Cefzil - zhoršený kašeľ, zvýšená teplota

31. mar 2024

Ahojte, dcérka už 4 týždne chorá, začalo to soplikom, bolesťou ucha po vyše týždni dostala atb keďže sa to zhoršilo, už bola na tom ako tak dobre, atb berie od pondelka a od piatka sa jej veľmi zhoršil kašeľ, doslova kašle každú minútu, dnes mala aj zvýšenú teplotu, naozaj už neviem o co by mohlo ísť. Samozrejme ak to neustupi ideme na pohotovosť.

dzulli1980
31. mar 2024

A aj jej Dr. robila CRP, keď dostala ATB? Výtery z nosa, z hrdla jej robili? ... či len tak z brucha dala Dr. ATB? Pokiaľ je dieťa 4-týždne choré, minimálne výtery už malo mať urobené ... darmo dostala ATB, pokiaľ má v nose/hrdle nejakého bacila a ten je na Cefzil rezistentný ... proste nepomôže, nevylieči.

autor
31. mar 2024

@dzulli1980 robili jej výter aj crp, v nose mala baktériu.

janage
31. mar 2024

No vzhľadom na rozšírenie čierneho kašľa v poslednom období by bolo fajn zobrať krv. Plus to môžu byť aj chlamýdie, mykoplazmy a podobné infekty, ktoré vyterom a crp nezistis.

janage
31. mar 2024

Inak dočasne zlepšenie po prvej fáze je jedným zo znakov čierneho kašľa. Nemusí to samozrejme byť váš prípad. Ale išla by som s tým k dr.. Do utorka ďaleko ak ju takto dusi.

Ak je kašeľ dusivy, že lapá po dychu ja by som asi aj urgent zvolila. Neviem ci na pohotovosti urobia odber krvi a prípadný rtg plus koľko sa z tej krvi čaká na výsledok.

Nepostrehla som či dieťa bolo 4 týždne choré či už 4 týždne aj kašle alebo kašeľ začal až teraz pred sviatkami.

autor
31. mar 2024

@janage na začiatku kaslala potom už menej a teraz sa to rapídne zhoršilo.

janage
31. mar 2024

Volala by som pohotovosť, popísala stav.
U nás taký dlhotrvajúci kašeľ boli chlamýdie v 1.rocniku.
Priprav sa na otázky typu či je kašeľ vlhký, suchý, či môže v noci spať, či nepíska pri dýchaní....či môže dýchať alebo sa vyslovene dusí, že lapá po dychu...či sú prítomné hlieny, koľko akej farby a konzistencie či vykasliava
Nasmerujú ťa.

rejka7
31. mar 2024

Za mna cefzil je nie dobre atb, som bola chora a crp som mala 17, Dr.mi dala cefzil a pomohlo mi to tak na den a potom este horsie, bola som znova u zastupujuceho doktora, crp bolo v norme, ale bolo mi fakt zle, tak mi dal penicilinove atb augmentin to asi bol a super mi to zabralo. Inak dcera mala vtedy sarlach, a streptokoky v hrdle a cefzil toto nelieci.

autor
31. mar 2024

@rejka7 dcérka mala stafylokoka epidermis ci ako sa píše, vraj je neškodný.

janage
31. mar 2024

Ako ste dopadli?