icon

Celoročný upchatý nos u päťročného

miruskamy
30. apr 2025

Má niekto prosím skúsenosť s celoročným upchatým nosom, zadné sople ktoré stekajú iba dozadu, nevysmrká nič, v noci strašne chrápe už dva roky. Kolobeh ORL 2-3x behom roka na mandle v poriadku, na alergii nám z krvi povedali že žiadne alergie čo nás dorazilo, lebo sme boli v tom že alergia na prach či roztoče.

surama
30. apr 2025

Asi by som skusila zmenit ORL. Ja som chodila dlho k jednemu a povedal, ze mam neliecitelnu chorobu a zmenila som lekara a nova mi povedala, ze mam posunutu prepazku a do mesiaca ma operovali a bolo po probleme.

zuzkaa1991
30. apr 2025

@miruskamy jedine nosna mandla a to nema zväčšenu??nasa nechrapala len ked bola chora ale nos mala vkuse upchaty 1 2 dni v skolke vydrzala pottom upchaty nos.....momestasone aleno nasonex vam orl predpísali? Skusili ste tuto liecbu;

ingush616
30. apr 2025

@miruskamy presne tak ako baby píšu….

dzulli1980
30. apr 2025

Pri takomto probléme a bezproblémovej nosnej mandli by mal ORL lekár predpísať minimálne Nasonex ... dcéra mala rovnaký problém, na alergológii nezistili nič - robili testy aj z krvi, nepotvrdila sa žiadna alergia, od ORL Dr. dostala Nasonex, ten jej pomohol ... možno má zhrubnuté steny v dutinách po prekonaných (aj malých) zápaloch atď., aspoň mne to tak Dr. vysvetlil, že aj to môže byť dôvod.

zabka79
1. máj 2025

@miruskamy skus este krvny test na HIT pripadne dychovy na laktozu

ktobytobolpovedal
1. máj 2025

A mandlu pozerali kamerou? Mojmu sice zistili alergie, ale aj orl predpisala mometasone, kdeze mandla nie je na vybratie, ale vsetko je tam spuchnute a preto chrape… zadny sopel sice este pocujem (avsak u neho je to silna alergia, teraz ma najhorsie obdobie), ale uz je to o poznanie lepsie. Predtym sme boli u ineho orl a ten nezistil poriadne nic

ktobytobolpovedal
1. máj 2025

A inac, na alergo mu robili len krvne testy? Nerobili tie kontaktne, ze mu na ruku naniesli alergeny? Lebo niekedy krvne mozu vyjst negativne

taktotedanie
2. máj 2025

Vylucit reflux, alergie a intolerancie potravin
Liecbu ste od orl mali jednoznacne dostat

miruskamy
autor
2. máj 2025

Fuuu no tak teraz som z toho už úplne jeleň, nakoniec mi príde že by to mohlo byť hocičo z toho čo tu spomínate. Podľa mňa má zhrubnutú sliznicu, dutiny a keď si ľahne mám odsledované že mu to tečie do hrdla. Reflux má silný od narodenia, niekedy aj teraz keď sa viac napije sa mu to vráti zo žalúdka až do úst ale že by to mohlo byť s tým spojené ma nenapadlo. Na dychový test na laktózu nás poslali z alergie tam ešte len pôjdeme, a ta alergia teda neviem ako veľmi je to smerodatné z krvi že by teda boli tie kontaktné testy presnejšie budem sa pýtať budúci týždeň tam idem. Ďakujem všetkým.

danielahamar
3. máj 2025

Zo stravy to môže mať tiež a to, že je krv negatívna nič neznamena