sa mi rozplače a tvrdí mi že jeho to stále nuti robiť a nemôže stým prestať.Už aj predavačky pri pokladniach ked sme na nákupoch tak sa ho pitajú že či je chorí 😖 .tak si to asi viete predstaviť.Ked to začal robiť iba sem tam tak som bola sním u lekárky a ona povedala že je to zlozvyk,že to prejde,ale ked mi to začal robiť viac a viac tak som šla ešte raz a prosila ju že nech ho aspon niekam stým pošle nech ho vyšetria prečo to robí,lebo na zlozvyk mi to nepripadá tak nakoniec nás poslala nosno-ušno-krčnému a ten mu zistil pri rengene hlavy že hnis na nosných dutiniach tak nam dal antibiotiká a nahrievali sme nad lampu a on povedal že to teda robí stoho ale ked sme po 2.týž.isli na kontrolu povedal že už to má v poriadku tie dutiny ale to odkašliavanie robí stále tak nám poradil nadparovať a klochtať vincentku a robili sme ale že by som videla nejaké zmeny tak to nie už neviem čo mám robiť nestretli ste sa niektorá stým v živote,budem vám s celeho srdca vďačná za každú dobrú radu a pomoc ked nam stoho pomôžete DAKUJEM 🙂

daakotaa
31. okt 2019

@blableblu ideme na alergologiu, tak som zvedava. Zistila som ze cez leto nekasle...zacne to prvou chorobou na jesen a skonci to na jar.

blableblu
2. nov 2019

@daakotaa presneeeeeeee total ako u nás vždy keď ochorie potom ta choroba doznieva takto dlhodobé odkasliavanie a cez leto nič

modrookalienka
4. jan 2020

@luka21 ahojte prispevok sice uz takmer 5ty rok stary, luka rada by som sa ta opytala ako ste z tie roky postupili s tym kaslom. Aj my mame momentálne neustaly drhnuci kasel, uz nam dospelým to vadi počúvať nie to este keby sme kaslat mali.. Malemu kasel zacal v období 3,5roka v skolke a trva stale.. Takmer uz 3 roky sa to s nim taha.. Raz slabsie raz intenzivnejsie. Na orl nam v tej dobe povedali vyber mandli nosných ale nedala som nakoľko sme zasli aj k druhej dr orl a povedala ze nie je to vôbec potrebné.. Na plucnom nalez ziadny, u alerg. Tiež nic ale nasadila spiromon no ci by nejaj zaberal nemala pocit. Dosla doba ked sa kasel zmiernil a iba sem zam zatiahol zadny hlien akoby tiež zlozvyk.. No teraz v novembri pred koncom roka ochorel.. A opat sa to a nim uz vyse mesiaca taha co stale pokasliava a iz som zufala. Aj u nasej dr boli no nič.. Fakt pre nas rodicov je to nepríjemné ked sme taky bezbranný bezpomoci pre to dieťa v tychto ich stavoch..

martinkaxp
4. jan 2020

@modrookalienka ja osobne by som nasadila lieky na vykasliavanie, antihistaminika a plus hormonalny sprej do nosa (nasofan, nasonex, avamys), nie do pluc. Vsetko je to na predpis, ci uz alergolog alebo na orl. Alebo aspon antihistaminika do nosa, allergodil, to predpise aj pediater. Horne dychacie cesty su velmi uzko spojene s dolnymi, on nemusi nic vyfukat, ani neciti, zeby mal sople, su strasne riedke, ako voda a zatekaju. Fakt, nic prijemne. Ja som alegik a bez sprejov do nosa by som sa drhla cely rok s malymi prestavkami. Spreje do pluc nepouzivam, astmu nemam. To, ze kasle, este neznamena, zeby to mala byt astma. Hoc to tak moze posobit. Neviem, ci mu zistili nejaku alergiu, ale skusila by som toto.

