Červená cikuľka

pepusa1
29. aug 2012

Ahojte moja dcerka ma velmi cervenu vystipanu cikulku vyzera to ako keby mala kozku zodratu na nej davam jej sudocrem ale nepomaha mam aj rybaciu mast doma aj aviril zasyp uz neviem co jej mam dat

aduskatt
29. aug 2012

@pepusa1 hlavne vela vetrat............

evka4
29. aug 2012

@pepusa1 vela vetrat a vyskusaj natierat imazolom, kym problemy neustupia (2x denne, najlepsie rano a vecer).

drabantovazuzana
29. aug 2012

@pepusa1 a tiež môže byť, že má dosť silný moč, takže po každom cikaní vyumývať čistou vodou...

sjuz
29. aug 2012

u nasej vzdy funguje bepanthen, a nech viac pije, mozno to ma zaozaj z toho mocu. A suhlasim s umyvanim cistou vodou...

sympa1
29. aug 2012

🙄

alecka
29. aug 2012

@pepusa1mozno si treba dat pauzu so vsetkymi tymi kremami a zasypmi, pouzivat len cistu vodu a pripadne poumyvat repikom. nam to zacalo po zavedeni prikrmov. mala to "vyzrate" do krvi.vyskusali sme vsetky mozne maste, nakoniec nam zabral aloe gel z oriflamu- neviem ci ho este vobec vyrabaju. a zmenili sme znacku plienok. drzim palce aby ste to co najskor vyliecili.

katren
29. aug 2012

@pepusa1 a kolko ma mala????? nosi este plienky???ved daj viac info

masinka
29. aug 2012

@pepusa1 v tomto stadiu uz Sudocrem nepomoze a ked to ma vydrate do krvi, tak to aj poriadne stipe. Skus oplachovat repikom, poriadne vetrat, zmenit znacku plienok (ja som minule otvorila novy balik pampersiek a do rana bola mala vystipana - zase zmenili technologiu a tak jej vadia, aj ked predtym ich mala a nebol problem). A velmi dobre ucinkuje Imazol krempasta alebo Pityol.

bianca
29. aug 2012

vetrat,vetrat,vetrat.Netrep jej tam hned imazol lebo nemozes tusit ci je to kvasinkova infekcia alebo nie.To je taky blud co tu matky hlasaju ze az.
rozbalit,drzat v suchu,mazat hlavne na noc sudocremom.Ak by sa to horsilo tak k det.lekarke na ster.Dobra je aj obycajna calciovka

malinkaaninka
30. aug 2012

nepíšeš kolko má dcéra.ak vie sedieť,kludne ju posad do lavorika s repíkom.aj parkrat denne.a natierať neviem čím,porad sa v lekarni,nie som si istá,čo sa môže dať do otvorenej rany,ked tam ma krv..

xenicka13
30. aug 2012

ked ma plienky, tak imazol krempastu

pepusa1
autor
30. aug 2012

zeny dcerka ma len 11tyzdnov a pouzivame pampersky

pepusa1
autor
30. aug 2012

jej to nekrvaca ale ma zosuchanu kozku na cikulke do cervene ako ked sa vam lupe kozka

adamica
30. aug 2012

Nam pomohla detska indulona na zapareniny, je v cervenom obale. Skusali sme rozne maste, imazol, sudocrem aj repik.ako tu aj bolo pisane, ale po indulone nam to preslo a nestipalo na rozdiel od sudocremu.

matkamirko
30. aug 2012

Moj maly bude mat dva roky, vlhcene obrusky nepozna, pouzivame pampers, obcas natriem kremikom-rumancekovym. Jedine co dodrziavam je umyvanie vodou(oplachovanie), takmer pri kazdom prebalovani, treba prebalovat viackrat denne. Ako pisu ostatne, viackrat denne vetrat. Ked uz je tam oparenie, treba viackrat denne oplachovat repikom. Ak ani to nepomoze, tak max. na tri dni pouzit canesten. Nepouzivat ho casto, aby naozaj ucinkoval vtedy, ked to bude potrebne. A naozaj treba sa naucit pravidelne oplachovat cistou vodou. Ja vlhcene obrusky pouzijem max. na ruky!!!

ducci
9. sep 2012

skus umyt prevarenou vodou (ked uz to nie je uplne male babo tak normalnou), casto vetrat a natriet bapanthenom, nam to velmi pomohlo 🙂

sendy182
9. sep 2012

@pepusa1 po každej výmene plienok zľahka umyť prevarenou teplou vovou- tak úplne ľahulinko a natieť olejčekom a rybacou masťou dookola celý deň, poprípade sa poradiť s doki o calciovej mastičke ale len zvonka......cez deň nechať navoľno- pokopkať........

pepusa1
autor
9. sep 2012

skusam kadeco stale to ma aj vetram aj umyvam aj natieram skusim tu indulonu zeby?

katusstek
11. sep 2012

nam pomohla obycajna modra indulona,ziadne vlhcene utierky-iba cista voda,ani zasyp-ten ju moze aj stipat a pokial by bolo mozne plienky bez aromy...pampersky maju volaco v sebe a nie kazdemu babatku to vyhovuje...skus zmenit aj plienky...
@pepusa1

milota164
26. apr 2015

nam pomohol Bepanthen, ak ked bol nejaky problem aj preventivne sme ho pouzivali a pouzivame stale.Dobre premastuje, nie je parfumovany a neobsahuje zinok takze nevysusuje.

milota164
20. apr 2016

pre najmensie dedicky do jedeho roka je od Bepanthenu extra mast ktora ma specialne zlozenie a tak chrani ich este nezrelu pokozku.obsahuje olivovy olej a dexpanthenol na regeneraciu.

lilu74
1. sep 2016

Vetrat, umyvat, kremovat vyskusaj bepanthen care hydratuje krasne pokozku ja ho pouzivam od narodenia maleho a nikdy sme nemali ziaden problem so zapareninami alebo inymi koznymi problemami.

moonyp
4. sep 2016

Mam 8 mesacnu dcerku a teraz cez leto sme mali podobny problem. Cervena cikulka, pluzgieriky, podrazdena koza. Za pricinu davam moc, pot, akesi vonave pampersky sme mali a vlhcene obrusky. Riesila som to tak ze som ju vlastne skoro cele dni nechavala bez plienky. Aby sa mi nepocikala kadetade tak cca kazdych 30-45 min som s nou sla nad umyvadlo, pustila som vodu ,ona sa vycikala, cikulku sme umyli a zas som ju posadila na cistu plienku a stale dookola. Plienku sme pouzili len fakt nevyhnutne ze sme niekam sli. Za dva tyzdne to zmyzlo uplne. Teraz uz vlhcene utieky nepouzivame skoro vobec, iba nevyhnutne. Vyssie sa niekto vyjadril ze Sudokrem uz v takom pripade nepomoze a to nie je pravda. Funguje aj na baze krytia toho miesta podrazdeneho.