icon

Často unavené 7 mesačné dieťa

20. mar 2022

Ahojte. Idem si po skúsenosti. Moja malá mala vždy obdobia keď spala menej a niekedy viac. No teraz mi má vydržať byť hore 3-4 hodiny ona už začne byť skorej unavená ... kym je hore je veľmi hravá toči sa kotúľa sa skúša loziť... papá pije ciká kaká pravidelne...v noci sa nám začala budiť.. možno zúbky .... mám to riešiť či stresujem zbytočne?? Lebo je pravda že teraz má aj možno narušený system lebo posledne chodime často autom alebo kočikom do mesta riešiť papiere okolo nového bývania a tak... kým je hore sa smeje hrá sa ale skoro ju chytí únava :/

luccija
20. mar 2022

Prečo Ti má vydržať hore?🙂tak už je aktívnejšia žiada sa jej viac spať, bolia ju asi zúbky veď nechajte tie deti žiť🙂

mamkalentedkova
20. mar 2022

Prečo by mala byť 3-4 hodiny hore ? Lebo to píše nejaká tabuľka ? Moja 8 mesiacov a tri týždne ..ráno vstáva okolo pol 6 a o pol 8 už chce ísť spinkať..niekedy si pospi aj dve hodinky ...potom potiahne aj tri hodinky ,kým je zas unavená ...vôbec neriešim žiadne tabuľky .Poznám svoje dieťa..vidím ako sa správa ,že sa pekne hra,dobre papa ..keď je unavená,neriešim ,koľko je hore ..proste ju uložím spať...

autor
20. mar 2022

@mamkalentedkova áno ani ja by som to dáko neriešila ale ona pred tým nebola takýto spachtoško..áno,chapem.menia sa deti ale je to u nej čudné :( v ničom inom nie je iná len toto spanie..

dzulli1980
20. mar 2022

Treba dať spraviť krvný obraz, či nemá málo železa ... u nás to bol dôvod zvýšenej únavy.

poslednepogo
20. mar 2022

Viac sa hýbe, preto sa unaví

stanzi
20. mar 2022

Preco by mala vydrzat hore tak dlho? Sama pises, ze mala obdobia kedy spala menej a kedy viac, mozno prave teraz ma to ked potrebuje viac spat 🙂 Ja mam inak tiez 7 mesacnu a 4 hodiny bdenia teda nehrozia ani zdaleka, a niekedy nevydrzi ani tie 3…

mamkalentedkova
20. mar 2022

Možno sa viac hýbe..viac vnemov vníma ..tak je viac unavená

ls85
20. mar 2022

Tak nas nevydrzi v ziadnom pripade 4 hodiny v bdelom stave, to mi asi od nervov a unavy zniesol zo sveta. Chodi cez den spinkat kazde 2, maximalne 3 hodiny. V noci sa casto budi, idu mu zuby, uz ma 4. Cez den je z toho tiez mrzuty a väcsinu casu na rukach. Ak sa ti zda, ze spi viac, daj jej zobrat krvny obraz, mozno ma menej zeleza. Ale podla mna je uplne ok, ked 7 mesacne dieta nebdie 4 hodiny.

marianarem
20. mar 2022

Moj tiez nebol v tomto veku hore 3-4 hodiny. Ale ak mas blby pocit a zda sa ti ina ako bezne, tak zavolaj radsej lekarke. V tomto veku dieta nepodava ziadne informacie, mama ma k dispozicii len pozorovanie a intuiciu, ak ti na zaklade nic nieco nesedi, radsej zavolaj.

mogaa
20. mar 2022

máš uplne normálne dieťa....je normálne že dieťa dlhšie spí napr.keď schytalo nejaký vírus a telíčko s ním bojuje....pritom nemusí mať ani teplotu ani nič...alebo horšie spinká v noci a žiada sa jej to dospať počas dňa....u detí sú takéto zmeny bežné...naša napr. v 7-8mesiaci uplne zmenila režim a v noci sa jej nechcelo spať, potom ráno ťahala naozaj dlho....zaspávala až okolo jednej druhej ráno, do vtedy mohla mať aj zhasnuté svetlo aj tichučko, jednoducho nezaspala....takže v tom čase v noci naozaj tie 4hodiny hore byť vydržala😉

ls85
20. mar 2022

@mogaa presne toto mame teraz my. V noci sa napr. o druhej zobudi a aj 2 hodiny nespi. Hoci svetlo nezapnem a som takmer ticho, mrvi sa v postielke, blaboce a nespi 🤷🏼‍♀️ Ked zacne mrncat pestuje sa a takzo dokolecka uz niekolko noci.

euka210
20. mar 2022

Mozu byt zubky, viac je fyzicky aktivna tak potrebuje viac spat, moji v takom veku 6mes spali 3xdenne pol hodiny a mohla som sa potrhat aby spali viac. Zmenilo sa to okolo 10mes.
Jedine co ine kvoli unave, tak moze mat malo zeleza...to poriesi krvny obraz zobraty z prsta...u nas tak teda robia.

lulinqa
20. mar 2022

Ak je môj 11-mesačný hore 4 hodiny tak je KO 😀 nerieš, keď chce spinkať nech si oddýchne 🙂

autor
21. mar 2022

Ďakujem za odpovede. Budem sa snažiť byť menej panická mater🤣