8ala8
10. máj 2021

@modrookalienka dobry den mozes sa spytat ako ste dopadli s kaslom ? prisli ste na to cim to bolo?

moosh
11. júl 2021

@luka21 prosim vas, syn 4 r si tiez takto odkasliava.je to nonstop, uz sme z toho na nervy. Mudr Len sirupy dava na kasel,ale nepomahaju. Nie je to hlienovity kasel,skor suchy. Co vam pomohlo? Z coho bol ten kasel?

sunnyday1111
11. júl 2021

@moosh môže byť aj reflux, z krvi treba vysetrit aj chlamýdie a mykoplazmy
Alergia? Zhoršuje sa to sezónne? Kašle aj v noci?
Netreba zabúdať na psychogenny kasel, kedy deti upozorňujú na seba a vytvoria si akýsi “zvyk”

vojkri
11. júl 2021

@luka21 u nas to bol reflux..tiez mi chceli povedat ze tik ale lieky na reflux zabrali..ma aj alergiu ale vyslovene ju drazdilo v krku ..takze moze byt hocco..ja uz som ju skoro vidiet nenohla strasne to liezlo na nervy .vkuseeee to robila chudatko

moosh
11. júl 2021

@sunnyday1111 Chlamydie potvrdene bral ATB 3 tyzdne, kasel taky isty - ziadala som kontrolny odber vraj je to este skoro je cca nieco vyse mesiaca po ATB. Obavam sa aj toho zlozvyku - napriklad ked pozera rozpravku tak to nerobi..ako vsak potom ten zlozvyk riesit? Prejde to samo?

moosh
11. júl 2021

@vojkri my sme uz mimo z toho, robi to nonstop. Uz aj nas vyhodili z takeho muzea,Lebo furt pokasliaval. Reflux zistili na gastre? Alebo kde ho potvrdenili prosim? Musim ziadat u pediatra vymenne listky,Lebo takto sa fungovat neda 😒

lailaveve
11. júl 2021

@luka21 nemoze mat reflux?moj syn to ma zhorsene ked poje viac mliecnych veci,tak sa mu to zhorsi....a ma reflux...ta kyselina totiz "drazi a natravuje"trubicu a to potom drazdi cloveka ku kaslaniu i ked nema ziadnu virozu ani nic podobne cize po tejto stranke je clovek zdravi

vojkri
11. júl 2021

@moosh ano my sme boli na gastro na ultrazvuk

sunnyday1111
11. júl 2021

@moosh
@vojkri

Tak malé deti netreba traumatizovat ďalšími vyšetreniami, navyše kým vás objednajú na gastro, to potrvá 🙂

Skúste si dať predpisat Helicid a to dávať na reflux

Navyše reflux u tak malých deti na usg ani nevidno, jedine u dojčiat a gastrofibroskopia je zbytočná

Odber na chlamýdie kontrolný netreba robiť 🙂

PS.: som detska lekárka 🙂

mata2307
11. júl 2021

@sunnyday1111 dobrý večer mám 1 ročného synčeka q tiež u vyše mesiaca mi kašle . Vlhký kašeľ hlienisty brali sme aj antibiotiká nepomohla solmucol nepomáha bronchipret nič teraz máme tiref zelený je to dráždi cez deň v noci a počuť ako si odkasle. Sme už zúfaly ťažko sa nám to počúva čo by ste nám poradili.

sunnyday1111
11. júl 2021

@mata2307 ma aj soplíky? Ak áno, akej sú farby? Odsavate ich? Niekedy aj vyzvracal hlieny?

kikulienkadd
11. júl 2021

Ahoj,môj starší syn si takto odkašliaval ako škôlkar, išla som s ním k lekárke a tá hneď po prvom zakašľaní povedala,že podľa nej je to tzv.zvykový kašeľ. Samozrejme ho vyšetrila, nič iné nenašla. Trvalo to asi ¾ roka kým si od toho odvykol, upozorňovali sme ho,aby nekašľal, hneval sa na to,ale prešlo to. Držím palce, nech to vyriešite, či je to choroba alebo zlozvyk🍀

vojkri
11. júl 2021

@sunnyday1111 ako pani doktorka mate urcite viac skusenosti a suhlasim s tym ze na gastro sa asi bude cakat. Zavisi od mesta a pani doktorky. My sme si neboli isti co im vlastne je tak som nechcela davat detom lieky ak som si nebola ista. A tiez som to brala tak ze usg neboli a nie je invazivny. U nas sa dalo objednat aj len na usg a na gastro az potom ked sa to potvrdilo ked pani doktorka zostovala preco (ci tam nie je nejaka potravinova alergia).

