Časté teploty u 4,5-ročnej
Dobrý deň, dcére sa od januára vracajú teploty. Cca každý mesiac niekedy aj po 2 týždňoch,v júni bude mať 5 rokov. Už mala medzi tým streptokoka stafilokoka teraz naposledy mononukleozu. Teploty okolo 38 zvláda velkom dobre aj sa hrá aj papá niečo. Som z toho veľmi nešťastná neviem prečo sa jej to stále takto vracia mate s tým skúsenosti? Ďakujem
Aj moja tak mala, niekedy sme to len s liekmi proti teplote zvládli doma, inokedy antibiotika. Tiež aj ten streptokok, aj nieco ako sarlach (nevedeli presne) a podobne. Najhoršie bolo, že keď mala teploty, tak málo jedla a po vyzdraveni bola slaba, dva týždne ok a zas ju niečo takú oslabenú "napadlo". Ja som je v tom obdobi dávala tie probiodrinky, aby pribrala. Od šiestich narodenín už je prevažne zdravá.
Skus kuknut na PFAPA ako sa hore spomina...syn s tym bojuje uz 6,5 roka ...bud ti to pediatricka potvrdi,ale imunoalergolog...ak ma pravidelne horucky a trvaju az 3-4dni a nezabera jej paralen ani brufen,tak moze to byt PFAPA...
@alenamihal práveže lieky jej tak po hodine zaberaju ale vždy sa sťažuje na bolest noh hrdla bruska , teraz ma dosť uzliny alebo mandle na hrdle zdurene co som jej nahmatala
a lekari co na to? odbery krvi boli robene? ci tam nie je zvysene ASLO alebo protilatky na EBV?
@luuvr požiadala by som o odber krvi
@alenamihal prosim, mali ste pri teplotach aj zvysene crp?
@christie11 u nás bolo zatiaľ raz 87 a po cca mesiaci 130 crp
@luuvr môj syn to takto mával, volá sa to chronická horúčka. Niekedy úplne bez sprievodných príznakov. On mával ale veľmi vysoké horúčky na ktoré nezaberali ani lieky na zníženie horúčky. Raz na pohotovosti mi bolo povedané, že mám vyskúšať podať prednisonový čípok 2x denne 3 dni po sebe. Už po prvej dávke ako keby uťalo, nebolo treba ani žiadne ďalšie lieky. Syn mával v čase horúčky aj veľmi vysoké CRP, po podaní prednisonu a kontrole CRP mu o deň- dva hodnoty výrazne klesli… raz mal CRP 260 a po podaní prednisonu na druhý deň CRP 120…po pár dávkach v čase chorôb to samé odznelo a už vôbec nemáva také teploty
@alenamihal prosim, mali ste pri teplotach aj zvysene crp?
@christie11 my sme mali velmi vysoke crp najvyssie bolo 210 a aj horucky boli 40-41C ..prve roky boli horor...teraz sme na liecbe ,tak klop klop zmena o 360 st...
@alenamihal práveže lieky jej tak po hodine zaberaju ale vždy sa sťažuje na bolest noh hrdla bruska , teraz ma dosť uzliny alebo mandle na hrdle zdurene co som jej nahmatala
@luuvr syna boleli klby ,svaly,stale len lezal..do toho bolesti bruska a zimnica..bol dost podrazdeny..po case sa menili priznaky bolesti hlavy,nejedol a len spal..hrdlo mal vzdy len troska chytene -cervene...
@luuvr môj syn to takto mával, volá sa to chronická horúčka. Niekedy úplne bez sprievodných príznakov. On mával ale veľmi vysoké horúčky na ktoré nezaberali ani lieky na zníženie horúčky. Raz na pohotovosti mi bolo povedané, že mám vyskúšať podať prednisonový čípok 2x denne 3 dni po sebe. Už po prvej dávke ako keby uťalo, nebolo treba ani žiadne ďalšie lieky. Syn mával v čase horúčky aj veľmi vysoké CRP, po podaní prednisonu a kontrole CRP mu o deň- dva hodnoty výrazne klesli… raz mal CRP 260 a po podaní prednisonu na druhý deň CRP 120…po pár dávkach v čase chorôb to samé odznelo a už vôbec nemáva také teploty
@bijuuska vec je taka,ze prednison je super na horucku,ale ak je dieta chore ,ale lezie nieco na neho,tak potlaci alebo zastavi tu chorobu na cas a ona potom prepukne neskor...
@bijuuska vec je taka,ze prednison je super na horucku,ale ak je dieta chore ,ale lezie nieco na neho,tak potlaci alebo zastavi tu chorobu na cas a ona potom prepukne neskor...
@alenamihal áno, môže byť. Ale v našom prípade to boli vyslovene len horúčky niekedy. Teraz už našťastie také stavy nemáva. My sme teplotu museli riešiť aj prednisonom nakoľko keď mal veľmi vysoké dostával febrilné kŕče. A za mňa radšej prednison ako týždeň teploty aj cez 40…
@christie11 my sme mali velmi vysoke crp najvyssie bolo 210 a aj horucky boli 40-41C ..prve roky boli horor...teraz sme na liecbe ,tak klop klop zmena o 360 st...
@alenamihal na akej ste pros liečbe
@alenamihal na akej ste pros liečbe
@luuvr uz 2r na kolchicine..predtym denerel,ale nezabral vobec..a pri horuckach prednison

Syndróm periodických horúčok - PFAPA syndróm? ZS