mata2307
11. júl 2021

@sunnyday1111 zo začiatku mal ale teraz už nie odsávala som . Nie nezvracal mi. Povedali nám ze to zúbky sa tlačia.

modrookalienka
12. júl 2021

@8ala8 ahoj, malemu kasel prešiel minulý rok az, tj mal 6 a pol roka a nastalo to počas prvej vlny pandémie korony.. Tesne pred tym vo februári ochorel následne liečba atb a ked prestali chodiť do školy družiny a ostali sme vyse 2 mes doma žiadny kolektív proste to nejak utalo.. Ani si neviete predstaviť ako som tomu rada. Lebo celú škôlkalkarsku dobu nam pokasliaval..

sunnyday1111
12. júl 2021

@mata2307 keď sa tlačia zúbky môže byt dieťa viac zahlienené ale podľa mna ste prekonali infekt ktorý bol prelieceny antibiotikami a teraz sa už len musí zbaviť pozatýkaných hlienov, je dôležité si uvedomiť, že tak malé dieťatko sa omnoho ťažšie zbaví hlienov ako dospelý, ktorý ich vykašle a vypľuje, môžte skúsiť ešte Prospan sirup, s tým mám ja skvele skúsenosti, je prírodný z brectanu + fenistil 3x denne, žiadne sirupy ktoré sú na vykašliavanie nedávať pred spinkanim, lebo potom ho budem dráždiť na kasel aj večer a počas noci

mata2307
12. júl 2021

@sunnyday1111 ďakujem pekne skúsime . Pekný deň prajem

labocca
7. nov 2021

@luka21 dobry den sice starsia tema ale my riesime tento problem uz tiez dlhodobejsie.
Co vam nakoniec pomohlo?
U nas je to tiez striedave.,vzdy to trvalo par dni a potom pauza...ale tento posledny tyzden uz hadam vkuse. Boli sze aj na neurologii?
My sme boli aj na alergologii,ma potvrdene alergie ale mam pocit,ze lieky nezaberaju. Ako mu mozem este pomoct?

moosh
11. nov 2021

@labocca u nas to bol zlozvyk pravdepodobne..prestalo to zo dna na den

olisia
11. nov 2021

@luka21 moja to tiez robi.. ona zas mala pred 2 rokmi uraz a zacalo to ako psychogenny kasel a jej to zostalo ako tyk.. je to na nervy ja viem 😀

krista5
13. dec 2023

@sunnyday1111
@sunnyday1111 dobrý deň prosím za akú dobu zaberie helicid. Môj syn takto kašle už 2 mesiace má zistený reflux zo slinoveho testu od včera dávame Helicid ale zatiaľ sa mi to zdá ešte horšie a celá rodina sme z toho už zufalí. Ďakujem za odpoved

susanna3010
12. mar 2024

@luka21 Dobrý deň, mám tiež 5 ročného syna a začal robiť úplne to isté odrhavat, boli sme u alergologicky, zistila alergiu na pele ale na to odrhavanie mi povedala že je to zlozvyk, no tiež sa mi to nezdá ako zlozvyk

zuzka0601
28. dec 2024

@zaneteckah dobry deň, viem že to je dávno ale zistili ste čo to bolo? Môj 5 ročný syn strašne odrha ale nonstop 🙈

zuzka0601
28. dec 2024

@susanna3010 dobrý deň prosím vás prestal to syn robiť? Alebo ako to dopadlo? My sa teraz trápime s tým istým

zaneteckah
28. dec 2024

@zuzka0601 dobrý deň môžete mi zavolať 0907774456

luka21
autor
28. dec 2024

@zuzka0601 zdravím nám povedal nakoniec alergolog že to má zadnú nádchu a vlastne ho dráždi na odrhavanie lebo jemu prevažne sopliky zatekali a nie vytekalia prevažne to robil od jesene do jari